Vremea astăzi, 14 august. Ploi cu tunete și fulgere în aproape toată țara. Când se întoarce canicula

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi, instabilitatea va fi ridicată și ploile cuprind majoritatea zonelor. Vor fi mai multe perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Se pot strânge cantități mai importante de apă și sunt posibile căderi de grindină.

Amiaza aduce maxime de la 24 de grade în depresiuni, până la 32...33 de grade în sud-estul României.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici mai vin ceva averse, cu descărcări electrice, poate, vântul va avea intensificări pe timpul ploilor, iar temperaturile, mai ridicate decât ieri, ajung la 32-33 de grade în zona Bărăganului.

Se încălzește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. O să plouă din când în când; vor fi și manifestări de instabilitate, iar maximele se opresc pe la 31 de grade.

La fel o să fie și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina: mai multe reprize cu ploi zgomotoase și temperaturi în creștere față de ziua trecută. Apare și soarele pe parcursul zilei, iar maximele se opresc pe la 30 de grade.

Citește și
Vremea
Vremea de marți, 9 august 2022. Prognoza meteo pentru perioada 10-12 august
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș se anunță vreme bună în ansamblu și ploile apar doar izolat, mai ales în zonele înalte. Temperaturile mai ridicate față de ieri, vor ajunge pe la 29-30 de grade.

În vestul țării, norii vor fi numeroși și e posibil să plouă slab și trecător. Se mai încălzește puțin și după prânz se vor înregistra cel mult 31 de grade Celsius.

În Transilvania temperaturile cresc ușor și vor fi averse torențiale, mai ales în zonele de deal și munte. Ploile vor fi însoțite de tunete, fulgere, sunt posibile și căderi de grindină, iar vântul va crește în intensitate.

În Oltenia, ne-așteaptă o zi neplăcută, cu mulți nori și averse torențiale. Nu lipsesc descărcările electrice, vântul va prinde putere, iar temperaturile scad ușor.

În sudul țării avem soare și vreme bună în prima parte a zilei, însă norii se adună treptat și vor aduce ploi zgomotoase cu tunete, fulgere și vânt intens. La amiază se ating cel mult 30 de grade.

Prognoza în țară pentru următoarele zile

Începem săptămâna cu vreme instabilă și averse. Va ploua local în zonele montane și submontane și pe suprafețe mai restrânse în estul, centrul și sudul țării. Izolat se vor înregistra cantități importante de apă și se mențin condițiile de grindină.

Vântul va sufla mai tare în timpul ploilor, iar maximele se vor situa între 24 de grade în depresiuni și 32 de grade în sud-estul țării.

Luni, instabilitatea persistă. Din a doua parte a zilei, aversele apar în majoritatea zonelor țării. Ploile vin cu tunete, fulgere, vânt intens și se vor strânge cantități mari de apă.

Marți, temperaturile urcă până la 33 de grade în Câmpia de Vest, în Lunca Dunării și în Bărăgan. Atmosfera va fi instabilă și vin averse torențiale la deal, la munte, dar și în nordul, estul și în centrul țării.

Miercuri se face foarte cald în toată țara, iar în sud și în vest vom avea caniculă și un disconfort termic ridicat. Spre seară o să plouă în zonele montane și pe suprafețe restrânse în jumătatea de nord-est a țării.

Vremea în București

În București, ziua de astăzi ne-aduce vreme destul de caldă și o temperatură de 30 de grade. Atmosfera va fi însorită în prima parte a zilei, însă mai târziu vin ploi zgomotoase și vântul va crește în intensitate.

Luni, temperaturile scad ușor și o să avem cel mult 28 de grade. Mai apar ceva înnorări și ploi slabe, dar spre seară norii se împrăștie treptat.

Marți se încălzește din nou și maxima ajunge pe la 32 de grade. Domină atmosfera cu soare, norii se adună trecător, însă șansele de ploaie vor fi reduse.

Miercuri avem o zi călduroasă, se ating 33 de grade după prânz și disconfortul termic va fi ridicat. Din a doua parte a zilei, se înnorează și s-ar putea să plouă slab.

Vremea la munte

În zonele de munte, instabilitatea rămâne ridicată. După-amiaza vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Se pot strânge cantități importante de apă și vor fi condiții de grindină.

Vreme instabilă avem și luni. O să plouă în mai multe reprize, îndeosebi după-amiaza și seara. Vor fi și descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Marți o să avem vreme instabilă și temperaturi normale pentru luna august. Din a doua parte a zilei vor fi ploi torențiale, în majoritatea masivelor.

Miercuri vremea devine caldă și în zonele de munte. Dimineață, atmosfera va fi însorită, însă treptat nori se înmulțesc, iar spe seară vor fi perioade cu averse și se pot semnala și fenomene electrice.

Vremea la mare

Pe litoral, urmează o zi schimbătoare, cu temperaturi normale, de până la 29 de grade. Ploile apar trecător, vântul va crește în intensitate, iar apa mării va avea cel mult 26 de grade.

Luni, temperaturile scad ușor și vor fi cel mult 29 de grade. O să plouă trecător, vor fi și tunete, fulgere și s-ar putea să cadă grindină.

Marți, prindem vreme frumoasă și se încălzește din nou. Amiaza ne-aduce soare, disconfort termic ridicat și 29...30 de grade prin stațiuni.

Miercuri se încălzește, se ating 30 de grade în stațiuni și disconfortul termic va fi ridicat. După-amiaza se înnorează și vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Apa marii va avea valori cuprinse între 23 și 26 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Vremea astăzi, 9 august. Prognoza meteo pentru litoral și restul țării
Vremea astăzi, 9 august. Prognoza meteo pentru litoral și restul țării

Vremea de marți ne aduce încă o amiază caniculară în sud şi în sud-est. Instabilitatea creşte în nord, în vest şi în centru, pe unde o să plouă torenţial, o să cadă grindină şi se vor produce vijelii.

Vremea de marți, 9 august 2022. Prognoza meteo pentru perioada 10-12 august
Vremea de marți, 9 august 2022. Prognoza meteo pentru perioada 10-12 august

Vremea de marți, 9 august 2022, se anunță a fi instabilă în mai multe zone din țară. Meteorologii anunță ploi cu averse torențiale și vijelii însoțite chiar de grindină pe alocuri, anunță Administrația Națională de Meteorologie.  

Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale în mai multe zone din țară
Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale în mai multe zone din țară

Valul de căldură persistă, luni şi marţi, în zonele din sudul şi sud-estul ţării, unde temperaturile maxime vor fi între 33 şi 37 de grade, anunţă meteorologii.

Cum va fi vremea în minivacanța de Sf. Maria 2022. Anunțul meteorologilor privind venirea ploilor
Cum va fi vremea în minivacanța de Sf. Maria 2022. Anunțul meteorologilor privind venirea ploilor

Românii vor avea în perioada 13-15 august 2022, tradiționala minivacanță de Sfânta Maria. Cei care plănuiesc să plece la mare sau la munte în aceste zile, sunt interesați să știe cum va fi vremea în minivacanța de Sf. Maria 2022.  

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile rămân ridicate în cea mai mare parte a țării
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile rămân ridicate în cea mai mare parte a țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 8 - 21 august. Vremea se menține caldă, cu temperaturi caniculare în partea de sud şi sud-est a țării.

 

 

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.