Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua

Ultimul update: Marti 17 Aprilie 2018 09:43
Data publicarii: Marti 17 Aprilie 2018 08:18
Categorie: Vremea

Marți va fi mai cald decât în mod normal. Doar în estul şi sud-estul ţării vom avea vreme mai bună.

În rest, creşte instabilitatea şi după prânz vin averse locale, iar maximele pleacă de la 12 grade pe litoral şi ajung la 25 de grade prin nord-vest şi centru.

Vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, dimineaţa se menţin condiţiile de ceaţă, dar mai târziu aşteptam vreme frumoasă, cer mai mult senin şi temperaturi agreabile. Pe litoral, aşa cum ne-am obişnuit în ultima perioadă, va fi mai răcoare: maximele nu vor depăşi 14 - 15 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei e posibil să apară ceaţă în orele dimineţii. Peste zi vom avea vreme frumoasă, şanse extrem de reduse de ploaie şi temperaturi puţin mai ridicate decât ar fi normal. Maximele ajung la 21 - 22 de grade.

Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Vreme caldă găsim şi în nordul Moldovei sau în Bucovina. Temperaturile urcă spre 23 de grade şi atmosferă va fi destul de plăcută. Domina perioadele însorite, dar s-ar putea să vină şi câţiva stropi de ploaie.

O să fie cald şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, dar pe aici se strică vremea. Cerul se umple de nori şi după amiază încep ploile. Vor fi averse, cu descărcări electrice şi răbufniri de vânt. Ploile vor continua şi după lăsarea nopţii.

În vestul ţării instabilitatea creşte treptat şi aversele vin mai ales din a doua parte a zilei. Vor fi şi tunete, fulgere, iar vântul se va înteţi pe timpul ploilor. Temperaturile se menţin ridicate şi ajung pe la 23 de grade.

În Transilvanie avem tot vreme caldă, dar norii se înmulţesc şi după prânz o să plouă în aversă la munte şi în vestul provinciei. Cantităţile de apă pot atinge 10 - 15 L/mp în zonele montane.

În Oltenia se anunţă o zi cam neplăcută, cu cer noros, averse locale şi cel mult 20 de grade în termometre. O să plouă şi la noapte, iar minimele vor ajunge pe la 10 - 12 grade.

În ţinuturile sudice găsim vreme amestecată, înnorări, un pic de soare, poate şi câteva ploi slabe. Prin Lunca Dunării va fi mai răcoare decât luni.

BUCUREȘTI

În Bucureşti o să avem atmosfera schimbătoare, vânt activ şi condiţii reduse de ploaie. Va fi mai cald decât în mod obişnuit: maxima va ajunge pe la 21 - 22 de grade. Presiunea creşte spre o valoare normală, iar noaptea ne-aduce vreme bună, ceva înnorări şi o minimă în jur de 8 grade.

Miercuri norii persistă şi, către seară, s-ar putea aducă o să aducă o ploaie de scurtă durată, cu descărcări electrice. Vântul devine mai insistent şi pe la amiază se ating 21 de grade. Şi joi mai apar sunt ceva înnorări şi şanse de ploaie, dar în ansamblu avem vreme bună, iar temperatura urcă din nou spre 21 de grade.

Vineri aşteptam vreme frumoasă. Norii se risipesc, dar se mai răcoreşte puţin. De fapt ajungem la normal cu temperaturile, maximă se opreşte la 19 -.20 grade şi vântul redevine activ.

LA MUNTE

La munte, vremea se păstrează caldă şi marți, dar instabilitatea creşte treptat şi după-amiază vin averse locale, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Se pot strânge 10 - 15 litri de apă pe metru pătrat.

Miercuri se anunţă o zi cam neplăcută. Se răceşte, aversele apar temporar în toată zona montană şi pot fi mai consistente.

Joi vremea se îmbunează. Vântul prinde putere şi împrăştie norii, dar e posibil să vină şi câteva reprize scurte de ploaie. Noaptea, pe creste, în special în Carpaţii Orientali, vor fi condiţii de lapoviţă.

Vineri o să avem soare şi vreme destul de frumoasă, deşi mai apar câţiva nori de ploaie, iar vântul rămâne destul de intens.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

vremea romaniei

Vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de calde în toată țara

Vremea 20 aprilie. Temperaturi mai scăzute şi ploi de scurtă durată

Locul din România unde zăpada măsoară 174 de centimetri. Avertismentul meteorologilor

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua

ploaie Timișoara

Ploaie cu noroi roșiatic, în vestul țării, din cauza prafului saharian. Atenționarea medicilor

Vremea 16 aprilie. Temperaturile rămân predominant ridicate

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C

Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Vremea se menține neobișnuit de caldă, cu maxime de 27 de grade. Prognoza meteo