Vremea 31 decembrie 2017. Ce temperaturi vor fi în țară, în primele zile din noul an

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 31 Decembrie 2017 09:32
Categorie: Vremea

Ziua de duminică ne aduce vreme mai caldă decât în mod obişnuit; mulţi nori şi precipitaţii slabe prin vest, centru şi nord; vreme bună în restul ţării. Maximele vor fi de la zero grade în depresiuni; până la 10 grade prin sud-est.

Vremea în fiecare regiune a ţării

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă ceață dimineaţa şi soare cu nori peste zi. Vântul se înteţeşte pe litoral, iar temperaturile, în creştere faţă de sâmbătă, ajung pe la 8 - 9 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, ceața persistă la începutul zilei şi vizibilitatea este redusă. Apoi atmosferă va fi destul de plăcută, cu înnorări trecătoare şi temperaturi uşor mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina este ceață densă dimineaţa. Mai târziu apar şi precipitaţii slabe: mai ales ploi, dar poate fi şi lapoviţă. E posibil să zărim şi soarele, iar temperaturile se menţin la valorile de sâmbătă: după prânz vor fi cam 4 - 5 grade.

Vreme caldă în noaptea dintre ani, în Bucureşti şi în ţară. Temperaturi de 14 grade în prima zi din 2018

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme cam neplăcută, cer noros, lapoviţă şi condiţii de polei. Maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 3 grade; iar minimele rămân pozitive şi vor fi de 1 - 2 grade.

Şi în ţinuturile vestice va fi înnorat, dar, pentru că temperaturile sunt mai ridicate, pe aici sunt anunţate ploi. Acestea vor veni în zona Crișanei şi sporadic în rest şi tot în Crișana vântul va avea unele intensificări.

Şi în centrul României domină atmosfera închisă. Pe partea estică va fi lapoviţă şi se poate depune polei; în rest s-ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie. Termic, nu sunt schimbări faţă de ziua trecută.

În Oltenia se anunţă o zi frumoasă, soare, câţiva nori şi ceva condiţii de ceata dimineaţa. Va fi mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului: maximele vor ajunge pe la 7 grade.

În ţinuturile sudice vremea se încălzeşte uşor: temperatururile urca spre 8 grade. Atmosfera fi plăcută, destul de însorită.

În noaptea dintre ani, doar prin nord-vest şi centru mai sunt ceva înnorări şi s-ar putea să cadă puţină lapoviţă; iar în zonele montane e posibil să mai vină câţiva fulgi. În rest, norii vor fi rari, iar în ţinuturile sudice cerul va fi mai mult senin. Spre dimineaţă, ceața revine în zonele joase, mai ales din sudul şi estul ţării. Temperaturile, mai ridicate decât ar fi normal, vor fi de la minus 4 grade în depresiuni; până la 4 grade, cu plus, în Dealurile de Vest.

Bucureşti

În Bucureşti, duminică se încălzeşte şi vom avea vreme frumoasă, vânt un pic mai activ şi o maximă de 6 - 7 grade. La noapte, temperatura coboară până la minus 1 grad, iar mâine în zori se poate forma ceaţă.

Prima zi din an ne-aduce soare şi temperaturi de lună martie. Se vor atinge în jur de 11 grade; ziua cerul va fi mai mult senin; noaptea încep să se adune norii.

Marţi, tot vreme caldă, chiar dacă temperaturile scad. Atmosferă va fi mohorâtă, iar spre seara s-ar putea să plouă slab. Şi miercuri va fi cald pentru început de ianuarie.Vom avea o maximă de 7 grade; înnorări, un pic de soare şi un vânt mai insistent.

Munte

La munte se încălzeşte uşor. În Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali găsim atmosfera închisă; lapoviţă sau ninsoare slabă şi condiţii de polei. În rest apare puţin şi soarele; iar vântul sufla mai tare în zonele de creastă.

Luni, temperaturile continuă să crească. Vom avea vreme frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal. Pe seară şi noaptea, în Apuseni şi în Munţii Banatului se înnorează şi apar precipitaţii: ploi, dar şi ninsori şi lapoviţă. Marţi, temperaturile încep să scadă; cerul va fi plin de nori; ziua va cădea lapoviţă; iar noaptea vor domina ninsorile.

Vântul va avea intensificări pe creste. Miercuri se face mai frig, dar precipitaţiile se răresc şi apare puţin şi soarele. Vântul rămâne intens în zona montană înaltă.

Vremea 30 decembrie 2017. Precipitațiile cuprind o mare parte a țării

Vremea 30 decembrie 2017. Precipitațiile cuprind o mare parte a țării

VIDEO PROTVPLUS.RO

furtuna, ploi

Cod galben de furtună în Bucureşti şi mai multe judeţe, joi seară

Vremea 19 iulie 2018. Atmosferă schimbătoare, cu ploi torențiale

Vremea 18 iulie 2018. Ploi puternice în mare parte din țară

Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 16 iulie 2018. Zonele în care revin ploile

ploaie

Vremea 15 iulie 2018. Sunt aşteptate averse în mai multe regiuni din ţară

Vremea 14 iulie 2018. Sunt anunţate ploi torenţiale cu grindină şi vijelii

Cod Galben de ploi torențiale în 7 județe. Vreme instabilă în mai multe zone

Vreme caldă în majoritatea zonelor țării. Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Vremea se încălzește în aproape toată țara. Zonele în care mai sunt așteptate averse

Casele a mii de oameni, afectate de inundații: „Unde s-au băgat miliardele?”