Vremea azi, 16 septembrie. Se anunță ploi abundente și vânt pentru majoritatea zonelor

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de sâmbătă ne aduce vreme ceva mai bună în jumătatea nordică a ţării. În rest vor fi averse destul de abundente şi un vânt ceva mai insistent pe partea sud-estică.

Maximele pleacă de la 22-23 de grade în depresiuni şi în Bucovina şi ajung la 27-28 de grade în vestul Transilvaniei, în Banat şi în Maramureş.

În Dobrogea şi Bărăgan se înnorează şi vin mai multe reprize de ploaie, care vor lăsa în urmă cantităţi însemnate de apă. Se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile scad faţă de ziua trecută: vor fi cel mult 24 de grade.

O să plouă şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar vântul va fi destul de insistent. Se răcoreşte şi maximele se opresc la 26 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem vreme schimbătoare. Ploile apar îndeosebi în zona montană, iar la amiază vor fi cel mult 25 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se adună norii, dar condiţiile de ploaie sunt foarte reduse. Vântul nu pune probleme şi temperaturile urcă până la 27 de grade în zona Maramureşului.

În ţinuturile vestice se adună norii, iar în Munţii Banatului apar averse abundente, însoţite de fenomene electrice. Se încălzeşte uşor şi maximele ajung tot la 27 de grade.

În Transilvania avem o dimineaţă răcoroasă în depresiuni, pe unde sunt şi ceva condiţii de ceaţă. O să plouă mai ales în zona Meridionalilor, pe unde se vor strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Cel mai cald va fi la Alba Iulia, pe unde se ating 28 de grade.

În Oltenia se răcoreşte şi astăzi se ating cu greu 25, poate chiar 26 de grade. În plus, apar averse cu tunete şi fulgere, care vor lăsa în urma cantităţi mari de apă.

Cam la fel va fi vremea şi în sudul ţării: mai multe reprize de ploi abundente, fenomene electrice şi temperaturi în scădere. După prânz, vor fi cel mult 26 de grade în Lunca Dunării.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti astăzi se face mai răcoare şi vor fi în jur de 26 de grade - o valoare apropiată de normalul perioadei. O să mai plouă din când în când, iar vântul agită atmosfera. Şi la noapte mai sunt ceva condiţii de ploaie, iar spre dimineaţă minima ajunge la 16 grade.

Vremea azi, la munte

Şi la munte scad temperaturile. Pe-aici aversele apar local, iar în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, se vor acumula peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul are unele intensificări în Carpaţii de Curbura.

Vremea azi, pe litoral

Pe litoral avem vreme schimbătoare, perioade însorite, dar şi câteva ploi trecătoare. Vântul prinde putere şi se mai răcoreşte puţin. Maximele ating 24 de grade pe plajă şi 22 de grade în apa mării.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, duminică, în prima parte a zilei mai sunt ceva înnorări, dar nu prea mai sunt semne de ploaie. Mai târziu cerul se degajează şi se face mai cald decât astăzi: temperatura urca până la 29 de grade.

Săptămâna începe cu vreme frumoasă: soare, câţiva nori, un pic de vânt şi 27 de grade în termometre.

Marţi norii se adună treptat, iar după-amiaza e posibil să vină câteva ploi trecătoare. Se simte puţin şi vântul, iar maxima se opreşte tot la 27 de grade.

La munte, duminică norii se înmulţesc din nou şi vin alte averse însoţite de descărcări electrice. Vântul se înteţeşte în Munţii Banatului, iar dimineaţa o să fie ceaţă pe văi şi în depresiuni.

Luni vremea se menţine caldă pentru acest moment al anului. Soarele se arată trecător şi o să mai vină câţiva stropi de ploaie.

Marţi mai apar ceva averse locale, cu tunete şi fulgere. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar vântul are intensificări de scurtă durată.

Pe litoral, duminică vor mai fi ceva înnorări şi s-ar putea să mai picure trecător. Vântul rămâne activ, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de astăzi.

Luni se mai îndreaptă vremea: domină atmosfera însorită, însă vântul continuă să fie destul de insistent. Se mai încălzeşte puţin, iar în staţiuni se ating 25 de grade.

Marţi nu prea vedem norii. Se domoleşte şi vântul şi se face puţin mai cald: temperaturile ajung la 26 de grade pe plajă, iar apa mării va avea în jur de 20 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Cântăreața iubită de toată planeta s-a dus să-l vadă pe Messi și a plecat cu tricoul lui acasă! L-a scos la licitație
Citește și...
A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din țară, minimă de minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc
A fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din țară, minimă de minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, marţi dimineaţa, o minimă de minus 1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional în zonele locuite.

Vremea azi, 3 octombrie. Temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lui octombrie
Vremea azi, 3 octombrie. Temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru începutul lui octombrie

Marți temperaturile cresc şi vremea devine mai caldă decât ar fi normal la început de octombrie. Peste tot avem vreme frumoasă, cu soare şi câţiva nori inofensivi.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în fiecare regiune

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni pentru fiecare regiune a țării.

Recomandări
România mobilizează mai multe trupe în Kosovo. NATO îşi consolidează puternic prezenţa în regiune
România mobilizează mai multe trupe în Kosovo. NATO îşi consolidează puternic prezenţa în regiune

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis, marți, că pregătește dislocarea suplimentară a unei companii de infanterie în Kosovo.

"Batalioanele de carne" ale Rusiei. Putin a trimis în Ucraina unități disciplinare, așa cum a făcut Stalin în 1942 | VIDEO

Soldați indisciplinați, infractori sau bețivi fac parte din batalioane disciplinare din cadrul armatei lui Putin, cunoscute sub denumirea de "unități de asalt-Z".

Expediție în Himalaya pe cel mai tehnic vârf din lume: Ama Dablam. Jurnal LIVE BLOG - A început drumul spre Ama Dablam
Expediție în Himalaya pe cel mai tehnic vârf din lume: Ama Dablam. Jurnal LIVE BLOG - A început drumul spre Ama Dablam

Zsolt Vago, colegul nostru de la Știrile ProTV, alături de Gabriela Stanciu, au pornit într-o expediție spectaculoasă în Himalaya. Cei doi încearcă să urce pe Ama Dablam, considerată cea mai tehnică ascensiune de vârf din lume.