Vremea azi, 17 decembrie: Atmosferă închisă și condiții de ceață. Unde vom avea soare

Ultima actualizare: 17-12-2020 09:57

Vremea se menţine caldă şi joi. Pe la munte zărim un pic soarele, în rest avem mulţi nori, ceaţă, poate şi burniţă în unele zone.

Maximele pleacă de la 2 grade în depresiuni şi în Bucovina şi ajung pe la 10 grade în sud-vest.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera închisă, e posibil să burniţeze trecător, iar dimineaţă sunt condiţii de ceaţă. La capitolul temperaturi stăm însă destul de bine şi pe la amiază se ating în jur de 7-8 grade.

În Moldova sudică şi nordul Munteniei, cerul rămâne acoperit toată ziua şi s-ar putea să fie burniţă şi aici. Temperaturile depăşesc din nou valorile normale şi urcă până la 6-7 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem aceleaşi condiţii meteo: înnorări persistente, multă umezeală şi ceață dimineaţa pe la câmpie. Maximele, la fel ca miercuri, se opresc pe la 3-4 grade, iar la noapte vor fi în jur de zero grade în zonă.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o zi destul de mohorâtă, deşi e posibil să apară şi soarele pentru scurte momente. Va fi mai cald decât în mod normal şi maximele vor ajunge pe la 6-7 grade, iar acum s-a lăsat ceaţa în zonele joase din judeţul Cluj.

În ţinuturile vestice găsim atmosferă calmă, dar cu înnorări persistente şi ceață acum dimineaţa pe la câmpie.

Temperaturile se menţin peste limitele normale şi vor fi 6-7 grade la orele prânzului şi 1-2 grade pe timpul nopţii.

Vremea închisă avem şi în zona Transivaniei, cu frig şi ceaţă la începutul zilei în depresiuni: până la ora 10, judeţele Harghita şi Covasna se află sub cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă. Atmosfera se dezmorţeşte mai târziu şi maximele urcă până la 7 grade în Sibiu. Peste noapte temperaturile coboară din nou sub pragul îngheţului şi ajung pe la -4 grade.

În Oltenia va fi înnorat toată ziua, apar şi condiţii de burniţa, iar dimineaţă poate să fie ceaţă în unele zone. Se mai încălzeşte faţă de miercuri şi temperaturile urcă până la 9, poate chiar 10 grade.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme caldă pentru dată din calendar, dar şi mulţi nori, poate şi ceva burniţa pe parcursul zilei.

Vremea în București

 

Începem cu Bucureştiul, pe unde avem încă o zi mohorâtă, dar cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. E posibil să burniţeze trecător şi maximă ajunge pe la 6 grade.

Vineri, vremea se menţine caldă pentru luna decembrie, dar cerul rămâne acoperit toată ziua, mai sunt condiţii de burniţa, iar dimineaţa poate să apară şi ceaţă.

Şi sâmbăta avem vreme închisă şi temperaturi ridicate pentru această perioadă. La începutul zilei vor fi din nou condiţii de ceaţă şi burniţă, iar după prânz se vor înregistra 7-8 grade.

Duminică: tot atmosferă apăsătoare, cer noros şi ceaţă în orele dimineţii. Maxima ajunge pe la 6 grade, în condiitiile în care ar trebui să fie vreo 3 grade.

Vremea la munte

 

La munte, joi găsim vreme ceva mai bună, pentru că se arată un pic şi soarele printre nori. Dimineaţă, pe vai şi în depresiuni, se lasa ceaţă. Temperaturile scad faţă de ieri, dar se menţin peste valorile normale.

Ziua de vineri ne-aduce vreme schimbătoare şi condiţii de lapoviţă şi polei, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali. Dimineaţa, în depresiunile intramontane, o să fie ceata însoţită de chiciură.

Sâmbătă o să avem vreme destul de frumoasă, dar şi un vânt mai insistent în Munţii Banatului. Va fi în continuare mai cald decât în mod normal.

Iar duminică apar mai mulţi nori, dar nu sunt anunţate precipitaţii. Vântul rămâne activ în Munţii Banatului, iar pe vai şi în depresiuni vor fi din nou condiţii de ceaţă şi chiciură.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO