Joi, în jumătatea sud-estică, o să vina câteva reprize de ploi torențiale. Vântul are intensificări în sud, în est, în centru și pe crestele masivelor sudice.

Maximele pornesc de la 22 de grade în depresiuni și ajung la 32 de grade în Lunca Dunării.
 

Vremea pe regiuni
 

În Dobrogea și în Bărăgan instabilitatea crește în a doua parte a zilei și apar averse însoțite de descărcări electrice. Vântul se întețește, vor fi și condiții de grindină și se pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. Până atunci avem vreme mai bună și temperaturi de până la 29 de grade.

Cam la fel va fi vremea și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei: soare, în prima parte a zilei și ploi torențiale cu tunete și fulgere mai târziu. Pot să apară vijelii, căderi de grindină și se vor înregistra cantități însemnate de apă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem atmosfera schimbătoare: soarele se arata trecător, iar pe parcursul zilei o să vina și câteva serii de averse zdravene. Vântul are unele răbufniri și maximele ating 27 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș prindem vreme ceva mai bună. Norii apar destul de rar, însă se răcește puțin față de ziua trecută. Miercuri s-au atins 28 de grade, joi maximele se opresc la 25 de grade Celsius.

În ținuturile vestice, în zona montană, vor fi ceva înnorări și o să și plouă din când în când. În restul provinciei se anunță o zi frumoasă, dar temperaturile scad și pe-aici: după cele 32 de grade înregistrate ziua trecută, joi nu vor fi mai mult de 28 de grade.

În Transilvania avem vreme schimbătoare. Vor fi scurte momente însorite, dar izolat o să vină o aversă, două. Vântul se întețește pe timpul ploilor, dar și pe crestele Meridionalilor, pe unde va sufla cu peste 80 de km/h.

În Oltenia urmează o zi de vară, cu soare și 30 de grade în termometre. E adevărat că, după-amiază, se pot strânge câțiva nori de ploaie, însă doar pe spații mici, îndeosebi în zonele mai înalte.

În ținuturile sudice rămânem tot cu vremea caldă, iar în Lunca Dunării temperaturile urcă până la 32 de grade. În a doua parte a zilei se înnorează și o să vină și pe-aici averse zdravene, cu tunete și fulgere. Se vor strânge cantități mari de apă și nu e exclus să cadă grindina și să se formeze vijelii.

În București în primele ore vor fi ceva înnorări. Apoi cerul se degajează, însă după-amiaza norii se înmulțesc din nou și cresc șansele de ploaie. Maxima ajunge la 30 de grade. La noapte cerul se mai degajează și minima atinge 17 grade.

La munte vor fi perioade însorite, dar îndeosebi în masivele sudice și estice se adună norii și o să vină câteva reprize de ploi torențiale. Vântul prinde putere în zona înaltă a Meridionalilor, pe unde va sufla cu peste 80 de km/h, iar temperaturile din stațiuni scad ușor.