Vremea 6 mai 2018. Ploi strașnice de vară, în această după-amiază

Ultimul update: Duminica 06 Mai 2018 15:32
Data publicarii: Duminica 06 Mai 2018 07:56
Categorie: Vremea

De duminică, vremea se răcoreşte cu câteva grade şi încep să se adune norii. Ploile sosesc în a doua parte a zilei, va ploua mai mult la deal şi la munte, dar din când în când şi în rest. Maximele vor fi de la 22 la 30 de grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării:

În Dobrogea şi Bărăgan prindem timp frumos o bună parte a zilei, dar treptat se porneşte vântul şi pe seara cresc şi condiţiile de averse. Maximele sunt în continuare foarte mari, dar pierd vreo două grade faţă de sâmbătă. Se răcoreşte puţin şi la noapte.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi vreme frumoasă, dar vântul va agita atmosfera şi temperaturile se opresc pe la 28 - 29 de grade. Sâmbătă au fost 32 de grade la Galaţi, apoi a plouat.

Soare cu nori găsim şi mai sus, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Vântul va fi activ şi pe aici, temperaturile scad chiar şi cu patru grade faţă de sâmbătă, dar de ploi nu vorbim deocamdată. La noapte se răcoreşte: la Suceava vor fi 9 grade în zori.

Vreme deosebit de caldă, cu câteva averse de ploaie, joi. Prognoza meteo până duminică

Trecem munţii şi ajungem în Maramureş şi în nordul Transilvaniei. Aici răcorirea este perceptibilă, sâmbătă au fost 30 de grade în zonă. Norii devin numeroşi şi sunt condiţii de ploaie la deal şi la munte. Pentru vestul ţării, meteorologii dau vreme bună, deşi se răcoreşte uşor, iar în zonele deluroase o să plouă după amiază. Peste noapte, temperaturile scad cu vreo trei, patru grade.

În Transilvania, vremea va fi schimbătoare, norii apar destul de des şi aduc averse mai ales în vecinătatea Carpaţilor. E firesc să se răcorească faţa de sâmbătă. În Oltenia, asistăm la aceleaşi schimbări: încep să apară norii, se răcoreşte cu vreo două grade şi în zona deluroasă apar ploi de vară, cu tunete şi fulgere.

În sudul ţării, ziua începe cu soare şi atmosfera liniştită, dar mai târziu se porneşte vântul şi treptat, se adună norii. Ploile sosesc abia pe seara, iar temperaturile scad tot cu vreo două grade faţă de sâmbătă.

BUCUREȘTI:

Atmosfera rămâne caldă şi plăcută, iar norii apar după prânz. Maximă se va opri pe la 29 - 30 de grade şi din a doua parte a zilei, se înteţeşte şi vântul. Pe seara aşteptam ploi straşnice, de vară.

Luni se anunţă vreme schimbătoare, soare cu nori şi averse din când în când. Presiunea atmosferică scade, iar temperatura maximă coboară la 25 - 26 de grade.

Marţi aşteptam vreme şi mai neplăcută, mulţi nori şi ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice şi vânt nervos. Vremea rămâne caldă, însă. Miercuri, cerul se degajează din când în când şi aversele vor fi mai rare. În termometre vom avea 25 de grade după prânz şi 13 grade în zori, adică valori ridicate pentru prima decadă a lunii MAI.


LA MUNTE:

Așteptam înnorări frecvente şi averse, însă vremea rămâne caldă deocamdată. Aversele apar după prânz şi pe seara, pot deveni torenţiale şi nu este exclus să apară grindină. Luni mai apar averse în Carpaţii Meridionali şi în Apuseni, dar ploi serioase vin în Munţii Banatului. Se răcoreşte peste tot.

Marţi, va ploua mai ales în prima parte a zilei şi se vor acumula cantităţi mari de apă în nordul Orientalilor. Atmosferă va fi schimbătoare peste tot. Şi miercuri se aşteaptă averse în prima parte a zilei, dar vremea se menţine instabilă şi mai târziu.

LA MARE:

Pe litoral, găsim vreme foarte caldă pentru luna mai. Dimineaţa va fi cer senin, după prânz apar câţiva nori, iar către seară sosesc şi aici aversele. Marea problemă este vântul, care va sufla tare în perioada următoare Săptămâna începe cu vreme caldă şi destul de însorită. Norii apar temporar, briza va fi intensă, iar în noaptea următoare vin alte averse. 

Marţi se răcoreşte şi ploile devin mai frecvente. Soarele arde trecător, vântul mai are intensificari şi maximele ating 21 - 22 de garde în aer şi până la 20 în apa mării.

Miercuri se păstrează vremea neplăcută, cu înnorări frecvente, averse şi vânt nervos.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Românii profită de vremea bună și au dat startul grătarelor în natură. ”Dacă Dragnea dă micul, noi dăm cârnatul

Românii profită de vremea bună și au dat startul grătarelor în natură. ”Dacă Dragnea dă micul, noi dăm cârnatul"

VIDEO PROTVPLUS.RO

nori galati

Vremea 20 iulie 2018. Revin ploile în toată ţara. Pe Litoral ar putea cădea grindină

Cod galben de furtună în Bucureşti şi mai multe judeţe, joi seară

Vremea 19 iulie 2018. Atmosferă schimbătoare, cu ploi torențiale

Vremea 18 iulie 2018. Ploi puternice în mare parte din țară

Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea

Vremea 16 iulie 2018. Zonele în care revin ploile

Vremea 15 iulie 2018. Sunt aşteptate averse în mai multe regiuni din ţară

Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii

Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse