Vremea azi, 13 iulie. Prognoza meteo pentru București și restul țării

×
Codul embed a fost copiat

Atmosfera se menţine răcoroasă în nordul, în nord-estul şi în centrul ţării, miercuri. Tot pe aici, în a doua parte a zilei, se înnorează şi apar câteva reprize de ploaie.

În celelalte regiuni, găsim soare şi vreme bună, iar maximele pleacă de la 17...18 grade în Bucovina şi în depresiuni, şi ating 30 de grade în Banat, în Crisana, dar şi în Lunca Dunării.

Vremea în țară

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici norii apar destul de rar, iar temperaturile, mai ridicate decât marți, ajung pe la 29 de grade în Bărăgan.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii apar doar în trecat şi va continuă să se încălzească. După prânz, se ating valori plăcuţe de cel mult 27 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se mai aduna norii, o să plouă pe suprafeţe restrânse şi se pot semnala şi fenomene electrice. Temperaturile scad uşor şi se vor situa între 17 şi 22 de grade.

Citește și
INVESTIGAȚIE. Ce au în comun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan: primăriile pe care le conduc au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au conexiuni cu oameni din serviciile secrete

Se încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Atmosferă va fi schimbătoare, vântul se înteţeşte din când în când, iar spre seară mai câteva ploi slabe.

Temperaturile cresc şi în ţinuturile vestice. Avem soare şi vreme bună, iar după prânz, se vor atinge 30 de grade.

În Transilvania, vor fi înnorări în estul provinciei, pe unde mai vin câteva averse, iar în rest atmosferă va fi însorită. Se încălzeşte şi la amiază vor fi 27 de grade la Alba Iulia.

În sud-vestul ţării, se anunţă soare şi vreme plăcută. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei şi maximele urcă spre 29 de grade.

În ţinuturile sudice, găsim vreme frumoasă, iar temperaturile cresc semnificativ. După prânz se vor înregistra 30 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În Bucureşti, miercuri continuă vremea frumoasă. Norii apar destul de rar; vântul devine ceva mai insistent, iar maximă se opreşte pe la 29 de grade.

Ziua de joi, ne-aduce vreme frumoasă şi se încălzeşte semnificativ. După prânz se ating 33 de grade, cerul va fi curat şi vântul va sufla slab.

Vineri se anunţă o zi caniculara cu 35 de grade la umbră şi un disconfort termic foarte pronunţat. Sâmbăta scăpăm de canicula, însă vremea va fi cãlduroasã şi disconfortul termic rămâne ridicat. În a doua parte a zilei, se adună norii şi cresc şansele de averse şi descãrcãri electrice.

Vremea la munte

La munte rămânem cu vremea răcoroasă, iar după-amiaza o să plouă puţin, mai ales în zona Carpaţilor Orientali. În ansamblu, va fi o zi destul de plăcută, cu un vânt mai intens, la altitudini mari.

Joi se încălzeşte, atmosferă va fi însorită şi doar sporadic mai pot să vină câteva ploi slabe. Vineri avem vreme caldă şi averse în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. Izolat cantităţile de apã pot să depăşească 15 l/mp. În celelalte masive, cerul va fi variabil şi ploile vin doar izolat. Sâmbătă vremea va fi caldã, însă mai spre seară, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, vor fi ploi torenţiale cu tunete, fulgere şi izolat vijelii. În restul masivelor o să plouă slab şi pe suprafeţe mici.

Vremea la mare

Pe litoral se mai încălzeşte puţin şi temperaturile urcă până la 27...28 de grade- valori potrivite pentru mijlocul verii. Este posibil să vină şi o ploaie de scurtă durată, iar după prânz se intensifică vântul. Apa mării are vreo 25 de grade în staţiunile din nordul litoralului.

Joi se mai încălzeşte puţin şi temperaturile ajung până la 30 de grade. Soarele este prezent pe tot parcursul zuilei şi briza mării va fi activă. Vineri atmosferă va fi însorită şi caldă, iar vântul va avea unele porniri după prânz. Pe plajă se ating până la 29 de grade iar în apa mării vor fi cel mult 25 de grade. Sâmbătă se anunţă vreme călduroasă şi câteva averse din a doua parte a zilei, iar vântul se înteţeşte din când în când. În aer vor fi cel mult 30 de grade iar apa mãrii va avea valori cuprinse între 22 şi 26 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
NEWS ALERT A semnat! Cine va fi antrenor la Steaua în sezonul următor
Citește și...
Revine canicula. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Revine canicula. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Următoarele două săptămâni vor fi caniculare în toată țara și vom avea parte de puține ploi, conform prognozei pentru 11-24 iulie, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Recomandări
Momente de groază pentru 229 de pasageri, la bordul Singapore Airlines. Cum a fost posibil ca un om să moară în turbulențe
Momente de groază pentru 229 de pasageri, la bordul Singapore Airlines. Cum a fost posibil ca un om să moară în turbulențe

229 de oameni au trăit momente de groază în avionul cu care zburau către Singapore când acesta a fost lovit de turbulențe severe.  

”Va fi un război în societate, între patroni şi salariaţi”. Avertismentul dur al președintelui Consiliului Fiscal
”Va fi un război în societate, între patroni şi salariaţi”. Avertismentul dur al președintelui Consiliului Fiscal

Eforturile pentru reducerea deficitului bugetar vor duce la ”un război distribuţional în societate, cine să contribuie, cu cât? Între patroni şi salariaţi”, a declarat marți Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

Xonia vrea să dea în judecată Poliția Română, după ce testele au arătat că nu consumase cocaină, așa cum indica drugtestul
Xonia vrea să dea în judecată Poliția Română, după ce testele au arătat că nu consumase cocaină, așa cum indica drugtestul

Cântăreața Xonia, oprită de polițiști în trafic anul trecut, nu era drogată, așa cum arăta testul inițial. Aceasta este concluzia legiștilor, care au contrazis astfel drugtestul agenților de la Rutieră, care indicase un posibil consum de cocaină.