Vremea 31 august 2018. Zonele unde canicula va deveni insuportabilă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 31 August 2018 09:32
Categorie: Vremea

Astăzi se face foarte cald. Prin sud se ating 35 de grade, la umbră şi aerul devine irespirabil. Spre seară mai vin ceva averse la munte, în sud-vest, poate şi prin centrul ţării.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim cer mai mult senin, temperaturi în creştere şi un aer greu de respirat după prânz. Doar pe litoral vântul va fi un pic mai activ.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme frumoasă, puţini nori şi o căldură greu de suportat la orele amiezii. Temperaturile cresc cu vreo 2...3 grade faţă de ieri, iar ploile lipsesc din prognoza.

Se face mai cald şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Maximele ajung la 31...32 de grade- valori ridicate pentru final de august, iar atmosfera se menţine însorită toată ziua.

În nordul Transilvaniei şi Maramureş temperaturile cresc de la o oră la alta şi o să avem o amiază caldurosa, iar mai târziu s-ar putea să apară o aversa-doua prin Transilvania.

Timp frumos se anunţă şi în vestul ţării, soare şi maxime de peste 30 de grade. La apropierea serii, norii se înmulţesc şi vor aduce câteva reprize cu ploi zgomotoase pe la munte şi prin sudul Banatului.

Şi în centrul ţării mai vin ceva averse, tot în a doua parte a zilei, în special în zonele montane. Temperaturile vor fi ridicate pe la amiază. Până la ora 9 şi jumătate este cod galben de ceaţă densă până la ora 9 şi jumătate. Vizibilitatea este mult scăzută.

În Oltenia se face mai cald decât ieri. Maximele urcă spre 33...34 de grade, căldura devine apăsătoare după prânz, iar şansele de ploaie sunt destul de reduse.

În sudul ţării se încălzeşte şi mai tare. Prin Lunca Dunării temperaturile ating pragul caniculei şi atmosfera devine sufocantă. Nu sunt speranţe de ploaie şi nici vântul nu prea ne ajută.

Şi în Bucureşti se anunţă o zi fierbinte, cu soare arzător, 34 de grade, la umbră şi disconfort termic ridicat. Urmează o noapte liniştită, spre dimineaţă se vor atinge la 19 grade în centru, dar va fi mai răcoare în cartierele de la periferie.

La munte găsim vreme caldă, destul de însorită, dar şi câteva serii de averse în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Pot fi şi ploi torenţiale şi condiţii de grindină.


Vremea în următoarele 3 zile

La mare se anunţă încă o zi frumoasă, cu cer mai mult senin şi briza activă. Mâine avem o zi fierbinte, cu disconfort termic în creştere şi averse locale în zonele montane, în vest, nord-vest, sporadic şi prin centru. Căldură mare avem şi duminică, vreme frumoasă şi condiţii de ploaie doar pe la munte. Vântul însă prinde putere în sud, în est şi pe crestele montane. Şi luni o să fie foarte cald, mai ales în sudul şi în estul ţării. Spre seară, în vest şi sud-vest apar averse locale, cu fenomene electrice şi intensificări de vânt.

În Bucureşti sâmbătă va fi şi mai rău: soare arzător şi o amiază caniculară, cu stres termic accentuat. Şi duminică va fi foarte cald. O să avem vreme frumoasă, 34 de grade, la orele amiezii şi un vânt mai insistent. Luni: aproape nici o schimbare: foarte puţini nori, vânt activ şi o căldură greu de suportat după prânz.

La munte mâine se anunţă atmosferă plăcută şi temperaturi ridicate pentru început de septembrie. Ploile vin pe zone restrânse, dar vor fi destul de zgomotoase. Duminică o să avem timp frumos, câţiva nori după prânz şi un vânt intens, în special la altitudini mari. Luni rămânem cu vremea caldă, însă în masivele vestice, spre seară, apar averse locale, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt.

Pe litoral urmează alte zile însorite şi calde. Mâine se încălzeşte mai tare. Prin staţiuni se ating şi 32 de grade, iar cerul se păstrează curat toată ziua. Duminică: tot vreme frumoasă şi temperaturi ridicate, dar se înteţeşte vântul. Şi luni avem vreme bună de plajă, cu toate că vântul mai are unele porniri şi se răcoreşte puţin.

ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
VIDEO PROTVPLUS.RO
canicula bucuresti
Vremea 20 iulie. Revin canicula și disconfortul termic. Când se anunță ploi
Un nou val de caniculă lovește Europa. Meteorologii anunță o anomalie meteo
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
ANM: Regiunile afectate de secetă severă, în următoarele 2 săptămâni
Vremea 19 iulie 2019. Locurile unde temperaturile scad până la 10 grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Zăpadă de peste 3 metri la Bâlea Lac, în mijlocul verii. Turiștii, în sandale. FOTO
Vremea 16 iulie 2019. Regiunile în care temperaturile se mențin scăzute
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
14 județe, sub cod galben de inundații. Până când va fi în vigoare alerta
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară