Vremea 30 decembrie 2017. Precipitațiile cuprind o mare parte a țării

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Sambata 30 Decembrie 2017 08:29
Categorie: Vremea

Sâmbătă, vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării. În vest şi sud-vest apare soarele; în rest vor fi precipitaţii slabe: ploi în sud şi est; puţină lapoviţă prin centru şi ninsori pe la munte.

Vom avea maxime de la 1 grad în depresiuni; până la 9 grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune a ţării

În Dobrogea şi Bărăgan, temperaturile scad faţă de ieri, când s-au atins 12 grade; dar încă va fi mai cald decât în mod obişnuit. Domină atmosfera închisă şi o să plouă slab. Dimineaţa e ceaţă şi până la ora 12 avem un cod galben pentru judeţul Tulcea.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei temperaturile pierd vreo 5 grade faţă de ziua trecută. Înnorările persistă, acum este ceaţă în zonele joase; mai târziu se anunţă şi câteva ploi slabe.

Vreme cam neplăcută găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei: mulţi nori şi ploi locale, neînsemnate cantitativ. Şi aici s-a lăsat ceaţa pe la câmpie. Temperaturile se menţin peste valorile obişnuite; deşi scad dată de ieri, când s-au atins în jur de 9 - 10 grade.

Vremea 29 decembrie 2017. Vineri, predomină lapovița slabă și ploaia

Vremea se răceşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Va fi cam înnorat şi ar putea să picure trecător sau să cadă puţină lapoviţă. Temperaturile scad şi pe timpul nopţii şi ajung pe la minus 4 grade.

În schimb, în ţinuturile vestice găsim vreme mai bună. Precipitaţiile lipsesc; mai apar ceva înnorări, dar vor fi şi momente cu soare.Vom avea maxime la fel, că ieri, de 4 - 5 grade.

În centrul României se răceşte. Maximele nu mai trec de 4 grade; iar pe timpul nopţii s-ar putea să fie ger în zona depresionară. Ziua s-ar putea să cadă puţină lapoviţă; iar în zonele de munte va ninge.

În Oltenia: vreme caldă pentru această dată; deşi temperaturile pierd vreo 3 grade faţă de ieri. Nu sunt semne de ploaie şi vom avea atmosferă plăcută şi până la 9 grade în termometre.

În ţinuturile sudice nu prea sunt şanse să zărim soarele; mai vin şi câteva ploi slabe şi se răceşte faţă de ieri.

În Bucureşti va fi mai rece decât în ultimele zile. Vom avea cel mult 5 - 6 grade; înnorări persistente şi condiţii de ploaie slabă la începutul zilei. Temperaturile mai scad puţin şi pe timpul nopţii: minima va fi în jur de zero grade, iar mâine în zori s-ar putea forma ceaţă. Presiunea continua să crească uşor.

Duminică, mai apar ceva nori, dar nu o să plouă. Vântul rămâne activ, maximă atinge tot 5- 6 grade, dar noaptea se face mai cald şi scăpăm de minimele negative. Luni, de Crăciun, avem vreme caldă şi frumoasă, cu temperaturi de primăvară şi ceata dimineaţa. Şi ziua de marţi se desfăşoară pe vreme caldă, cu destul de mult soare şi vânt perceptibil.

La munte, vremea se răceşte şi în zonele de munte. Norii vor fi numeroşi; va ninge în Carpaţii de Curbură şi pe zone restrânse în celelalte masive. Pe timpul zilei vântul nu pune probleme; la noapte prinde putere în zona montană înaltă.

Duminică, ninsoarea şi viscolul continua la mare altitudine, dar mai jos pot apărea şi ploi cu lapoviţă. Se menţine riscul de polei. De luni, vremea îndulceşte tonul, se arată soarele şi doar prin nordul Orientalilor va mai fi ceva lapoviţă.

Şi marţi vor fi cam aceleaşi condiţii. Soare, vânt activ şi un pic de lapoviţă în masivele nordice.

Vreme caldă în noaptea dintre ani, în Bucureşti şi în ţară. Temperaturi de 14 grade în prima zi din 2018

Vreme caldă în noaptea dintre ani, în Bucureşti şi în ţară. Temperaturi de 14 grade în prima zi din 2018

vremea - pacuta, vara, racoare, soare

Vreme foarte caldă în toată țara, cu posibile averse la munte. Prognoza meteo

Furtuni în București și în mai multe zone din țară. Joi, episodul se va repeta

Un val de aer nord-african loveşte România. Zonele unde se anunţă furtuni violente

Vreme neobişnuit de caldă, dar instabilitatea creşte peste tot. Ploile vin în mai multe reprize

Vreme neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Ploile se întorc însă de marți

Temperaturi de iunie în Oltenia. Zonele în care sunt așteptate ploi

vremea romaniei

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua