Vremea 6 mai 2018. Ploi strașnice de vară, în această după-amiază

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 06 Mai 2018 07:56
Categorie: Vremea

De duminică, vremea se răcoreşte cu câteva grade şi încep să se adune norii. Ploile sosesc în a doua parte a zilei, va ploua mai mult la deal şi la munte, dar din când în când şi în rest. Maximele vor fi de la 22 la 30 de grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării:

În Dobrogea şi Bărăgan prindem timp frumos o bună parte a zilei, dar treptat se porneşte vântul şi pe seara cresc şi condiţiile de averse. Maximele sunt în continuare foarte mari, dar pierd vreo două grade faţă de sâmbătă. Se răcoreşte puţin şi la noapte.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi vreme frumoasă, dar vântul va agita atmosfera şi temperaturile se opresc pe la 28 - 29 de grade. Sâmbătă au fost 32 de grade la Galaţi, apoi a plouat.

Soare cu nori găsim şi mai sus, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Vântul va fi activ şi pe aici, temperaturile scad chiar şi cu patru grade faţă de sâmbătă, dar de ploi nu vorbim deocamdată. La noapte se răcoreşte: la Suceava vor fi 9 grade în zori.

Trecem munţii şi ajungem în Maramureş şi în nordul Transilvaniei. Aici răcorirea este perceptibilă, sâmbătă au fost 30 de grade în zonă. Norii devin numeroşi şi sunt condiţii de ploaie la deal şi la munte. Pentru vestul ţării, meteorologii dau vreme bună, deşi se răcoreşte uşor, iar în zonele deluroase o să plouă după amiază. Peste noapte, temperaturile scad cu vreo trei, patru grade.

În Transilvania, vremea va fi schimbătoare, norii apar destul de des şi aduc averse mai ales în vecinătatea Carpaţilor. E firesc să se răcorească faţa de sâmbătă. În Oltenia, asistăm la aceleaşi schimbări: încep să apară norii, se răcoreşte cu vreo două grade şi în zona deluroasă apar ploi de vară, cu tunete şi fulgere.

În sudul ţării, ziua începe cu soare şi atmosfera liniştită, dar mai târziu se porneşte vântul şi treptat, se adună norii. Ploile sosesc abia pe seara, iar temperaturile scad tot cu vreo două grade faţă de sâmbătă.

BUCUREȘTI:

Atmosfera rămâne caldă şi plăcută, iar norii apar după prânz. Maximă se va opri pe la 29 - 30 de grade şi din a doua parte a zilei, se înteţeşte şi vântul. Pe seara aşteptam ploi straşnice, de vară.

Luni se anunţă vreme schimbătoare, soare cu nori şi averse din când în când. Presiunea atmosferică scade, iar temperatura maximă coboară la 25 - 26 de grade.

Marţi aşteptam vreme şi mai neplăcută, mulţi nori şi ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice şi vânt nervos. Vremea rămâne caldă, însă. Miercuri, cerul se degajează din când în când şi aversele vor fi mai rare. În termometre vom avea 25 de grade după prânz şi 13 grade în zori, adică valori ridicate pentru prima decadă a lunii MAI.


LA MUNTE:

Așteptam înnorări frecvente şi averse, însă vremea rămâne caldă deocamdată. Aversele apar după prânz şi pe seara, pot deveni torenţiale şi nu este exclus să apară grindină. Luni mai apar averse în Carpaţii Meridionali şi în Apuseni, dar ploi serioase vin în Munţii Banatului. Se răcoreşte peste tot.

Marţi, va ploua mai ales în prima parte a zilei şi se vor acumula cantităţi mari de apă în nordul Orientalilor. Atmosferă va fi schimbătoare peste tot. Şi miercuri se aşteaptă averse în prima parte a zilei, dar vremea se menţine instabilă şi mai târziu.

LA MARE:

Pe litoral, găsim vreme foarte caldă pentru luna mai. Dimineaţa va fi cer senin, după prânz apar câţiva nori, iar către seară sosesc şi aici aversele. Marea problemă este vântul, care va sufla tare în perioada următoare Săptămâna începe cu vreme caldă şi destul de însorită. Norii apar temporar, briza va fi intensă, iar în noaptea următoare vin alte averse. 

Marţi se răcoreşte şi ploile devin mai frecvente. Soarele arde trecător, vântul mai are intensificari şi maximele ating 21 - 22 de garde în aer şi până la 20 în apa mării.

Miercuri se păstrează vremea neplăcută, cu înnorări frecvente, averse şi vânt nervos.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Românii profită de vremea bună și au dat startul grătarelor în natură. ”Dacă Dragnea dă micul, noi dăm cârnatul
Românii profită de vremea bună și au dat startul grătarelor în natură. ”Dacă Dragnea dă micul, noi dăm cârnatul"
VIDEO PROTVPLUS.RO
cauciuciuri, polei, soferi, gheata, freezing rain
Cod galben în 6 judeţe din Moldova: precipitaţii mixte urmate de polei
Vremea 16 decembrie 2018. Zonele unde vântul va viscoli cu 70 km/h
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni
Ninsoare, lapovita
Ninsori trecătoare şi vânt puternic în aproape toată ţara. Cum va fi vreme în weekend
Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi