Vremea 20 iulie. Revin canicula și disconfortul termic. Când se anunță ploi

Ultima actualizare: 20-07-2019 09:22

Sâmbătă, vremea devine călduroasă în multe zone. Prin sudul ţării se ating şi 34 de grade, iar ploile apar local pe la deal şi pe la munte.

În ţară, căldura se intensifică în zonele de câmpie, pe unde o să avem peste 30 de grade. Vineri s-au înregistrat 33 de grade doar în zona Calafat, pe Dunăre. În ansamblu prindem atmosferă plăcută până târziu, după prânz, când local apar norii de ploaie la deal şi la munte.

Pe zone restrânse vin ceva ploi şi în Muntenia şi Moldova. Averselevor fi însoţite de tunete, fulgere, grindina şi intensificări ale vântului, iar în zona Meridionalilor şi a Carpaţilor de Curbura se pot acumula 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Temperaturile, mai mari decât vineri, vor fi de la 26 de grade în depresiuni, la 34 de grade în Bărăgan. Tot prin sudul ţării, indicele temperaturã-umezealã va atinge şi posibil va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termic, aşa că ne aşteptam la zăpuşeala mare în orele amiezii.


Vremea 20 iulie 2019 în fiecare regiune a ţării

 


În Dobrogea şi Bărăgan este zi de vară, însorită şi călduroasă; vineri au fost 32 de grade la umbră, sâmbătă se ating 33, poate chiar 34 de grade în Bărăgan.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă timp frumos până târziu, după-amiaza. Apoi se adună norii de ploaie în zonele de deal şi munte.

La fel şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile saltă la valori de 30 de grade, domina timpul frumos, iar după prânz vin ceva ploi în zonele deluroase.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosferă plăcută, cu nori de vreme bună şi temperaturi acceptabile.

Pentru vestul ţării, se anunţă soare şi temperaturi în creştere. Asta înseamnă maxime de 32 de grade şi minimă în jur de 17 grade.

Şi în Transilvania se face mai cald. Timp frumos, mare parte a zilei, dar ceva înnorări după prânz, când o să plouă la munte.

Pentru zona Olteniei se prognozează vreme bună şi temperaturi potrivite momentului: 32...33 de grade în sudul şi vestul provinciei.

Şi în sudul ţării se încălzeşte cu două grade. Prindem soare şi vreme bună, dar către seară apar şi câţiva nori. Nu este sigur că va ploua.

Vremea în București

În Bucureşti, acum sunt 19 grade, iar astăzi o să avem vreme foarte caldă, soare şi ceva ploi mai pe seara. Cerul, mai mult senin în prima parte a zilei, se va înnora dupã orele amiezii, iar spre seară, vin şi ceva ploi, de scurtã duratã şi cu descãrcãri electrice. Vântul nu va exagera, iar temperatura maximã urca spre 33 de garde la umbră. Aerul devine greu de respirat pe la amiază.

Vremea la munte

La munte, se mai încălzeşte. Dimineaţa prindem vreme frumoasă. După prânz vin aversele în zona Meridionalilor şi în zona de Curbura, , unde se strâng şi 25 l/mp. În rest, ploi sporadice.

Vremea la mare

Pe litoral va fi vreme frumoasă, cu cer senin, vânt mai activ după prânz şi un nivel mare al ultravioletelor. Staţi la umbră în timpul amiezii şi protejaţi-vă bine.

Vremea în următoarele 3 zile

 

În Bucureşti, duminică va fi zăpuşeala mare, nori puţini şi un vânt fierbinte. O să avem şi 34 de grade la umbră, doi, trei nori, zero şanse de ploaie.

Luni apare canicula, aerul va fi greu de respirat, şi abia în noaptea de luni spre marţi o să plouă. Vor fi ploi torenţiale, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt.

Marţi se răcoreşte şi o să mai ploua temporar, se înteţeşte şi vântul, iar maximă abia atinge 28 de grade.

La munte, duminică va fi şi mai bine. Atmosfera se anunţă caldă, însorită, iar ploile apar local în masivele sudice şi estice.

Luni, pe un fond de vreme caldă, creşte şi instabilitatea. După prânz se pornesc ploile, vin pe suprafeţe mari, în toate masivele, cu vijelii şi grindină.

Marţi se răcoreşte, o să mai ploua şi se adună cantităţi mari de apă.

Pe litoral, duminică va fi vreme bună, soare şi intensificări ale vântului după prânz.

Luni se încălzeşte mai tare, creşte şi aici stresul termic şi se ating chiar şi 32 de grade. Va fi vreme de plajă, dar în noaptea următoare o să plouă abundent.

Marţi, vreme schimbătoare, dar cu temperaturi plăcute. Vor mai fi câteva reprize de ploaie: tot averse, cu fenomenele aferente. Apa mării va fi destul de caldă.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO