Vremea azi, 14 august. Prognoza pentru București și țară - caniculă în regiunile sudice

Ultima actualizare: 14-08-2020 09:37

Vineri, căldura persistă şi izolat va fi caniculă în regiunile sudice. Pe timpul zilei, predomină vremea frumoasă, insă seara şi noaptea vin averse consistente în zonele vestice.

Maximele pleacă de la 25 de grade pe litoral şi vor ajunge până la 35 de grade în Lunca Dunãrii.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim o zi cu soare, se mai încălzeşte faţă de ieri şi se ating 34 de grade în Bărăgan. Doar pe litoral va fi mai răcoare şi tot pe litoral vântul mai are unele porniri.

Se mai încălzeşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi plăcută şi după prânz se vor înregistra 31-32 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 3...4 grade peste cele de ieri.

Vreme plăcută şi temperaturi în creştere găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Joi, la Baia-Mare au fost 28 de grade însă astăzi se mai încălzeşte şi vor fi 32 de grade.

În ţinuturile vestice se face puţin mai cald, atmosfera va fi însorită însă seara se adună norii şi mai ales noaptea, vin averse serioase, cu tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului.

În Transilvania astăzi se anunţă vreme călduroasă, cu 33 de grade în vestul provinciei. Soarele va fi prezent peste tot şi doar pe la munte aşteptam ploi de scurtă durată. Până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Harghita. Vizibilitatea este scăzută izolat sub 50 de metri.

În sud-vestul ţării, astăzi se face foarte cald şi maximele urcă spre 34 de grade. Sunt ceva şanse de ploaie pe la munte dar în rest găsim soare şi vreme bună.

Şi în ţinuturile sudice, vremea va fi frumoasă dar foarte caldă, izolat caniculară. După prânz, în Lunca Dunării se ating 35 de grade şi disconfortul termic va fi ridicat.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, vremea se menţine călduroasă, cu 34 de grade în termometre. Avem soare până spre seară, când se înnorează însă şansele de ploaie vor fi reduse. Cald o să fie şi la noapte, minimă va ajunge pe la 20 de grade.

Vremea la Munte

 

La munte, vremea va fi schimbătoare şi apar ploi pe zone restrânse. La noapte, în masivele vestice şi sud-vestice, aşteptam averse consistente, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi grindinã. Temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Vremea la Mare

 


Pe litoral, urmează o zi cu mult soare şi temperaturi agreabile, de panã la 27 de grade Celsius. În apa mării, se vor înregistra 26 de grade şi vântul va avea intensificãri trecãtoare pe parcursul zilei.

Prognoza pentru următoarele zile

 

Sâmbătă, instabilitatea creşte, o să plouă zgomotos în majoritatea zonelor ţării şi se mai răcoreşte. În schimb, în sud-est găsim soare şi 34 de grade în termometre.

Duminică vremea se menţine instabilă, va ploua local iar temperaturile scad peste tot.

Luni ploile vin după-prânz în regiunile nord-vestice şi pe la munte dar în restul ţării găsim vreme frumoasă şi se mai încălzeşte.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO