Vremea azi, 14 noiembrie. Soare, dar și câțiva stropi de ploaie tomnatici

Ultima actualizare: 14-11-2021 08:09
toamna
Shutterstock

Duminică înnorarile persistă în sudul și în estul țării, pe unde s-ar putea să vină și câțiva stropi de ploaie. În schimb, în celelalte regiuni se anunță soare și vreme plăcută, dar în primele ore ale zilei, ceața revine mai ales în zonele joase.

Vântul se intensificã în sudul Banatului și în jumatatea de nord a Moldovei, iar maximele termice pornesc de la 6 grade în depresiuni și vor ajunge până la 15 grade pe litoral.

 

Vremea pe regiuni

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici în primele are ale zilei va fi ceață, s-ar putea să picure puțîn iar temperaturile mai cresc puțîn și ajung pe la 14 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, înnorările persistă, se încălzește ușor și la amiază vor fi în jur de 13 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vor fi înnorări, dar zărim puțin și soarele după ce se risipește ceața matinală. Vântul va crește în intensitate, iar temperaturile se vor situa între 9 și 12 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, se anunță vreme bună cu mult soare și temperaturi în creștere ușoară. La amiază vor fi în jur de 13 grade.

Și în vestul țării, așteptăm vreme frumoasă, însă acum dimineață mai sunt condiții de ceață. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, iar temperaturile se opresc pe la 12 grade.

În Transilvania, este foarte frig în depresiuni pe unde sunt temperaturi negative și se semnaleză ceață. Treptat se înseninează și se mai răcește puțin.

În sud-vestul țării, vremea va fi frumoasă în zonele de deal și de munte, pe unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi din Oltenia. În rest vor fi înnorări și ceață, mai ales în primele ore ale zilei.

În ținuturile sudice, predomină vremea închisă și doar în zonele mai înalte apare soarele. Pe la câmpie revine ceață și s-ar putea sã burnițeze. Se încălzește ușor și sr ating 12 grade.

 

Cum va fi vremea în Capitală și la munte


În București, duminică cerul rămâne acoperit de nori și s-ar putea să picure trecător. Vântul va suflă slab și după prânz se vor înregistra în jur de 12 grade.

În zonele de munte, așteptăm încă o zi frumoasă, cu cer variabil însă dimineață va mai fi ceață în depresiuni. Vântul va avea intensificări, mai ales la altitudini mari, iar temperaturile vor fi în scădere ușoară.

 

Vremea în următoarele zile

 


În București, luni prindem încă o zi cu înnorări, e posibil să picure trecator și vântul va crește în intensitate. La amiază în termometre se ating cel mult 10 grade.

Marți, vremea se menține închisã, se rãceste și dupã prânz se vor înregistra cel mult 8 grade Celsius. Miercuri înnorãrile persistă și vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura aerului crește ușor, se ating 10 grade după prânz iar în noaptea de miercuri spre joi, vor fi condiții de ceață și minimă va ajunge pe la 3 grade.

În zonele de munte, luni, atmosfera va fi însorită în Carpații Occidentali, dar în celelalte masive, vor fi înnorãri și izolat sunt posibile precipitații slabe mixte. Vântul rãmane activ pe crește, iar dimineață mai poate să apară ceață în depresiuni. Marți, avem încă o zi cu mult soare și un vânt ceva mai intens în zona montană înaltã. Miercuri, predomină vremea frumoasã cu cer variabil însă dimineață și noaptea, pe văi și în depresiuni, va fi ceață.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO