Vremea azi, 1 mai. Maximele ajung la 29 de grade

Dată publicare: 01-05-2021 09:19
Dată actualizare: 01-05-2021 09:22


Sâmbătă vremea continuă să se încălzească. Aversele apar după prânz în jumătatea nordică a ţării, iar pe seară şi la noapte o să plouă şi prin sud. Maximele pleacă de la 16 grade pe litoral şi ating 29 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi cu Bărăgan avem o zi destul de însorită, cu temperaturi în creştere şi până la 28 de grade în zona Bărăganului. Mai răcoare va fi la malul mării, pe unde se vor înregistra şi valori de 16...17 grade. Spre seară, se-adună norii, dar ploile vin mai ales după lăsarea nopţii.

În Moldova sudică şi în nordul Muntenia, găsim vreme frumoasă şi se face mai cald decât ar fi normal la incepul lunii MAI. Temperaturile ajung pe la 24....25 de grade, iar în orele serii, cresc şansele de averse.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem un pic de soare la începutul zilei, dar mai târziu se înnorează şi o să plouă, iar maximele se opresc pe la 20...22 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, urmează o zi destul de neplăcută, cu înnorări persistente şi mai multe reprize de ploaie. Vor fi averse, însoţite de fenomene electrice şi intensificări de vânt şi s-ar putea să cadă grindină. Se mai încălzeşte faţă de ieri şi temperaturile urcă până la 22...23 de grade.

O să plouă şi în ţinuturile vestice, mai ales după-amiaza, şi vorbim tot despre averse, cu tunete, fulgere şi vânt intens. Temperaturile, mai ridicate decât în ziua trecută, ajung la valori de vară, în jur de 26...27 de grade.

Şi în Transilvania găsim vreme caldă pentru acest moment al anului, dar cu înnorări şi averse, îndeosebi în a doua parte a zilei. Maximele ajung pe la 24 de grade, iar ploile continuă şi pe timpul nopţii.

În Oltenia, ploile apar pe seară şi la noapte. Până atunci avem vreme frumoasă şi se face mult mai cald decât ar fi normal. Pe la amiază se ating 28, poate 29 de grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: soare şi vreme bună până la apropierea serii. Apoi se-aduna norii şi s-ar putea să vină o aversă, două, iar ploile se extind după lăsarea nopţii. Se încălzeşte foarte tare, iar în Lunca Dunării se ating 29 de grade.

În Bucureşti avem soare, atmosferă de vară şi în jur de 27 de grade la amiază. Mai pe seară norii apar şi aici, iar în noaptea de Înviere se pare că vin ceva averse, cu descărcări electrice. Va fi însă mai cald decât în noaptea trecută şi se vor înregistra 14...15 grade.

Temperaturile cresc şi în zonele de munte. O să avem vreme instabilă şi mai multe perioade cu ploi torenţiale, însoţite de tunete şi fulgere. Vor fi şi condiţii de grindină, iar vântul se va intensifica pe timpul ploilor.

În schimb, pe litoral găsim vreme frumoasă şi se mai încălzeşte puţin. Ziua ne-aduce soare, vânt activ şi până la 19...20 de grade prin staţiuni. Apa mării rămâne însă rece şi va avea 12...13 grade.

Prima zi de Paște ne-aduce vreme neobişnuit de caldă pantru acest moment al anului. În zonele sudice se ating 30...31 de grade, iar după prânz vin alte ploi zgomotoase, mai ales, în jumătatea de nord a ţării.

Luni, temperaturile scad peste tot, iar în vest, nord şi centru o să avem vreme mai rece decât ar fi normal. Atmosfera va fi instabilă în estul şi sud-estul ţării, pe unde se anunţă averse cu tunete, fulgere şi vânt intens. În celelalte regiuni găsim vreme destul de bună, dar vântul se intensifică în majoritatea zonelor.

Marţi va fi răcoare în cea mai mare parte a ţării. Doar în sud-vest găsim temperaturi normale, în jur de 22 de grade. Vor fi câteva ploi slabe la deal, la munte şi în nord-vestul ţării, dar e posibil să picure şi prin sudul şi centrul ţării.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO