Vremea 19 iulie 2018. Atmosferă schimbătoare, cu ploi torențiale

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Joi instabilitatea persistă, aversele apar în majoritatea zonelor şi mai pot lăsa 20 - 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vom avea maxime de la 23 la 30 de grade, poate un pic mai ridicate prin Oltenia şi Muntenia.

 

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Bărăgan şi Dobrogea găsim atmosfera schimbătoare, mai multe reprize cu ploi zgomotoase şi temperaturi în scădere faţă de ziua trecută.

Se răcoreşte puţin şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. O să plouă din când în când, pot să apară fenomene electrice, dar vom zări şi soarele printre nori.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă încă o zi cu ploi şi multă instabilitate. Vor fi şi averse torenţiale, condiţii de grindină, iar temperaturile, la fel ca ieri, vor ajunge pe la 27 - 28 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: tot vreme instabilă, cu averse temporare, pe suprafeţe mari şi cantităţi însemnate de apă într-un timp foarte scurt.

Ploile nu ocolesc nici vestul ţării. Vor veni în mai multe reprize, însoţite de toată suită de fenomene specifice instabilităţii. Temperaturile sub valorile potrivite lunii Iulie, se opresc la 28 de grade.

În Transilvania se aşteaptă noi serii de averse zgomotoase. Vântul continua să sufle mai tare în zonele de munte, pe unde şi ploile vor fi mai abundente.

În Oltenia, aversele vin în regiunile deluroase, în timp ce pe la câmpie găsim vreme mai bună şi foarte puţine ploi. Vântul va avea intensificări, şi temperaturile pot atinge şi 31 - 32 de grade.

În ţinuturile sudice rămâne cu atmosfera schimbătoare. Norii se adună din când în când şi vor aduce ploi locale, iar temperaturile pot ajunge şi aici pe la 32 de grade.

BUCUREȘTI

Avem vreme cam instabilă, înnorări, câteva serii de averse şi temperaturi în scădere. Maximă se opreşte pe la 27 de grade. Vineri se încălzeşte, dimineaţă va fi însorită, dar mai târziu cresc şansele de ploaie.

Şi sâmbătă norii se mai adună din când în când şi vor aduce averse trecătoare, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Duminică aşteptam vreme destul de bună; se mai încălzeşte puţin, dar nu dispar condiţiile de ploaie.

LA MUNTE

Instabilitatea persistă. Joi vin ploi zdravene, ce pot lăsa 25 de litri de apă pe metru pătrat. S-ar putea să cadă grindină, iar vântul continua să agite atmosfera.

Și vineri avem vreme cam neplăcută, perioade cu averse destul de consistente, descărcări electrice, poate şi grindină. Nici sâmbătă nu scăpăm de ploi, acestea apar local în majoritatea masivelor şi mai pot aduce cantităţi însemnate de apă.

La fel va fi şi duminică: vreme instabilă, alte ploi ce pot deveni torenţiale, tunete, fulgere şi condiţii de grindină. Termic, nu sunt schimbări importate şi temperaturile rămân în limitele normale.

LA MARE

Joi o să plouă din când în când, vor fi şi descărcări electrice şi răbufniri ale vântului şi se răcoreşte puţin.

Vineri mai apar ceva înnorări, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse. Vom avea mai multe ore cu soare, briza activă şi temperaturi în creştere.

Şi sâmbătă aşteptam vreme caldă şi destul de frumoasă. E puţin probabil să plouă, iar maximele urcă din nou spre 30 de grade. Duminică instabilitatea creşte şi, după o dimineaţă însorită, mai târziu se întorc norii de averse.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO