Vremea astăzi, 1 septembrie. Ploi de scurtă durată și vânt în toată țara

Ultima actualizare: 17-09-2021 07:57

Vremea, 1 septembrie. Miercuri vor fi înnorări și ploi în zonele vestice, nordice, centrale, în nord-est, dar și pe la munte.

 

În rest, apare soarele, dar mai spre seară, vor fi ploi de scurtă durată. Vântul prinde putere în toată țara, cu viteze de 45, 55 km/h, dar la munte, la altitudini mari, se vor depãsi 80, 90 km/h. Maximele pleacă de la 17 grade în depresiuni și ajung până la 27 de grade în sud-est.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan, găsim soare și un vânt insistent, mai ales la malul mării. Temperaturile ajung până la 27 de grade Celsius.


În Moldova sudicã și în nordul Munteniei, se anunță vreme bună, în ansamblu și temperaturi comparabile cu cele de marți. Doar în zonele de deal și de munte, mai apar ceva înnorări și averse.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera vă fi instabilă. Vin ploi zgomotoase, ce pot lăsa în urmă, cantități importante de apă și temperaturile continuă să scadă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se anunță o zi neplăcută cu înnorări și averse consistente. Se mai răcorește puțin și, la amiază, se ating cel mult 20 de grade Celsius.

Ploile apar și în ținuturile vestice. Vor fi și fenomene electrice, vântul vă avea intensificări, iar temperaturile urcă până la 22 de grade Celsius.

În Transilvania, instabilitatea persistă și se face mai răcoare decât ieri. Ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei și se pot strânge cantități însemnate de apă.

În sud-vestul țării, se anunță vreme mai bună. Apar câteva averse în zonele de deal și de munte, dar în rest avem soare și vreme bună. Temperaturile scad ușor și se opresc pe la 25 de grade.

În ținuturile sudice, vin câteva ploi slabe din a doua parte a zilei. Până atunci cerul va fi mai mult senin, se pornește vântul și la amiază vor fi 27 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București, miercuri avem soare, dar se mai adună norii și s-ar putea să ploua puțin. Vântul va crește în intensitate, iar maxima se oprește pe la 26 de grade.

Vremea la munte

La munte, se răcește și o să plouă pe suprafețe mari. Se pot strânge cantități importante de apă și vântul suflă tare, mai ales la altitudini mari, cu viteze de peste 80, 90 km/h.

Vremea pe litoral

Pe litoral, urmează o zi cu soare, dar spre seară se înnorează și cresc șansele de ploaie. Vântul va crește în intensitate și la rafală se vor atinge viteze de 40-55 km/h. Pe plajă, vor fi cel mult 27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 23 de grade.

 

Vremea în următoarele zile

București

Joi vor fi perioade cu soare, dar și înnorări trecătoare. Maxima se oprește tot pe la 26 de grade, iar în nopatea următoare la perifeire se ating 10 grade.

Vineri, temperatura aerului mai scade puțin și la amiază se ating 24 de grade. Cerul va fi variabil pe timpul zilei, însă noaptea se înseninează și vântul devine mai activ.

Sâmbătă va fi răcoare dimineața, dar peste zi se încălzește și maxima vă ajunge pe la 27 de grade, o valoare normală pentru luna septembrie. Atmosfera va fi însorită și vântul se domolește.

Munte

La munte, se răcește și o să ploua pe suprafețe mari. Se pot strânge cantități importante de apa și vântul vă sufla tare, mai ales la altitudini mari, cu viteze de peste 80, 90 km/h.

Joi, vremea vă fi răcoroasă mai ales dimineața și noaptea. Mai vin câteva averse în Carpatii Meridionali și de Curbura și vântul sufla tare pe creste.

Vineri, norii se adună trecător și o să plouă slab, vântul mai are unele intensificări și se încălzește ușor.

Sâmbăta mai apar câțiva nori pe parcursul zilei și mai apar câteva ploi slabe. Vântul va fi activ și se face puțin mai cald.

Mare

Pe litoral, urmează o zi cu soare, dar spre seară, se adună norii și cresc șansele de ploaie. Vântul va crește în intensitate și la rafală se vor atinge viteze de 40-55 km/h. Pe plajă vor fi cel mult 27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 23 de grade.

Joi se răcește și după prânz vor fi cel mult 25 de grade pe plajă și 23 de grade în apa mării. Înnorările vor fi temporare, sunt posibile averse slabe și vântul suflă cu viteze de 55-65 km/h.

Vineri se anunță vreme rece pentru luna septembrie, cerul va fi variabil și vântul mai are unele intensificări.

Sâmbăta se încãlzeste și la amiază vor fi în jur de 24 de grade în aer, iar apa mării va avea 23 de grade. Cerul va fi variabil și vântul se vă înteți trecător pe parcursul zilei.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO