Vremea azi, 11 iulie. Temperaturi de până la 35 de grade. Aerul devine greu de respirat

11-07-2020 09:24


Ziua de sâmbătă ne-aduce soare, vreme foarte caldă şi disconfort termic în creştere. Maximele pleacă de la 26...27 de grade pe litoral şi vor atinge 35 de grade în zonele de câmpie.

Pe seară şi la noapte, apar ceva averse în vest, nord şi centru.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan rămânem cu atmosfera însorită, se încălzeşte cu fiecare oră, iar în zona Bărăganului temperaturile se apropie de pragul caniculei şi aerul devine greu de respirat. Ceva mai bine va fi la malul mării, pe unde şi vântul va avea unele intensificări.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim cer senin şi temperaturi cu vreo 3 grade mai ridicate decât vineri. Pe la amiază se ating 33...34 de grade, la umbră, şi apare disconfortul termic.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se încălzeşte foarte tare; o să avem soare arzător şi peste 30 de grade în termometre. La noapte se adună norii şi vor aduce câteva reprize de ploaie.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se face mai cald decât ieri. O să avem o zi însorită, cu 31...32 de grade la orele amiezei, dar seara şi noaptea apar averse locale, destul de consistente, vor fi şi condiţii de grindină şi vijelii.

În ţinuturile vestice, norii apar destul de rar şi căldura se intensifică după prânz. Se pot atinge şi 35 de grade, la umbră şi atmosferă va fi înăbuşitoare. La noapte vin ploi zgomotoase şi se pot produce vijelii.

Temperaturile mai cresc puţin şi în zona Transilvaniei şi ajung la 31...32 de grade în vestul provinciei. Cerul va fi mai mult senin pe timpul zilei, dar noaptea aduce câţiva nori de ploaie şi pe aici.

În Oltenia aerul se încinge foarte tare după prânz. Temperaturile ating pragul caniculei şi în plus creşte disconfortul termic.

Căldură mare avem şi în ţinuturile sudice. Şi aici se pot atinge 35 de grade şi vorbim despre valori măsurate la umbră, aşa că în plin soare va fi şi mai cald.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, nu prea zărim norii şi se face foarte cald. Maximă urca spre 34 de grade şi reapare şi disconfortul termic. Noaptea ne-aduce vreme bună, cer senin şi o răcorire treptată. Minimă ajunge pe la 16 grade.

Vremea la munte

 

La munte avem o zi destul de însorită, cu temperaturi plăcute. Mai apar şi ceva nori, iar din a doua parte a nopţii, s-ar putea să vină o aversă, două, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor.

Vremea la mare

 

La mare găsim vreme frumoasă, cer senin în cea mai mare parte a zilei şi un vânt destul de insistent. Maximele din staţiuni ajung pe la 28...29 de grade, iar în apa mării vor fi până la 25...26 de grade.

Prognoza pentru următoarele zile

 

Duminică avem canicula şi disconfort ridicat în sud-estul ţării. În celelalte zone, se răceşte simţitor şi vin ploi torenţiale, cu grindină şi vijelii. Seara şi noaptea, instabilitatea cuprinde jumătatea estică.

Luni, temperaturile scad şi în sud-est, iar în ţinuturile sudice şi în cele estice, dimineaţă mai aduce câteva serii de ploi zgomotoase. În rest se arată soarele, iar maximele se opresc pe la 29 de grade în sud-vest.

Marţi avem vreme bună, câteva averse după-amiaza pe la munte şi un vânt mai activ în sud-estul ţării. Va fi răcoare pentru această perioadă; doar prin sud-vest se vor atinge 30 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO