Vremea 18 ianuarie 2018. Ninsori, vânt și ger, în mai multe regiuni


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 18 Ianuarie 2018 08:51
Categorie: Vremea

Joi, vântul suflă cu putere peste tot. În estul ţării, ajunge la 85 km/h, iar pe crestele Carpaţilor chiar şi la 140 km/h. O să mai ningă puţin prin est şi pe la munte şi vom avea maxime de la minus 1 la 8 grade.

 

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, temperaturile scad, ninge viscolit şi vântul ar putea depăşi viteze de 75 -85 Km/h. Pe litoral se aşteaptă şi ceva lapoviţă mai târziu. Cod galben de vânt pe zona Bărăganului, unde temperatura resimţită oră ajunge şi la minus 19 grade.

Vântul va sufla cu putere şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vin şi ceva ninsori în prima parte a zilei, aşa că vântul se poate transforma în viscol. Se vor înregistra cel mult 3 - 4 grade, dar temperaturile resimţite vor fi mult mai scăzute din cauza vântului.

În nordul Moldovei şi în Bucovina: vreme severă din pricina vântului, care va sufla cu 85 Km/h. Acum ninge viscolit, mai târziu ninsorile se răresc, dar va fi înnorat toată ziua. La noapte norii se împrăştie şi se lasa frigul: se vor atinge minus 9 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş apare un pic soarele; vântul are porniri şi aici, iar maximele se opresc pe la 2 grade. La noapte vin alte precipitaţii: vor fi ninsori, lapoviţa şi se poate depune polei.

Şi în vestul ţării, apar ceva precipitaţii după lăsarea nopţii. Pe timpul zilei avem atmosfera schimbătoare, vânt destul de intens şi maxime de până la 5 - 6 grade.

În centrul României: vreme închisă şi ninsori sporadice prin estul Transilvaniei şi la munte. Vântul va crea probleme, iar pe crestele montane poate atinge chiar şi 140 Km/h. Se răceşte, iar peste noapte revine gerul.

În Oltenia găsim vreme mai bună la amiază, însă acum este în vigoare un cod galben de vânt intens; înnorări trecătoare, temperaturi de până la 3 - 4 grade.

Vântul prinde putere şi în sudul ţării; vreme schimbătoare, vânt cu intensificări şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, joi avem atmosfera caldă pentru o zi de ianuarie. Apar şi ceva nori, fără precipitaţii, iar vântul mai are unele răbufniri şi poate ajunge la 45 km/h. Presiunea atmosferică va creşte accentuat.

Vineri, aşteptam vreme primăvăratica, vânt activ şi în jur de 7 grade la amiază. Noaptea vor fi în jur de minus 2 grade. Sâmbătă, norii se înmulţesc şi o să plouă temporar. Temperatura scade uşor, însă valoarea este peste limitele perioadei. Duminică se mai răceşte un pic, sunt condiţii de ploaie, dar vremea se anunţă frumoasă, în ansamblu.

LA MUNTE

La munte, joi aşteptam ninsori temporare, dar vântul este principalul factor de risc. Va sufla cu viteze de 90 km/h, iar pe creste poate atinge 140 km/h, viscolind şi troienind ninsoarea.

O să mai ningă şi mâine, dar apare şi soarele din când în când. Vântul va fi mai puternic în zona Carpaţilor Orientalilor, iar temperaturile rămân scăzute. Sâmbătă vor fi ninsori locale în Meridionali şi prin Orientali, vânt nervos pe creşte şi temperaturi de iarnă.

Duminică se face mai frig şi vine un nou val de ninsori, care încep din nord-vest şi se extind treptat şi în restul zonelor montane.

Din cauza gerului, 12 polonezi au murit. În SUA au fost închise unele autostrăzi
Din cauza gerului, 12 polonezi au murit. În SUA au fost închise unele autostrăzi
Viscol puternic în mai multe județe. Dezastrul provocat de vântul care a atins 130 de km/h
Viscol puternic în mai multe județe. Dezastrul provocat de vântul care a atins 130 de km/h
Cod portocaliu de ninsoare, în șapte județe
Cod portocaliu de ninsoare, în șapte județe
VIDEO PROTVPLUS.RO
Valul de caniculă aduce și nopți tropicale în România. ”E greu de suportat”
Temperaturi la pragul caniculei în Vest. Atmosfera devine înăbușitoare de miercuri
Vremea va fi călduroasă. Ce temperaturi anunță meteorologii
Temperaturile continuă să crească. De săptămâna viitoare se instalează canicula
Vânt și posibile averse în unele regiuni, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
Vremea se răceşte considerabil şi se adună nori de ploaie. Cum va fi în weekend
Vremea de Sfântă Mărie. Regiunile în care temperaturile scad
ploaie Bucureștii
Prognoza specială ANM pentru București. Când se schimbă vremea
ANM: Ploi torențiale, grindină și vijelii, până vineri dimineață. Regiunile vizate
Vremea 14 august 2019. Vin vijelii, ploi torenţiale şi grindină în aproape toată ţara
Cod galben de caniculă în aproape toată țara. Temperaturile vor atinge 37 de grade
Vremea 13 august 2019. Disconfort termic și temperaturi de până la 38 de grade
Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad cu 10 grade Celsius