Vremea 4 aprilie 2019. Temperaturi ridicate, dar și ploi și vânt. Cum va fi vremea în weekend


Ultimul update: Joi 04 Aprilie 2019 09:42
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2019 08:00
Categorie: Vremea

Joi avem parte de o vreme frumoasă. Prin vestul ţării apar câţiva nori de ploaie, vântul se menţine activ, iar maximele pleacă de la 9 grade pe litoral şi ajung la 21 de grade în Câmpia de Vest.

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită, dar destul de rece dimineaţa şi un vânt insistent. Temperaturile se opresc pe la 15 grade, iar cele mai modeste valori, de 9...10 grade, sunt aşteptate la malul mării.

La fel va fi şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: o zi cu soare şi temperaturi sub normal. Pe la amiază se vor înregistra 13...14 grade, iar vântul va avea intensificări şi aici.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, acum, dimineaţă este cam frig, poate să apară bruma, dar atmosfera devine mai plăcută după prânz. Temperaturile depăşesc 10 grade, iar vântul se înteţeşte din când în când.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş avem vreme schimbătoare, e posibil să picure trecător, iar maximele ajung pe la 17...18 grade.

În vestul ţării găsim vreme bună, dar vin câţiva stropi de ploaie prin Crișana. Vântul va fi mai intens în zona Banatului. Temperaturile ajung la valori plăcute, în jur de 20 de grade.

În Transilvania nu sunt anunţate ploi. Continuă vremea frumoasă, doar vântul sufla cu putere în zona montană înaltă, iar acum, dimineaţa, în depresiuni, apărea bruma. Temperaturile se menţin la valorile de ieri.

În Oltenia găsim timp frumos, puţini nori şi vânt destul de insistent. Termic, nu sunt schimbări faţă de ziua trecută: maximele se opresc pe la 18 grade.

Şi în ţinuturile sudice avem o zi însorită, dar cu un vânt destul de activ. Temperaturile ajung pe la 16 grade în Lunca Dunării, însă vor fi mai modeste în regiunile deluroase.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, dar temperaturile se menţin sub normal. Ca şi miercuri, se ating în jur de 14...15 grade la amiază. Nu se domoleşte nici vântul, iar nivelul presiunii atmosferice este în scădere.

Şi la munte avem soare şi vreme bună. Doar prin zonă Apusenilor ar putea să plouă trecător. În masivele sudice, vântul va sufla cu putere, iar prin staţiuni, temperaturile sunt în uşoară creştere.

Cum va fi vremea în weekend

La Bucureşti, vineri se face mai cald, dar vântul continuă să aibă intensificări şi presiunea atmosferică scade, apoi creşte.

Sâmbătă prindem vreme de primăvară, cu vânt activ şi înnorări temporare. Temperaturile ajung la normal.

Şi duminică avem vreme schimbătoare, vânt nervos şi ceva condiţii de ploaie în noaptea de duminică spre luni. Se face mai cald: maximă ajunge la 20 de grade.

La munte, joi este vreme frumoasă. Doar prin zonă Apusenilor ar putea să plouă trecător. În masivele sudice, vântul va sufla cu putere, iar prin staţiuni, temperaturile sunt în uşoară creştere.

Vineri se face mai cald, se anunţă vreme frumoasă şi un vânt insistent în zona Carpaţilor Meridionali. Peste noapte ar putea să apară lapoviţă în masivele vestice.

Sâmbătă cresc şansele de lapoviţă în Munţii Banatului şi în Meridionali şi vântul rămâne activ.

Duminică, lapoviţă ar mai putea apărea, local, în masivele sudice şi vestice, temperaturile cresc uşor, şi vântul continua să sufle cu putere la mare altitudine.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO