Vremea 27 august 2018. Căldură insuportabilă în S şi SE, ploi în restul ţării

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Astăzi o să plouă serios în jumătatea de vest a tării şi la munte, pe unde se şi răcoreşte. În rest, vremea va fi călduroasă şi disconfortul termic ridicat. În est şi sud-est, ploile apar pe spaţii restrânse, mai ales în zonele deluroase.

Avem o atenţionare cod galben de instabilitate şi averse valabilă până la ora 23. Aşteptam ploi torenţiale cu fenomene electrice, vijelii, căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40-60 l/mp.

Vremea în fiecare regiune a ţării
În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă încă o zi cu soare şi temperaturi ridicate şi vântul rămâne destul de intens la malul mării. Se face mai cald, la amiază vor fi 34 de grade în Bărăgan şi disconfortul termic va creşte.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosferă va fi însorită, maximele ajung pe la 33 de grade şi stresul termic va fi ridicat. În zonele deluroase sunt posibile ploi de scurtă durată.

În restul Moldovei se anunţa o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi în scădere în Bucovina. Doar pe la munte sunt anunţate ploi zgomotoase.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş instabilitatea persista. Vor fi mai multe serii de aveerse cu tunete, fulgere, vijelii şi s-ar putea să cadă grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l/mp, mai ales la munte.

Şi în vestul ţării vor veni averse torenţiale care vor fi însoţite de toată suita de fenomene specifice instabilităţii. Temperaturile continuă să scadă şi la amiază vor fi cel mult 26 de grade Celsius.

În centrul României, vor fi mai multe reprize de ploi consistente şi se pot semnala şi vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 50 l/mp, în zona de munte. Apare şi soarele pe timpul zilei şi se răcoreşte puţin.

În sud-vest, se anunţa instabilitate şi ploi serioase. Vor fi şi fenomene electrice, vijelii şi posibil căderi de grindină. Temperaturile scad chiar şi cu 7 grade faţă de ieri în vestul Olteniei.

În sudul ţării, găsim atmosfera însorită şi sufocantă la orele amiezii. Se vor atinge 34 de grade la umbră şi dinsconfortul termic va creşte.

În Bucureşti, astăzi avem soare şi disconfort termic. Maximă termică va ajunge până la 34 de grade. Spre seară se înnorează şi s-ar putea să vină ploi slabe de scurtă durată.

La munte se anunţa instabilitate şi averse. Vor fi şi tunete, fulgere, vijelii şi căderi de grindină iar izolat se vor strânge cantităţi de apă de 50 l/mp.

Pe litoral, săptămâna începe cu vreme caldă şi frumoasă. Se mai încălzeşte puţin şi vor fi temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Apa mării va avea 25-26 de grade şi vântul va mai avea unele porniri.

Vremea în următoarele 3 zile
Mâine vremea va fi exagerat de caldă în sud şi sud-est. O să plouă local în Transilvania, în zonele înalte şi pe spaţii mai mici în afara Arcului Carpatic. Miercuri, căldura persista în sud şi sud-est. Spre seară, vin averse la munte, mai ales în masivele sudice şi sporadic în restul ţării. Joi va predomina vremea frumoasă iar în sud şi sud-est se mai ating 33 de grade Celsius.

În Bucureşti, mâine o să fie cald şi stresul termic se va menţine ridicat. Din a doua parte a zilei, se mai aduna norii şi pot să vină câteva averse. Miercuri, vremea va fi în continuare călduroasă, se înnorează după prânz însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Joi, atmosfera va fi însorită şi vântul va sufla slab. Termometrele vor indica la prânz 31 de grade Celsius.

La munte se anunţă instabilitate şi averse. Ziua de marţi, ne-aduce vreme instabilă în majoritatea zonelor de munte. Vor fi ploi serioase, vântul se înteţeşte iar temperaturile scad puţin. Miercuri vremea se îmbunează. Mai vin câteva averse în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali dar în rest va fi vreme bună. Temperaturile vor creşte în masivele sud-vestice. Joi se anunţa vreme plăcută şi doar izolat pot să vină ploi de scurtă durată şi vântul va fi activ.

Pe litoral, săptămâna începe cu vreme caldă şi frumoasă. Se mai încălzeşte puţin şi vor fi temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Apa mării va avea 25-26 de grade şi vântul va mai avea unele porniri. Marţi, se anunţă încă o zi bună de plaja cu cer curat şi un vânt mai intens. Miercuri avem o zi caldă şi frumoasă. Se mai aduna norii după prânz şi vântul va avea unele răbufniri. Joi cerul va fi curat şi vântul o să mai aibă intensificări. Pe plajă vor fi până la 29 de grade şi apa mării rămâne caldă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO