Vremea azi, 11 decembrie. Va ploua în cea mai mare parte a țării. În vest, nord și centru temperaturile scad

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi o să plouă în cea mai mare parte a ţării. În vest, nord şi centru temperaturile încep să scadă, iar diseară şi la noapte, ploile se transformă în lapoviţa şi ninsoare.

În rest rămânem cu vremea neobişnuit de caldă, iar maximele pornesc de la 6 grade în Crișana şi ating 20 de grade în sud-estul României.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici rămânem cu atmosfera închisă şi, mai ales pe seară şi la noapte, o să picure trecător. Vântul se înteţeşte, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ieri şi ating 8 grade pe litoral.

La fel va fi şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: înnorări şi, poate, câţiva stropi de ploaie după lăsarea serii. Maximele ajung pe la 4...5 grade - valori normale pentru dată din calendar.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina cerul rămâne acoperit de nori, dar precipitaţiile apar pe suprafeţe restrânse, îndeosebi în zona montană. Vântul prinde putere, iar temperaturile nu trec de 2 grade.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme mai bună. După ce se ridica ceaţa matinală, iese puţin soarele şi se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Maximele ajung pe la 9...10 grade.

Temperaturi ridicate găsim şi în ţinuturile vestice, iar pe la Timişoara se vor atinge 10 grade. În primele ore avem ceaţă pe la câmpie. Apoi, apare trecător şi soarele, iar în sudul Banatului vântul sufla tare, cu rafale de 55...65 de km/h.

În Transilvania avem ceata dimineaţa şi înnorări mai târziu. S-ar putea să vedem puţin soarele printre nori, iar temperaturile depăşesc valorile normale şi ajung la 8 grade. La munte plouă sau cade lapoviţă, iar pe creste va ninge. Vântul se înteţeşte în toată provincia, dar cele mai mari viteze le va atinge în zona Meridionalilor.

În Oltenia înnorările persistă pe tot parcursul zilei. Ploile apar la apropierea serii şi pe timpul nopţii, iar maximele se menţin la valori similare cu cele de ieri şi vor fi cel mult 6 grade.

Şi în ţinuturile sudice avem atmosfera apăsătoare. Cerul rămâne acoperit şi o să plouă mai ales pe seară şi la noapte. Vântul prinde putere la munte şi temperaturile se opresc tot la 6 grade, în Lunca Dunării.

Vremea în București

În Bucureşti avem încă o zi mohorâtă, condiţii de burniţă şi un vânt ceva mai activ. Maximă, la fel ca ieri, va fi de 5 grade - o valoare normală pentru început de decembrie. La noapte s-ar putea să mai picure trecător şi minimă ajunge la 3 grade.

Luni se răceşte accentuat. Vor fi 7 grade pe la amiază şi minus 2 grade în noaptea următoare. O să mai plouă din când în când, vântul rămâne destul de insistent, iar pe seara apare lapoviţă.

Marţi temperaturile continuă să scadă şi o să avem cel mult 4 grade pe la prânz. Dimineaţă mai sunt ceva înnorări, poate şi precipitaţii slabe. Cerul se degajează mai târziu, iar noaptea se ating minus 6 grade Celsius.

Vremea la Munte

La munte se înnorează peste tot, iar precipitaţiile vin mai ales în masivele sudice şi vestice. Vorbim despre ploaie, lapoviţă, dar şi ninsoare - la altitudini mari. Vântul bate tare în Munţii Banatului şi în Meridionali, pe unde va atinge viteze de 65 de km/h.

Luni se răceşte foarte tare şi o să avem vreme închisă, vânt intens şi ninsori în majoritatea masivelor. În zona montană înalta, vântul se transforma în viscol.

Marţi se face şi mai frig. Cerul rămâne acoperit de nori. O să ningă, în special în Carpaţii Orientali, iar pe crestele montane o să fie viscol.

Articol recomandat de sport.ro
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Citește și...
Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și Revelion 2023. Prognoza meteo pentru toată țara în perioada Sărbătorilor de iarnă
Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și Revelion 2023. Prognoza meteo pentru toată țara în perioada Sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar vremea de Crăciun 2022 și Revelion 2023 este importantă pentru planurile pe care și le fac românii pentru această perioadă. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 12 decembrie – 9 ianuarie 2023.

Recomandări
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza.

NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare
NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare "iresponsabile" ruseşti. Moscova speră să calmeze spiritele

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova.

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.