Vremea 2 august 2019. Mai multe zone din țară, vizate de ploi și căderi de grindină


Ultimul update: Vineri 02 August 2019 10:55
Data publicarii: Vineri 02 August 2019 07:50
Categorie: Vremea

Vremea 2 august 2019. Vineri se încălzeşte şi vremea devine cãlduroasã în regiunile sudice şi sud-estice. Prin nordul, centrul şi estul ţării mai vin câteva averse, vântul va avea unele răbufniri şi s-ar putea să cadă grindină.

 

În rest, avem vreme bună, iar maximele termice se vor încadra între 25 de grade în Bucovina şi 34 de grade Celsius în Oltenia.

 

Cum va fi ziua de vineri în fiecare zonă a ţării:

 

În Dobrogea şi Bărăgan se încălzeşte şi vom avea vreme călduroasă. O să plouă trecător în zona litoralului şi după prânz se vor atinge 32 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei maximele se opresc pe la 31 - 32 de grade. O să plouă din când în când, vor fi şi fenomene electrice şi răbufniri ale vântul, dar vom zări şi soarele printre nori.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă vreme schimbătoare, ploi pe suprafeţe restrânse şi maxime cuprinse între 25 şi 29 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, aşteptăm înnorări şi câteva averse. Izolat se pot strânge cantităţi mai mari de apă şi e posibil să cadă grindină. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută.

În vestul ţării, atmosfera va fi însorită şi doar pe la munte se mai adună norii şi vin ploi mai zgomotoase. Se încălzeşte şi după prânz vor fi până la 30 de grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă vreme schimbătoare. Va ploua temporar dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile cresc şi la amiază vor fi 26 de grade în depresiuni şi 30 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi însorită şi abia pe timpul nopţii o să plouă. Se încălzeşte şi vor fi până la 34 de grade Celsius în Oltenia.

Şi în sudul ţării se anunţă vreme călduroasă şi schimbătoare. Doar izolat o să plouă şi temperaturile maxime vor ajunge până la 32 de grade în Lunca Dunării!

BUCUREȘTI

În Bucureşti vineri scăpăm de ploi, se încălzeşte şi vom avea vreme cãlduroasã, cu temperaturi de până la 31 de grade Celsius. Sâmbătă creşte instabilitatea, o să plouă din când în când. În plus, se răceşte şi pe la amiază, se vor înregistra în jur de 25 de grade.

Ziua de Duminicã, ne-aduce înnorări frecvente, câteva reprize de ploaie şi temperaturi de până la 26 de grade. Luni se anunţă vreme bună, un vânt mai activ şi se încălzeşte uşor.

LA MUNTE

În zonele de munte, norii se aduna după prânz şi vor aduce alte averse. Pe spaţii mici, se pot strânge cantităţi mai importante de apă şi vor fi condiţii de grindină.

Sâmbătă se răceşte; apar ploi zgomotoase şi se mai pot aduna cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Duminică, atmosferă va fi răcoroasă, zărim mai mult soarele şi ploile devin locale. Luni vin averse în nordul Carpaţilor Orientali dar în rest se anunţă vreme bună şi se încălzeşte uşor.

LA MARE


Pe litoral, ziua de vineri ne-aduce înnorări şi ploi trecătoare. Vântul va fi activ şi se va intensifica în timpul ploilor. Pe plajă vor fi până la 29 de grade şi apa mării va avea în jur de 25 de grade Celsius.

Sâmbătă se răceşte, o să plouă destul de mult; se pot produce vijelii şi vor fi condiţii de gridină.

Duminică se îndreaptă vremea. Dimineaţa se mai adună norii însă e puţin probabil să plouă; apoi vântul împrăştie norii şi se face un pic mai cald. Luni vom avea vreme frumoasă şi o briză activa iar temperaturile rămân neschimbate. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cod galben de ploi și descărcări electrice în zeci de județe. Ce zone sunt vizate
Vremea 1 august 2019. Ploi torențiale, grindină și vijelii în mai toată țara
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
VIDEO PROTVPLUS.RO