Vremea 9 martie. Nu am scăpat de iarnă, se întorc ninsorile! Prognoza pe 3 zile

Ultima actualizare: 09-03-2021 09:22

Vremea, marți, 9 martie 2021. În cea mai mare parte a ţării, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.

În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în zonele montane şi submontane, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ninsoare. Din orele serii, aria de nebulozitate şi precipitaţii va cuprinde treptat jumătatea de sud a teritoriului, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp.

În Oltenia şi Muntenia la început vor fi mai ales ploi, apoi vor predomina ninsorile, în sudul Banatului şi pe arii restrânse în Dobrogea se vor semnala precipitaţii mixte, iar în sudul Transilvaniei şi al Moldovei, precum şi în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va ninge. Pe alocuri se va depune strat de zăpadă, cu precădere în zona deluroasă din sud şi la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului în sudul ţării şi la munte, cu viteze de 40....60 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade. Presiunea atmosferică va scadea dinspre sud-vest, insa in apropierea normalului baric.

Vremea, miercuri, 10 martie 2021

 

În jumătatea de sud a teritoriului vremea va deveni deosebit de rece pentru luna martie, iar ca aspect închisă, cu precipitaţii în general moderate cantitativ (15...25 l/mp), în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ninsorile, iar pe alocuri se va depune strat de zăpadă, posibil consistent în Oltenia şi Muntenia, dar la începutul intervalului în extremitatea de sud şi în sud-est vor mai fi şi ploi sau lapoviţă. Izolat vor fi condiţii de polei.

La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. În restul ţării valorile termice se vor situa uşor sub mediile multianuale; cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala local în Maramureş, Transilvania şi Moldova, iar la începutul zilei pe arii restrânse şi în zona deluroasă din Banat şi Crişana.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificări în regiunile sudice şi sud-estice, iar ziua şi în cele nord-estice, în general, cu viteze de 40...60 km/h, trecător viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime între -7 şi 2 grade. Izolat va fi ceaţă.

Presiunea atmosferică va creste usor dinspre nord-vest, incat nu se va indeparta semnificativ de normalul baric.

Vremea, joi, 11 martie 2021

 

Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor în jumătatea sudică a ţării, dar va fi mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie, în special dimineaţa şi noaptea, în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări şi izolat ninsori slabe la munte, în Transilvania, iar în primele ore şi în Oltenia şi vestul Munteniei.

Din orele serii, nebulozitatea va cuprinde treptat cea mai mare parte a teritoriului şi se vor semnala precipitaţii locale, în general slabe, predominant sub formă de ninsoare în regiunile nordice şi mixte în cele vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în a doua parte a intervalului, pe litoral, iar noaptea izolat şi trecător şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -8 şi 2 grade. Se va semnala ceaţă, izolat în orele dimineţii, iar noaptea cu caracter local în regiunile sudice.

Vremea, vineri, 12 martie 2021

 

În jumătatea de nord-vest a ţării, înnorările vor fi persistente şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, local moderate cantitativ; în nord, în centru şi la munte acestea vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, apoi mixte, iar în vest vor predomina ploile. În restul ţării, cerul va fi variabil, local cu nori joşi şi ceaţă în prima parte a zilei şi înnorări accentuate noaptea când va ploua în special în regiunile sudice.

Pe alocuri se va depune polei. Mai ales ziua, vântul va sufla tare la munte şi va avea intensificări, local şi temporar, şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.


Vremea în BUCURESTI, marți, 9 martie

 

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora, iar în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului, când va atinge viteze de 40...45 km/h. Temperatura maximă va fi de 7...9 grade, iar cea minimă de 0...1 grad. Presiunea atmosferică va creste usor, astfel revenind la valoarea sa normală.

Vremea în BUCURESTI, miercuri, 10 martie

 

Vremea va fi închisă şi se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată. Se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ (15 - 20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare, în general cu viteze de 40...50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3...-2 grade. Presiunea atmosferică va scadea foarte putin.

Vremea în BUCURESTI, joi, 12 martie

 

Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi mult mai rece decât normal în a doua decadă a lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -7...-5 grade.

Vremea în BUCURESTI, vineri, 13 martie

 

Vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă din an, mai ales dimineaţa. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a nopţii va ploua şi vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3...5 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade. La începutul zilei vor fi condiţii de ceaţă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO