Vremea azi, 17 martie. Ploi mai peste tot în țară. Ce temperaturi se înregistrează

Ultima actualizare: 17-03-2021 10:04

Până mâine dimineaţă, mare parte din ţară se află sub cod galben de ploi şi ninsori abundente.

 

În estul Munteniei se pot acumula până la 70 de litri de apă pe metru pătrat, iar în Transilvania şi în dealurile Moldovei se va depune strat consistent de zăpadă. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură este în vigoare un cod portocaliu, valabil până miercuri seară. La altitudini mari, vântul va viscoli ninsoarea şi va troieni zăpadă cu viteze de peste 110 km/h.

În Europa găsim înnorări şi ploi în vest, iar în centru şi în est vor fi și ninsori și lapoviţă. În zona ţării noastre cantităţile de apă vor fi însemnate, dar, în rest, se anunţă o zi frumoasă, cu nori de vreme bună. Temperaturile scad puţin în nord şi în est.

Vântul are intensificări în vest, în centru, în sud şi sud-estul Europei. Iniţial, precipitaţiile apar în vestul, în centrul şi în estul Europei, inclusiv în zona noastră. Mai apoi, acestea se vor concentra în ţinuturile sudice şi nordice.

Un aer mai cald apare la început în sud-vest şi în nord-vest. Apoi, masele de aer rece vor acoperi majoritatea zonelor şi abia spre sfârşitul săptămânii temperaturile încep să crească în nord şi în extremitatea sudică.


Vremea, pe regiuni

 

În ţară, la ora 7, găsim înnorări peste tot. În Transilvania şi în Moldova sunt ninsori şi lapoviţă, la munte ninge, iar în restul zonelor plouă. În sud-est este puţină ceaţă, iar vântul are intensificări în zona montană, dar, la viteze mai mici, şi în est, în sud, în vest şi în centru. Cel mai frig este la Întorsura Buzăului: -1 grad, iar cea mai ridicată temperatura, de 7 grade, se înregistrează la Râmnicu Vâlcea.

Astăzi avem vreme închisă şi rece, iar precipitaţiile vor lăsa în urma peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi mai ales ploi, dar în Maramureş, în Transilvania, în Moldova, la deal şi la munte va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură va fi viscol puternic, dar vântul se înteţeşte și în restul zonelor, cu viteze de până la 65 de km/h. Maximele se încadrează între 1 şi 9 grade Celsius.

În Dobrogea și Bărăgan găsim înnorări şi ploi ce pot strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile ajung până la 9 grade la Tulcea.
Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme neplăcută, iar în regiunile joase o să plouă şi se vor acumula cantităţi importante de apă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vor fi ninsori şi lapoviţă, se va depune strat consistent de zăpadă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat. Totodată, vântul va sufla cu putere şi va atinge viteze de până la 65 de km/h.
Vreme neplăcută avem şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. La început cade lapoviţă, dar, mai apoi, vor predomina ninsorile. Maximele rămân la valori similare cu cele de ieri şi nu trec de 6 grade Celsius.

În ţinuturile vestice, la câmpie găsim înnorări persistente, iar în zonele mai înalte vor fi ninsori şi lapoviţă. În Banat, în Crisana se înteţeşte vântul, care va atinge viteze de până la 65 de km/h. La amiază, temperaturile ajung la 8 grade.

În Transilvania predomină ninsorile, iar în sudul şi în estul provinciei se va depune strat consistent de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 15 litri pe metru pătrat în zonele joase şi 30 de litri pe metru pătrat în zonă înaltă a Carpaţilor Meridionali, pe unde vântul va viscoli ninsoarea şi va troieni zăpadă cu rafale de peste 110 km/h.

În Oltenia găsim atmosfera închisă. Cerul rămâne acoperit de nori, o să plouă, iar vântul se înteţeşte şi va sufla cu viteze de până la 65 de km/h. Maximele vor atinge 7...8 grade.

În ţinuturile sudice se anunţă tot o zi mohorâtă, cu înnorări persistente, ploi, vânt intens mai ales în estul Munteniei şi temperaturi de până la 7 grade Celsius.

Vremea la București

 

În Bucureşti, vremea se menţine închisă atât astăzi, cât şi la noapte. Continuă ploile, iar vântul rămâne activ pe timpul zilei. Astăzi vor fi 8 grade la amiază, iar la noapte temperatura coboară până la 3 grade Celsius.

La munte găsim atmosfera mohorâtă, frig şi ninsori ce vor lăsa în urmă un strat consistent de zăpadă. În zonă înaltă a masivelor sudice vântul va viscoli ninsoarea şi va troieni zăpada cu viteze de peste 110 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO