Vremea 26 octombrie 2019. Când încep ninsorile

26-10-2019 09:42

Ziua de astăzi a început cu ceata şi umezeala multă în sud, est şi prin centru, însă după prânz se înseninează peste tot, iar maximele pleacă de la 15 grade în depresiuni şi pot depăşi 25 de grade prin vestul şi sud-vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune a ţării

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici dimineaţa avem vreme neplăcută, cu ceaţă sau înnorări persistente, dar mai târziu apare soarele şi temperaturile urcă spre 20 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim ceaţa şi atmosfera apăsătoare în prima parte a zilei. Situaţia se îndreaptă la amiază, când o să avem cer senin şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal, în jur de 20 de grade.

S-a lăsat ceaţa şi în zonele joase din jumătatea nordică a Moldovei. O să dureze câteva ore, după care prinndem vreme frumoasă, cu cer senin şi se se face mai cald decât în mod obişnuit.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş a apărut ceva negura, a fost emis şi un cod galben în acest sens. Este valabil până la 10:30 pentru mai multe localităţi din judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Apoi iese soarele şi se încălzeşte destul de mult: maximele ajung pe la 24 de grade.

Vestul ţării are parte de încă o zi foarte plăcută, cu cer senin şi temperaturi nefiresc de mari pentru dată din calendar. Pe aici se pot înregistra peste 25 de grade

Soare şi vreme bună găsim şi în Transilvania, dar ceaţa persista câteva ore bune în depresiuni, pe unde acum este cam frig. Până la ora 11 este şi o avertizare de ceaţă şi vizibilitate scăzută pentru zona judeţului Harghita.

Şi în Oltenia, acum găsim ceaţa şi atmosfera apăsătoare, iar până la ora 9 se menţine codul galben pentru judeţele Dolj, Olt şi Gorj. Amiază însă aduce vreme frumoasă şi temperaturi foarte ridicate pentru ultima decadă a lunii Octombrie.

Şi în ţinuturile sudice avem răcoare şi multă umezeală la începutul zilei; soare şi vreme bună după prânz, când se vor atinge 21...22 de grade- valori peste limitele normale.

În Bucureşti va fi la fel ca ieri: o dimineaţă mohorâtă, cu ceata densă, în special marginea oraşului şi o amiază însorită şi caldă. Maximă ajunge pe la 22 de grade.

La munte mai prindem un weekend cu soare şi căldura neobişnuită pentru această perioadă. Acum sunt ceva condiţii de ceaţă pe vai şi în depresiuni, dar mai târziu vremea frumoasă cuprinde toată zona montană.

 

Vremea în următoarele 3 zile

 

Mâine se anunţă încă o amiază însorită şi foarte caldă; însă la începutul zilei mai apar ceva condiţii de ceaţă prin centrul, sudul şi estul ţării.

Luni, temperaturile scad uşor în vestul, nordul şi centrul ţării, pe unde încep să se adună norii, iar seară vin şi câţiva stropi de ploaie. În rest: vreme caldă şi frumoasă, puţină ceata dimineaţa şi până la 26 de grade în Oltenia.

Marţi se răceşte peste tot, mai accentuat în vest, nord şi centru. Vor fi doar 9 grade în Bucovina şi cel mult 23 de grade în sudul extrem. Ploile cuprind majoritatea zonelor; se înteţeşte şi vântul, iar pe crestele montane apar ninsorile şi lapoviţă.

În Bucureşti am început ziua cu ceata densă, în special la marginea oraşului. Aceasta se risipeşte treptat, aparele soarele şi se încălzeşte. Maximă ajunge pe la 22 de grade.

Şi mâine dimineaţă mai sunt condiţii de ceaţă; în rest avem cer senin şi se face mult mai cald decât ar fi normal.

La fel va fi şi luni: vreme foarte caldă; soare, câţiva nori; poate şi ceva negura la începutul zilei. Pe la amiază se ating din nou 23 de grade.

Marţi se răcoreşte puţin, însă tot va fi mai cald decât în mod obişnuit. Vântul devine activ; se-aduna norii, iar noaptea e posibil să plouă slab.

La munte mai prindem un weekend cu soare şi căldura neobişnuită pentru această perioadă. Mâine va fi tot cer senin, atmosferă plăcută şi temperaturi foarte ridicate.

Vremea rămâne caldă şi luni, deşi temperaturi încep să scadă, mai cu seamă în masivele nordice. Se înnorează treptat, iar în orele serii vin câţiva stropi de ploaie în nordul Carpaţilor Orientali şi prin Apuseni.

Marţi se răceşte destul de tare; ploile cuprind toate masivele şi vor fi desttul de consistente, iar la altitudini de peste 1800 de metri se anunţă lapoviţa şi ninsoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO