Vremea 6 mai 2018. Ploi strașnice de vară, în această după-amiază

×
Codul embed a fost copiat

De duminică, vremea se răcoreşte cu câteva grade şi încep să se adune norii. Ploile sosesc în a doua parte a zilei, va ploua mai mult la deal şi la munte, dar din când în când şi în rest. Maximele vor fi de la 22 la 30 de grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării:

În Dobrogea şi Bărăgan prindem timp frumos o bună parte a zilei, dar treptat se porneşte vântul şi pe seara cresc şi condiţiile de averse. Maximele sunt în continuare foarte mari, dar pierd vreo două grade faţă de sâmbătă. Se răcoreşte puţin şi la noapte.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi vreme frumoasă, dar vântul va agita atmosfera şi temperaturile se opresc pe la 28 - 29 de grade. Sâmbătă au fost 32 de grade la Galaţi, apoi a plouat.

Soare cu nori găsim şi mai sus, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Vântul va fi activ şi pe aici, temperaturile scad chiar şi cu patru grade faţă de sâmbătă, dar de ploi nu vorbim deocamdată. La noapte se răcoreşte: la Suceava vor fi 9 grade în zori.

Citește și
vremea, prognoza meteo, primavara, vreme calda
Vreme deosebit de caldă, cu câteva averse de ploaie, joi. Prognoza meteo până duminică
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Trecem munţii şi ajungem în Maramureş şi în nordul Transilvaniei. Aici răcorirea este perceptibilă, sâmbătă au fost 30 de grade în zonă. Norii devin numeroşi şi sunt condiţii de ploaie la deal şi la munte. Pentru vestul ţării, meteorologii dau vreme bună, deşi se răcoreşte uşor, iar în zonele deluroase o să plouă după amiază. Peste noapte, temperaturile scad cu vreo trei, patru grade.

În Transilvania, vremea va fi schimbătoare, norii apar destul de des şi aduc averse mai ales în vecinătatea Carpaţilor. E firesc să se răcorească faţa de sâmbătă. În Oltenia, asistăm la aceleaşi schimbări: încep să apară norii, se răcoreşte cu vreo două grade şi în zona deluroasă apar ploi de vară, cu tunete şi fulgere.

În sudul ţării, ziua începe cu soare şi atmosfera liniştită, dar mai târziu se porneşte vântul şi treptat, se adună norii. Ploile sosesc abia pe seara, iar temperaturile scad tot cu vreo două grade faţă de sâmbătă.

BUCUREȘTI:

Atmosfera rămâne caldă şi plăcută, iar norii apar după prânz. Maximă se va opri pe la 29 - 30 de grade şi din a doua parte a zilei, se înteţeşte şi vântul. Pe seara aşteptam ploi straşnice, de vară.

Luni se anunţă vreme schimbătoare, soare cu nori şi averse din când în când. Presiunea atmosferică scade, iar temperatura maximă coboară la 25 - 26 de grade.

Marţi aşteptam vreme şi mai neplăcută, mulţi nori şi ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice şi vânt nervos. Vremea rămâne caldă, însă. Miercuri, cerul se degajează din când în când şi aversele vor fi mai rare. În termometre vom avea 25 de grade după prânz şi 13 grade în zori, adică valori ridicate pentru prima decadă a lunii MAI.


LA MUNTE:

Așteptam înnorări frecvente şi averse, însă vremea rămâne caldă deocamdată. Aversele apar după prânz şi pe seara, pot deveni torenţiale şi nu este exclus să apară grindină. Luni mai apar averse în Carpaţii Meridionali şi în Apuseni, dar ploi serioase vin în Munţii Banatului. Se răcoreşte peste tot.

Marţi, va ploua mai ales în prima parte a zilei şi se vor acumula cantităţi mari de apă în nordul Orientalilor. Atmosferă va fi schimbătoare peste tot. Şi miercuri se aşteaptă averse în prima parte a zilei, dar vremea se menţine instabilă şi mai târziu.

LA MARE:

Pe litoral, găsim vreme foarte caldă pentru luna mai. Dimineaţa va fi cer senin, după prânz apar câţiva nori, iar către seară sosesc şi aici aversele. Marea problemă este vântul, care va sufla tare în perioada următoare Săptămâna începe cu vreme caldă şi destul de însorită. Norii apar temporar, briza va fi intensă, iar în noaptea următoare vin alte averse. 

Marţi se răcoreşte şi ploile devin mai frecvente. Soarele arde trecător, vântul mai are intensificari şi maximele ating 21 - 22 de garde în aer şi până la 20 în apa mării.

Miercuri se păstrează vremea neplăcută, cu înnorări frecvente, averse şi vânt nervos.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Românii profită de vremea bună și au dat startul grătarelor în natură. ”Dacă Dragnea dă micul, noi dăm cârnatul
Românii profită de vremea bună și au dat startul grătarelor în natură. ”Dacă Dragnea dă micul, noi dăm cârnatul"

A fost o vreme superbă, ca de vară, la munte aşa că soarele i-a scos din case pe braşoveni şi turişti deopotrivă.

Vreme deosebit de caldă, cu câteva averse de ploaie, joi. Prognoza meteo până duminică
Vreme deosebit de caldă, cu câteva averse de ploaie, joi. Prognoza meteo până duminică

Joi avem un pic de ceaţă în sud-est, apoi cer senin în majoritatea zonelor. Spre seară apar câţiva nori de averse prin vestul Olteniei şi sudul Banatului.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.