Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme caldă, dar şi ploi şi instabilitate în ţinuturile sudice şi la munte. Temperaturile puţin mai scăzute decât vineri pornesc de la 21 de grade în depresiuni şi ating 31...32 de grade în sud-vestul ţării.  

 

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe-aici temperaturile pierd 2...3 grade faţă de ziua trecută, dar TOT va fi mai cald decât în mod obişnuit.

După-prânz se adună norii şi vor aduce câteva reprize de ploaie. Vor fi şi descărcări electrice şi inntensificari ale vântului şi se pot strânge 20...30 de litri de apă pe metru pătrat.

O să plouă şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, îndeosebi în a doua parte a zilei. Vor fi şi ploi torenţiale, cu tunete, fulgere, vânt puternic şi s-ar putea să cadă grindină. Vineri au fost 30...31 de grade în această zonă. Sâmbătă, maximele se opresc pe la 27...28 de grade- valori mai potrivite pentru luna Iunie.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, apar ceva înnorări şi averse pe la munte. În rest avem atmosferă plăcută. Se înseninează în unele zonele, dar temperaturile scad şi aici. Vor fi cel mult 25...26 de grade pe la amiază.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, este ceață acum dimineaţa, iar până la ora 9 avem un cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate scăzută în mai multe localităţi din judeţele Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Apoi se arată soarele şi o să avem vreme frumoasă, dar se face mai răcoare decât ieri şi maximele se opresc pe la 23 de grade.

Temperaturile scad şi în vestul ţării, pe unde ieri s-au atins 30...31 de grade. Ziua de sâmbătă ne-aduce atmosferă foarte plăcută, câţiva nori şi până la 26...27 de grade în termometre.

În Transilvania găsim vreme schimbătoare şi averse mai serioase în zonele de munte. Vor fi şi condiţii de grindină, se pot produce vijelii şi vom avea temperaturi cu 3...4 grade mai scăzute decât vieri. Acum este ceață şi cod galben în judeţele Harghita şi Mureş.

În Oltenia avem încă o zi de vară autentică, dar sâmbătă pot să apară câteva averse după prânz. Va domina, însă atmosferă cu soare, iar în vestul provinciei se vor atinge 31, poate 32 de grade.

Instabilitatea creşte sâmbătă în ţinuturile sudice. O să plouă în mai multe reprize, iar ploile vor veni cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. Temperaturile se menţin la valori de vară şi ajung la 30 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

 

Vremea rămâne caldă şi în zona Capitalei, deşi temperatura nu mai urcă la fel de mult ca vineri, când am avut 31 de grade. Maximă de sâmbătă se opreşte la 28 de grade, iar după-amiaza şi în prima parte a nopţii sunt anunţate şi aici averse, cu descărcări electrice şi vânt intens. Minima ajunge la 15...16 grade.

Vremea la Munte

 

Temperaturile scad şi în zonele de munte, dar tot va fi mai cald decât în mod normal. O să plouă îndeosebi în Carpaţii Orientali şi în Meridionali. Vor fi ploi torenţiale şi manifestări de instabilitate, dar se va arăta şi soarele printre nori.