Vremea, 20 decembrie. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă a anului

Ultima actualizare: 20-12-2020 09:24

Vremea, 20 decembrie. Duminică se anunță o zi mohorâtă în special în sudul și în estul țării, pe unde ne așteptam la burniță și la fulguieli.

 

În rest, zărim și soarele din când în când, iar temperaturile se mențin ridicate.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și cu Bărăgan prindem vreme închisă, cu ceață dimineața, asociată cu ploi slabe sau cu burniță. Se face mai răcoare ca sâmbătă, însă temperaturile tot rămân ridicate pentru acest moment al anului.

În Moldova sudica și în nordul Munteniei prindem o zi ceva mai plăcută. Vor fi scurte momente însorite și, la orele prânzului, termometrele vor indica 5...6 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim vreme schimbătoare, cu înnorări din când în când. În zona montană înaltă va fi soare, însă, la altitudini mai mici, o să cadă lapovița și e posibil să se depună polei.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem soare în cea mai mare parte a zilei. Pe aici, temperaturile mai cresc puțîn fata de sâmbătă și ajung până la 7 grade Celsius.

Și în ținuturile vestice se anunță o zi foarte plăcută, chiar dacă vântul mai are unele porniri prin sudul Banatului. Pe aici, domină atmosfera însorită și se vor atinge maximele zilei, de 8 grade Celsius.

În Transilvania găsim înnorări prin depresiuni, iar în zona Miercurea Ciuc temperaturile se opresc la valori apropiate de normalul perioadei. În rest, avem mult soare, puțini nori și temperaturi de până la 5...6 grade în vestul provinciei.

În Oltenia prindem vreme închisă la câmpie, cu înnorări persistente. În zonele mai înalte o să cadă burnița sau va fulgui, iar maximele se mențin ridicate pentru data din calendar.

În ținuturile sudice se anunță o zi mohorâtă, cu temperaturi mai mici decât sâmbătă. Cerul rămâne înnorat pe tot parcursul zilei și e posibil să burnițeze. La deal și la munte sunt condiții de lapoviță și e posibil să se depună polei.

București


În București, duminică prindem atmosferă închisă, cu mulți nori, burniță și 4...5 grade în termometre. În noaptea de duminică spre luni, înnorările persistă, se mențin condițiile de burniță, iar temperaturile coboară până la 1 grad Celsius.

La munte


La munte găsim vreme frumoasă și caldă la altitudini mari. În zonele mai joase, norii se înmulțesc, iar în Orientali și în Meridionali se anunță lapoviță și vor fi depuneri de polei.

Prognoza meteo în următoarele 3 zile
 

București


Luni, înnorările persistă și e posibil să mai cadă burnița sau să fulguiască. Se face mai răcoare ca duminică, iar maximele se opresc la 3 grade Celsius, valori normale pentru această perioadă.

Marți, atmosfera se menține închisă, iar în noaptea de marți spre miercuri se anunță ploi slabe. Temperaturile cresc puțin și, la prânz, vor fi 4 grade în termometre.

Miercuri se mai încălzește în Capitală, însă cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei. Dimineața e posibil să mai cadă câțiva stropi de ploaie, iar maximele ajung la 6 grade Celsius.

La munte
 

Luni rămânem cu atmosferă închisă, dar șansele de precipitații sunt foarte scăzute. Vântul mai are unele intensificări pe creste, iar în depresiunile intramontane apare ceața.

Marți se arată soarele și se mai încălzește puțin. Doar vântul are unele porniri în zona Carpaților de Curbură, iar noaptea se intensifică în Munții Banatului.

Miercuri ne aduce vreme frumoasă și temperaturi ridicate pentru mijlocul lunii decembrie. Vântul rămâne activ în Munții Banatului, iar în noaptea următoare apar ceva înnorări în masivele vestice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO