Vremea 9 octombrie 2018. Temperaturi peste cele specifice perioadei

Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2018 10:44
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2018 09:34
Categorie: Vremea

Ziua de marți ne-aduce vreme frumoasă, ceva nori dimineaţă prin sudul şi estul ţării şi temperaturi ridicate în vest, nord-vest şi centru. Maximele vor fi de la 18 la 26 de grade.

Cum arată vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, la începutul zilei apar unele înnorări, pot fi şi condiţii de ceaţă. Apoi vântul devine activ; se înseninează şi temperaturile urcă spre 22 - 23 de grade.

La fel va fi şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: câţiva nori dimineaţa; atmosfera însorită peste zi şi maxime comparabile cu cele de luni.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme bună; deşi în primele ore ale zilei va fi mai înnorat, iar pe la câmpie s-ar putea să apară ceața. În rest, soare şi o amiază plăcută, cu până la 22 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem în continuare timp frumos şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Nu prea zărim norii; vântul rămâne domol, iar după prânz se ating 23 - 24 de grade.

Vestul ţării are parte de încă o zi foarte plăcută, cu soare, puţini nori şi temperaturi mai potrivite pentru luna septembrie. Vreme bună o să avem şi în centrul României.

Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă şi este destul de răcoare, îndeosebi în zona depresionară. Mai târziu soarele dezmorţeşte atmosfera, iar în vestul provinciei se ating 22 - 23 de grade.

În Oltenia vor fi câţiva nori la începutul zilei; după care se înseninează şi temperaturile depăşesc din nou valorile potrivite perioadei.

Şi în ţinuturile sudice, dimineaţa e posibil să apară ceva înnorări. În rest, cerul va fi mai mult senin, iar maximele, la fel ca luni, vor ajunge la 22 - 23 de grade.

BUCUREȘTI

În Bucureşti urmează alte zile frumoase. Dimineața apar ceva nori, dar spre amiază se înseninează, iar după prânz o să avem tot în jur de 23 de grade.

Miercuri prindem vreme bună, temperaturi apropiate de normal, nori din când în când şi o presiune atmosferică în creştere. Şi joi mai vin ceva nori, vântul devine activ, iar maximă ajunge pe la 20 - 21 de grade.

Vineri se mai încălzeşte puţin, vedem soarele mai mult decât joi, iar în noaptea următoare vor fi în jur de 10 grade, o valoare de lună septembrie.

LA MUNTE

La munte, urmează o perioadă foarte plăcută, cu soare şi temperaturi agreabile. Marți se înseninează în multe staţiuni, pe la amiază va fi mai cald decât în statistici, iar în zona crestelor, vântul va mai avea unele intensificări.

Miercuri prindem timp frumos şi înnorări sporadice. Joi va fi şi mai bine: se face mai cald, norii nu prea apar, iar vântul abia va adia. Nici vineri nu sunt schimbări. Rămânem cu atmosferă plăcută şi cu temperaturile ridicate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 8 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 26 de grade
Vremea 8 octombrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 26 de grade
VIDEO PROTVPLUS.RO
zapada
Zona din ţară unde s-a aşternut un strat de 3 cm de zăpadă. Temperaturile scad considerabil
Vremea 22 octombrie 2018. Regiunile în care sunt anunțate ploi
Primele efecte ale valului de aer polar care a intrat în România. Situația se va înrăutăți
Vremea 21 octombrie 2018. Temperaturile scad spre 0 grade iar la munte ninge
Vremea 20 octombrie. Temperaturile scad până la 6 grade şi încep ninsorile
România, lovită de un val de aer polar. Ninsori în jumătate de țară
vreme
Vremea 19 octombrie 2018. Temperaturile coboară ușor în unele zone ale țării
Vremea 18 octombrie 2018. Prognoza meteo pentru următorul weekend
Vremea 17 octombrie 2018. Mult mai cald decât în mod obişnuit
Temperaturi peste normalul perioadei. Până când se menține vremea neobișnuit de caldă
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni