Vremea 2 mai 2019. Când scăpăm de ploi. Prognoza la munte și la mare


Ultimul update: Joi 02 Mai 2019 11:19
Data publicarii: Joi 02 Mai 2019 10:32
Categorie: Vremea

De joi, vremea se încălzeşte, dar după prânz mai sunt ceva averse, îndeosebi în jumătatea nord-vestică a ţării. Maximele pleacă de la 15 grade în Transilvania estică şi ajung la 23 de grade în Lunca Dunării.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În sud-estul țării găsim atmosfera schimbătoare. Acum mai sunt ceva nori de ploaie, dar zărim şi soarele mai târziu. Temperaturile cresc uşor în zona Bărăganului, dar se mai răcoreşte la malul mării, unde miercuri s-au atins 22 de grade, că-ntr-o zi de vară.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem o zi mai caldă decât cea de miercuri, dar cu ceva nori de ploaie. Pe la amiază se ating 21 - 22 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, joi prindem vreme mai bună. E drept că nu scăpăm de averse, dar zărim şi soarele, iar temperaturile cresc simţitor faţă de ziua trecută.

Se mai încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, dar pe aici va domină atmosfera închisă şi o să plouă. Vor fi averse, ce vor veni în a doua parte a zilei şi pot fi însoţite de descărcări electrice.

Vreme cam neplăcută găsim şi în ţinuturile vestice, deşi la capitolul temperaturi stăm mai bine decât miercuri. Maximele ajung la 21 - 22 de grade, dar norii persistă, iar spre seară aduc ceva averse şi aici.

Şi în Transilvania se încălzeşte. După prânz sunt şanse mai mari de ploaie în vestul provinciei, dar pe partea estică se arată soarele. Pe crestele montane apar condiţii de lapoviţă şi vântul mai are unele răbufniri.

Încălzirea vremii se simte joi şi în zona Olteniei. Va fi însă cam înnorat după prânz, când vor fi câteva reprize de ploaie, iar vântul mai are unele intensificări.

Şi în ţinuturile sudice găsim ceva nori, e posibil să plouă pe seara, iar temperaturile, în creştere faţă de ziua trecută, ajung pe la 23 de grade.

BUCUREȘTI

Începem cu Bucureştiul, unde joi se încălzeşte, iar norii se mai adună către seară, când pot aduce o ploaie scurtă, de vară.

Joi prindem vreme frumoasă şi mai caldă ca azi. Maximă ajunge la 26 de grade - o valoare de luna Iunie. Cald va fi şi sâmbăta, însă vântul devine activ, iar spre seară cresc şansele de ploaie.

Duminică avem o zi cam mohorâtă. Ploile apar în special dimineaţa şi pot fi însoţite de fenemene electrice, iar temperaturile scad uşor.

LA MUNTE

La munte, astăzi se mai încălzeşte puţin, dar după prânz se întorc aversele şi vor udă mai ales masivele vestice. În zonă înaltă apare trecător lapoviţa şi vântul sufla cu putere.

Vineri avem soare în prima parte a zilei, câteva ploi zgomotoase mai târziu şi un vânt intens în masivele din nordul şi vestul ţării. Şi ziua de sâmbătă începe cu vreme bună, însă după prânz vin alte averse, cu tunete şi fulgere.

Duminică norii se înmulţesc, ploile vin pe zone vaste, iar în masivele sudice se porneşte vântul. În zona montană din vestul şi nordul ţării se face mai frig.

LA MARE

Pe litoral, joi găsim atmosfera schimbătoare, vânt destul de insistent şi averse trecătoare. Pe plajă vor fi cel mult 17 grade şi apa mării rămâne rece.

Vineri se încălzeşte. O să avem soare, timp frumos, însă dimineaţa s-ar putea să apară ceaţă. Vreme frumoasă prindem şi în prima parte a zilei de sâmbătă. Mai taziu se porneşte vântul şi apar condiţii de averse şi descărcări electrice.

Duminică avem o zi cam neplăcută, mulţi nori şi ploi zgomotoase la apropierea serii. Şi vântul o să agite atmosfera şi se mai răcoreşte puţin.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vremea 1 mai 2019. Ce anunţă meteorologii pentru litoral şi staţiunile de la munte
Vremea 1 mai 2019. Ce anunţă meteorologii pentru litoral şi staţiunile de la munte
VIDEO PROTVPLUS.RO
Avertizare meteo. Ploi torențiale și vânt puternic, în cea mai mare parte a ţării
Avertizare meteo. Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, în aproape toată țara
Meteorologii anunţă ploi în toată ţara, dar şi temperaturi caniculare. Prognoza meteo
Cod portocaliu de furtună în 10 judeţe. Zonele afectate
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până miercuri seară. Județele vizate
Vremea 17 iunie 2019. Temperaturi care provoacă stres termic major, în mai multe regiuni
Ștrandul luat cu asalt de români, pentru a scăpa de temperaturile de 40 de grade
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 32 de judeţe
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius
Vreme caniculară și disconfort termic ridicat în următoarele zile. Anunțul ANM