Vremea 17 iulie 2018. Temperaturi de până la 32 de grade, în mai multe regiuni

17-07-2018 08:19


Marți va fi vreme bună prin sud şi vest, însă ploile revin în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi de la 23 la 32 de grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Bărăgan şi Dobrogea va fi soare şi mai cald decât luni, nu prea sunt semne de ploaie, iar noaptea va fi una plăcută, cu minime de 21 de grade doar la malul mării.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se face un pic mai cald. Instabilitatea creşte după amiază, iar în nordul provinciei sunt condiţii de averse.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem vreme schimbătoare, ploi temporare şi manifestări violente de instabilitate: ploi torenţiale, vânt şi chiar grindină. Va ploua şi peste noapte.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să mai ploua şi marți. Temperaturile vor fi mai modeste, iar aversele vin în câteva reprize şi la noapte.

Vestul ţării primeşte vreme caldă şi plăcută, soare cu nori şi temperaturi acceptabile. În schimb, la noapte s-ar putea să plouă.

Vreme mai caldă ca luni găsim şi în Transilvania. Temporar, însă, apar ploile, care pot deveni torenţiale. La deal şi la munte vor fi mai consistente.

În Oltenia nu se schimbă nimic. Vremea instabilă continuă, aversele vin în mai multe rânduri, iar temperaturile urcă din nou spre 30 de grade.

În ţinuturile sudice, vremea rămâne plăcută, norii apar trecător şi nu prea sunt condiţii de ploaie. La noapte se încălzeşte uşor faţă de ultima perioadă.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, avem vreme frumoasă, vântul devine insistent, presiunea atmosferică mai coboară puţin, iar maximă va fi, ca şi ieri, în jur de 30 - 31 de grade.

Miercuri, atmosfera se menţine plăcută, deşi vântul va mai avea unele intensificări, iar maxima se opreşte pe la 29 de grade. Lucrurile se schimbă pe seara, când cresc rapid condiţiile de ploaie.

Joi, vremea va fi schimbătoare, norii apar frecvent şi vor aduce alte averse. Vineri dimineaţa prindem soare şi atmosfera agreabilă, însă după prânz revin norii de ploaie. Tendinţa este încălzire: maximă ajunge la 31 de grade.

LA MUNTE

La munte, ploi şi instabilitate prindem aproape toată săptămâna. Marți, aversele sosesc mai ales în Orientali şi în Munţii Banatului, dar trecător apar şi în celelalte masive. 

Miercuri se răcoreşte uşor, se intensifică vântul, iar aversele par să se extindă. Pe zone rstranse se pot acumula cantităţi imprtante de apă.

Joi va fi exact la fel: instabilitate mare, ploi torenţiale din când în când şi vânt insistent. Vineri, se pare că ploile se înteţesc. Vor fi tot averse, cu tunete, fulgere, grindina şi vânt activ.

LA MARE

Pe litoral, marți vremea va fi caldă şi frumoasă. Briza rămâne activă, maximele urcă spre 29 de grade în aer, dar după prânz, sunt ceva condiţii de ploaie.

Miercuri se face şi mai cald în zona Dobrogei, dar la malul mării, atmsfera va fi plăcută. Prindem cer curat dimineaţa şi înnorări trecătoare după prânz, când va ploua sporadic.

Joi va fi vreme ceva mai neplăcută, se răcoreşte, instabilitatea sporeşte, iar ploile vor fi chiar serioase, cu grindină şi vânt în rafale. Şi vineri se anunţă vreme schimbătoare, deşi se face un pic mai cald, iar vântul redevine activ. Aversele apar în mai multe serii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO