Vremea 5 iunie 2019. Regiunile în care va continua să plouă torențial


Ultimul update: Miercuri 05 Iunie 2019 09:32
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019 08:34
Categorie: Vremea

Miercuri vom avea ploi serioase în vestul, sudul, centrul ţării, dar şi la munte. Izolat se pot strânge 50 l/mp. În rest, găsim vreme mai bună, dar spre seară se adună norii de ploaie.

La amiază vor fi temperaturi cuprinse între 19 şi 29 de grade.

În Dobrogea şi Bărăganul. Înnorările persistă în zona Bărăganului, pe unde mai vin ploi zgomotoase, dar în Dobrogea se anunţă vreme bună şi condiţii reduse de ploaie. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate miercuri.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se încălzeşte uşor. Sunt anunţate ploi care pot fi torenţiale în apropierea munţilor, dar în rest va predomina vremea frumoasă. Termometrele vor indica la amiază 27 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, instabilitatea persistă şi vor fi mai multe reprize de ploi zgomotoase pe parcursul zilei. După prânz vor fi temperaturi cuprinse între 23 şi 29 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, găsim vreme instabilă şi ploi consistente. Aversele vor fi însoţite şi de tunete, fulgere şi vânt nervos. Maximele termice vor fi în scădere uşoară faţă de ziua trecută.

Instabilitatea va fi ridicată şi în ţinuturile vestice. Şi pe aici, aşteptăm averse în mai multe reprize, pot fi violente, cu vijelii şi grindină. Temperaturile scad uşor şi se vor situa sub normalul perioadei.

În centrul României, miercuri avem o zi cu multe ploi şi sunt anunţate, în continuare, fenomene severe. La amiază vor fi 25 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, vremea va fi instabilă şi se răcoreşte uşor. Apare şi soarele pe parcursul zilei, va ploua din când în când şi se pot strânge cantităţi de apă de 50 l/mp.

Şi în ţinuturile sudice, se anunţă perioade cu soare, dar şi averse care vor fi mai consistente cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, aşteptăm alte averse cu fenomene electrice şi vânt nervos, îndeosebi din a doua parte a zilei. Maximă termică va ajunge pe la 25 de grade Celsius.

Joi domină timpul frumos până după prânz, dar seara sunt şanse să vină ploi de scurtă durată. Se încălzeşte uşor şi vor fi 28 de grade în termometre.

Vineri, se face puţin mai cald, norii vor fi rari pe timpul zilei însă seara se înnorează şi sunt posibile câteva ploi. Sâmbătă, norii se strâng după prânz şi s-ar putea să vină ploi de scurtă durată, însoţite de fenomene electrice.

MUNTE

La munte, miercuri instabilitatea persistă şi vin alte serii de averse cu tunete, fulgere, vijelii şi căderi de grindină. izolat se vor strânge 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Şi joi mai apar ceva ploi, însă dimineaţă va fi însorită în toate zonele de munte. Aversele apar după prânz şi vor fi consistente.

Vineri, o să plouă torenţial în Carpaţii Orientali şi în estul Meridionalilor. În rest, se anunţă vreme mai bună şi se încălzeşte uşor.

Sâmbăta nu scăpăm de instabilitate şi ploi. Aversele, vor veni pe suprafeţe mari în Carpaţii Orientali şi local în celelalte masive. Se pot strânge cantităţi mai importante de apă şi se face mai cald.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Urmările ploilor torențiale: case distruse, drumuri rupte și animale ucise. „A măturat tot”
Urmările ploilor torențiale: case distruse, drumuri rupte și animale ucise. „A măturat tot”
VIDEO PROTVPLUS.RO
canicula
Avertisment de la meterologi, după o zi caniculară. Ce se întâmplă cu vremea de luni
Vremea 21 iulie. Canicula cuprinde toată țara. Ce temperaturi anunță meteorologii
Vremea 20 iulie. Revin canicula și disconfortul termic. Când se anunță ploi
Un nou val de caniculă lovește Europa. Meteorologii anunță o anomalie meteo
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
ANM: Regiunile afectate de secetă severă, în următoarele 2 săptămâni
PLOAIE DE VARA
Vremea 19 iulie 2019. Locurile unde temperaturile scad până la 10 grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Zăpadă de peste 3 metri la Bâlea Lac, în mijlocul verii. Turiștii, în sandale. FOTO
Vremea 16 iulie 2019. Regiunile în care temperaturile se mențin scăzute
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni