Vremea 25 septembrie 2018. Frig şi vânt puternic în toată ţara, temperaturile scad şi cu 15 grade

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi, frigul cuprinde toate zonele, iar prin sudul ţării, temperaturile scad şi cu cincisprezece grade. Vântul va avea intensificări peste tot, iar în Moldova şi la munte poate depăşi 70 km/h. Maximele vor fi de la 10 la 21 de grade.

Vremea în fiecare regiune a ţării
Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Bărăganul şi Dobrogea. Se porneşte vântul, aduce aer rece şi temperaturile vor fi foarte modeste. Ieri, la Cernavoda au fost 33 de grade; azi doar vreo 18 grade. Ploile apar sporadic.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, ajunge aerul rece. Vremea va fi neplăcută, vântul va avea răbufniri frecvente, oar norii pot lăsa ceva ploi. Maximele scad cu vreo zece grade. La noapte, în zona să ating 6 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim atmosfera tare agitată. Vântul poate atinge 70 km/h, norii apar şi se duc, dar pot aduce şi câţiva stropi. Termic, avem cam aceeaşi situaţie: în jur de 11 grade în nord şi vreo 15 grade în sud.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se arată soarele, iar ploile se răresc. Ieri a ploua destul de mult, azi vor fi ploi locale. Frigul persista, iar la noapte sunt condiţii de brumă.

Citește și
urmari tornada ottawa
Capitala Canadei, transformată în "zonă de război" de o tornadă
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Vreme mai bună ca ieri prindem şi în vestul ţării. Ieir au fost doar 11...12 grade şi a plouat, dar astăzi vedem soarele şi o să picure trecător. La noapte, în zona se ating doar 2...3 grade. Atenţie la brumă.

În ţinuturile centrale se face mai frig, ploi mai apar trecător, dar tendinţa temperaturii este de scădere. Şi aici apare bruma în această noapte.

În sud-vestul ţării, dimineaţă este răcoroasă, la prânz se răceşte cu vreo zece grade faţă de ieri, dar va fi soare şi vânt activ.

Se schimbă vremea şi în sudul ţării. Vântul va avea intensificări şi pe aici, aduce aer rece, iar temperaturile pierd zece, douăsprezece grade. În zona deluroase este posibil să apară bruma.

În Bucureşti, vântul se menţine activ şi aduce aer rece. Mai sunt ceva semne de ploaie, dar presiunea atmosferică continua să crească şi pe seara se ionsenineaza.

La munte găsim vreme rece, vântul va accentua senzaţia de frig, iar pe creste vor fi rafale de 80 km/h. La altitudini de peste 1500 metri mai apare lapoviţa şi abia spre seară se va însenina.

Pe litoral, ziua de astăzi va fi cam rece, cu vânt intens şi rafale de până la 65 km/h. Nu prea e vreme de plajă! Astăzi, se răceşte în toată ţara, vântul continua să sufle cu putere, iar la munte şi în Moldova depăşeşte 70 km/h. Ploile vor fi slabe, iar la noapte, odată cu cerul senin, se răceşte mai tare şi apare BRUMA în nord-vest, centru, dar şi în dealurile Olteniei şi Munteniei.

Vremea în următoarele 3 zile
Şi mâine va fi vreme rece, iar în noaptea de miercuri spre joi avem sub zero grade, aşa că BRUMA reapare în nord-vest şi prin centru. Ziua o să avem cer senin, vânt rece prin ţinuturile estice şi o presiune atmosferică în creştere.

Joi percepem o oarecare încălzire, însă dimineaţă va fi tot frig. Norii: foarte puţini, vântul mai nervos pe crestele Meridionalilor şi ale Orientalilor, iar în noaptea următoare, bruma reapare în zona Transilvaniei.

Vineri se anunţă vreme bună, cer senin, vânt ceva mai domol şi temperaturi în creştere.

În Bucureşti, avem zile mai reci. Miercuri, tot frig, 18 grade pe la prânz, vânt rece, câţiva nori ziua, cer senin în noaptea de miercuri spre joi, când vor fi doar 5 grade în centrul oraşului. La periferie: doar 2 grade. Barometrele vor arăta o nouă creştere. Joi rămânem sub normal cu temperaturile, dar se încălzeşte uşor, o să avem 20 de grade după prânz. Dimineaţa şi noaptea tot frig.

Vineri se îndreaptă lucrurile. Se încălzeşte, norii vor fi rari şi maxima ajunge la normal.

La munte, mâine dimineaţă, atmosfera se menţine rece, apoi se încălzeşte uşor, dar vremea rămâne schimbătoare, cu înnorări frecvente, vânt intens şi scurte momente însorite. Joi avem vreme ceva mai bună: se înseninează, vântul rămâne activ în zona crestelor, iar prin staţiuni, temperaturile cresc cu câteva grade. Abia vineri prindem vreme frumoasă. Temperaturile tind spre normal, iar vântul se mai domoleşte.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
România, lovită de valul de aer arctic. Oamenii fac provizii pentru o iarnă lungă şi grea
România, lovită de valul de aer arctic. Oamenii fac provizii pentru o iarnă lungă şi grea

Valul de aer arctic a acoperit începând de aseară România şi temperaturile au scăzut brusc aproape peste tot .

Capitala Canadei, transformată în
Capitala Canadei, transformată în "zonă de război" de o tornadă

Oraşul Ottawa a fost lovit de o tornadă de categoria 3, cu vânt de 250 km/h la rafală.

Uraganul
Uraganul "coşmar" va lovi joi estul SUA. Avertismentul preşedintelui Trump

Uraganul Florence a pierdut în ultimele 24 de ore două categorii de intensitate, scăzând de la 4 la 2. Chiar şi aşa, experţii avertizează că potenţialul său distructiv rămâne considerabil.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.