Vremea azi, 16 octombrie. Va fi o zi însorită cu maxime cuprinse între 15 și 22 de grade Celsius

×
Codul embed a fost copiat

Norii apar destul de rar, vântul rămâne activ, iar pe partea vesticã, se face mai cald decât ar fi normal la aceastã datã. Maximele pornesc de la 15 grade în Bucovina şi ajung panã la 22 de grade în Banat.

 

Vremea în România

Dobrogea şi Bărăgan. Pe aici gãsim soare, atmosferă foarte plăcută şi un vânt mai activ. Temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 18 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosferă va fi însorită. Temperaturile ajung pe la 17 grade, iar la noapte cerul rămâne senin, insă s-ar putea să fie putină ceată.

Vedem soarele şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Se încălzeşte uşor şi se vor înregistra cel mult 16 grade Celsius.

Citește și
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, norii se adună trecător, insă nu sunt anunţate ploi. Acum dimineaţa, este ceată în unele zone, insă mai târziu se arată soarele şi va fi foarte plăcut. Temperaturile mai cresc puţin şi se opresc pe la 19 grade.


În vestul tării, aşteptam vreme frumoasă, cu cer mai mult senin. Doar prin Crisana, mai apar câţiva nori inofensivi şi vântul rămâne activ. Se încălzeşte uşor şi după prânz se ating 21 poate chiar 22 de grade în Banat.


În Transilvania, acum dimineaţă este frig mai ales în depresiuni şi se semnalează ceată. Soarele încălzeşte treptat atmosfera, iar maximele ajung pană la 17-18 grade în vestul provinciei. Până la ora 9, este cod galben de ceată densă, pentru judeţul Harghita, iar în unele zone vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri.

În Oltenia, ne-aşteaptă o zi frumoasă cu mult soare. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici iar maximele urcă spre 19 grade.


În regiunile sudice, urmează o zi cu soare şi vreme plăcută, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, atmosfera se menţine însorită toată ziua, vântul adie plăcut şi temperatura urcă din nou pană la 19 grade. La noapte cerul rămâne curat şi vântul va sufla slab. Se ating 6 grade în centru şi 3 grade la marginea oraşului.

Luni avem vreme frumoasă şi cer mai mult senin. Dimineaţă este destul de rece, dar se încălzeşte treptat şi după prânz se vor înregistra tot 19 grade.

Marți temperaturile mai cresc puţin. nu prea zărim norii iar atmosfera devine foarte plăcută după prânz, când se ating 20 de grade.

Miercuri în primele ore ale zilei vor fi condiţii de ceată, dar mai târziu se arată soarele. După prânz se ating 21-22 de grade - valori mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de miercuri spre joi, se încălzeşte uşor şi minimă va ajunge pe la 9 grade.

Vremea la Munte

La munte, norii se împrăştie şi o să avem vreme frumoasă şi temperaturi un pic mai ridicate decât ieri. Vântul rămâne activ, iar dimineaţa e posibil să fie ceată pe văi şi în depresiuni.

Luni se anunţă incă o zi însorită, vântul rămâne activ şi se mai încălzeşte puţin în toate masivele.

Marţi temperaturile continuă să crească, avem tot vreme frumoasă şi cer mai mult senin. În noaptea următoare, apar câţiva nori de ploaie în zona Carpaţilor Orientali.

Miercuri predomină vremea frumoasă şi doar izolat o să plouă. Vântul prinde putere la altitudini mari, iar în
noaptea de miercuri spre joi, pe crestele montane vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Articol recomandat de sport.ro
Incredibil! Cum au ajuns Vladimir Putin și Volodimir Zelenski să susțină același lucru
Incredibil! Cum au ajuns Vladimir Putin și Volodimir Zelenski să susțină același lucru
Citește și...
Toamnă cu caniculă. Meteorologii avertizează că temperaturile pot ajunge la 38 de grade în octombrie
Toamnă cu caniculă. Meteorologii avertizează că temperaturile pot ajunge la 38 de grade în octombrie

Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, vremea menţinându-se însorită pe parcursul a mai multor zile, chiar dacă nopţile vor deveni tot mai reci şi în majoritatea zonelor ţării va apărea fenomenul de brumă, potrivit ANM.

Recomandări
De ce vicepremierul Slovaciei nu a preluat până acum atribuțiile oficiale ale prim-ministrului Fico, împușcat în stradă
De ce vicepremierul Slovaciei nu a preluat până acum atribuțiile oficiale ale prim-ministrului Fico, împușcat în stradă

Bărbatul arestat pentru tentativa de asasinare a premierului slovac a apărut, sâmbătă, pentru prima oară în fața judecătorului.

Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”
Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”

O femeie de 69 de ani, angajată bonă de o familie din București, a fost reținută de poliție și acuzată că a lovit copilașul de 1 an și două luni, pe care trebuia să-l îngrijească. Acum este cercetată sub control judiciar.

Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates
Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa, crede Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre „democratizarea votului”.