Vremea 18 iulie 2018. Ploi puternice în mare parte din țară

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Iulie 2018 09:10
Categorie: Vremea

Ziua de miercuri ne aduce vreme instabilă în mare parte din ţară, ploi zgomotoase ce vor lăsa şi lasă 25 L/mp şi temperaturi în scădere. Vom avea maxime de la 21 la 28 de grade, cu valori puţin mai ridicate prin sud-est.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Bărăgan şi Dobrogea se înteţeşte vântul; avem atmosferă însorită în prima parte a zilei şi câteva reprize de averse mai târziu. Temperaturile ajung pe la 30 de grade în Deltă, dar vor fi un pic mai scăzute decât marți în zona Bărăganului.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme schimbătoare, vânt destul de insistent şi instabilitate în creştere după prânz. Temperaturile pierd un grad, două faţă de ziua trecută.

În nordul Moldovei şi în Bucovina rămânem cu vremea instabilă. Marți au fost mai multe reprize cu ploi zgomotoase, destul de consistente, iar miercuri scenariul se repetă. Se pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat şi s-ar putea să cadă grindină.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme neplăcută; mulţi nori şi alte serii de averse, cu fenomene de instabilitate şi cantităţi mai însemnate de apă. Se răcoreşte şi vom avea cel mult 23 - 24 de grade.

Şi în vestul ţării vor fi intervale cu averse destul de serioase, fenomene electrice, poate şi grindină. Temperaturile scad şi aici şi vom avea valori modeste pentru luna iulie.

Vreme instabilă găsim şi în zona Transilvaniei, averse frecvente, ce pot lăsa 25 de litri de apă pe metru pătrat, condiţii de grindină şi un vânt mai intens în zonele montane.

În Oltenia va fi ceva mai bine; ploile apar în regiunile deluroase; dar pe la câmpie domină timpul frumos. Vântul însă o să agite atmosferă, iar maximele, puţin mai scăzute în mod obişnuit, se opresc pe la 27 - 28 de grade.

Şi în sudul ţării se înteţeşte vântul. O să avem vreme bună până spre seară, când aversele ajung şi aici. Marți s-au atins 31 - 32 de grade, miercuri vor fi cel mult 28 de grade în zonă.

BUCUREȘTI

Temperaturile scad uşor; vântul devine mai insistent, iar pe seara se aşteptă câteva ploi de scurtă durată. Joi prindem vreme destul de bună: soare cu nori, vânt activ şi ceva condiţii de ploaie în orele serii. Maxima se opreşte pe la 28 - 29 de grade.

Vineri se încălzeşte. Temperatura urcă spre 31 de grade, dar creşte instabilitatea şi apar mai multe reprize cu ploi zgomotoase. Şi sâmbătă mai vin ceva averse, îndeosebi în prima parte a zilei, iar maxima ajunge pe la 30 de grade.

LA MUNTE

Avem o zi cam neplăcută; se înteţeşte vântul; o să plouă din când în când şi se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi şi fenomene electrice şi s-ar putea să cadă grindină. Joi aversele se extind, vântul mai are unele porniri şi se menţin condiţiile de grindină.

Vineri temperaturile cresc uşor, dar nu scăpăm de instabilitate. Se anunţă alte serii de averse, destul de consistente, ce vor veni cu tunete, fulgere, poate şi grindină. Sâmbătă: tot vreme instabilă şi perioade cu ploi zgomotoase, ce pot lăsa cantităţi însemnate de apă.

LA MARE

Găsim vreme caldă şi destul de frumoasă. După-amiază apar ceva înnorări şi averse trecătoare. Joi norii se înmulţesc, o să plouă în mai multe reprize, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântul şi chiar căderi de grindină.

Vineri instabilitatea persistă, mai vin câteva serii de averse, dar se încălzeşte şi maximele din staţiuni ajung pe la 30 de grade.
Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme bună, soare, briza activă şi poate câţiva nori de ploaie spre seară. Temperaturile se menţin ridicate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni
Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni
VIDEO PROTVPLUS.RO
zapada
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni
Ninsori trecătoare şi vânt puternic în aproape toată ţara. Cum va fi vreme în weekend
Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
Ploaie, zapada, ger
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală