Vremea azi, 13 ianuarie. Ger cumplit de dimineață. Temperaturile nu trec de 4 grade

Ultima actualizare: 13-01-2022 09:43

Ziua de joi ne-aduce vreme foarte rece şi ger dimineaţă în multe zone din ţară. În jumătatea nordică se înnorează treptat, iar pe seară o să ningă puţin, dar o să fie şi lapoviţă prin Moldova.

Maximele pleacă de la minus 6 grade în Maramureş şi ating 3...4 grade prin sud.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan avem o zi însorită, dar cu temperaturi scăzute, mai ales la începutul zilei. Maximele ajung cu greu la 1...2 grade, iar la noapte, pe litoral se intensifică vântul şi va ajunge la viteze de 50 KM/h.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă şi cer mai mult senin, însă o să fie destul de frig şi maximele se opresc pe la 2 grade.

La noapte, însă va fi mult mai bine decât în noaptea trecută şi se vor înregistra în jur de minus 2 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, ne-aşteaptă o zi foarte rece, cu ger în primele ore şi cel mult 2 grade mai târziu. Pe aici se adună norii, iar pe seară şi la noapte, apar câteva ninsori slabe, dar şi un pic de lapoviţă, iar vântul devine tot mai insistent.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, frigul este şi mai greu de suportat. Avem ger dimineaţa şi temperaturi negative după prânz. Spre seară se înnorează şi o să ningă puţin, iar ninsorile se extind pe timpul nopţii, dar vor fi destul de slabe.

Şi în ţinuturile vestice o să fie foarte frig. O să avem maxime în jur de minus 2 grade şi înnorări în a doua parte a zilei şi la noapte, când apar ceva fulguieli şi aici.

În Transilvania este un ger cumplit, acum, dimineaţa în depresiuni. Norii apar destul de rar, dar temperaturile nu reuşesc să treacă de zero grade, iar vântul suflă tare, la munte, mai ales în zonele de creastă. La noapte vin câteva ninsori slabe în vestul provinciei.

În Oltenia găsim soare, vreme rece şi condiţii de ceaţă la începutul zilei. Maximele se opresc pe la 1...2 grade, iar peste noapte se porneşte vântul şi va sufla cu 40...50 Km/h.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme frumoasă, câţiva nori, poate şi ceaţă în primele, şi temperaturi destul de modeste pe la prânz. Peste noapte s-ar putea să cadă 2...3 fulgi de zăpadă în Dealurile Munteniei.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, ziua de astăzi ne-aduce vreme rece, înnorări dimineaţa şi cer senin mai târziu. Maximă se opreşte pe la 2 grade, iar la noapte vor fi minus 6 grade.

Vremea la munte

La munte avem ger dimineaţa şi vreme foarte rece peste zi. Soarele se arată peste tot, dar spre seară, în masivele nordice se adună norii şi vor aduce câteva ninsori slabe. Pe creste, vântul va sufla tare, cu peste 80...90 KM/h şi va spulbera zăpadă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO