Vremea azi, 13 decembrie. Ploi și condiţii de polei în mai multe zone din țară

Ultima actualizare: 13-12-2020 09:40

Duminică avem vreme caldă în cea mai mare parte a ţării. Mai vin ceva ploi, în special în jumătatea estică, iar în zona motană înaltă se anunţă lapoviţa şi polei.

Maximele pleacă de la 1 grad în Bucovina şi ajung la 11...12 grade pe litoral.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi cu Bărăganul pe aici se domoleşte vântul, dar atmosfera se menţine închisă şi o să plouã, mai ales pe seară şi dupã lãsarea nopţii. Dimineaţa apar condiţii de ceaţă, iar temperaturile urcã panã la 11...12 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudicã şi în nordul Munteniei, cerul rămâne acoperit de nori, ploile apar mai mult în orele serii, iar temperaturile depăşesc valorile normale la aceastã datã. Pe la amiazã se ating în jur de 7...8 grade Celsius.

În jumătatea nordicã a Moldovei şi în Bucovina, avem o zi mohorâtă, cu ploi sporadice şi panã la 5...6 grade în termometre. Dimineaţa, apare trecãtor lapoviţa şi asta înseamnă risc de polei pe şosele.

Vreme închisă gãsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. O să picure din când în când, iar temperaturile scad față de ziua trecută, dar tot va fi mai cald decât în mod normal. Astãzi maximele se opresc pe la 8 grade.

Şi în vestul tãrii va fi înnorat aproape toată ziua. S-ar putea să cadã şi 2...3 stropi de ploaie, iar dimineaţa vom avea condiţii de ceatã pe la câmpie.

Norii persistă şi în zona Transilvaniei, iar prin depresiuni gãsim ceață la începutul zilei. E posibil să picure trecãtor, iar la munte, la altitudini mari, găsim lapoviţă şi depuneri de polei. Temperaturile ajung la valori ridicate pentru acest moment al anului.

Şi în Oltenia avem vreme caldã pentru dată din calendar, un pic de ceatã în orele dimineţii şi câţiva stropi de ploaie mai târziu. Se încălzeşte fatã de ziua trecutã şi temperaturile urcã panã la 8... 9 grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: cer noros, ceatã şi multã umezealã pe la câmpie. E posibil să mai plouã puţin, iar maximele vor ajunge pe la 7....8 grade.

Vremea în Bucureşti


Şi în Capitală avem o zi mohorâtă, condiţii de ceață dimineaţa şi ploi slabe pe searã şi dupã lãsarea nopţii. Va fi insã mai cald decât în mod normal şi pe la amiază se pot atinge 7...8 grade.

Vremea la Munte


Şi la munte gãsim temperaturi ridicate pentru acest moment al anului. O să mai plouã puţin în Carpaţii Meridionali şi în Orientali, iar la altitudini mari, va cãdea lapoviţă şi vor fi condiţii de polei. Vântul mai are unele intensificãri în zona montanã înaltă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO