Vremea 16 martie 2018. Temperaturile cresc, dar duminică revine iarna, cu ger şi ninsori

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi rămânem cu vremea caldă, însă ploile cuprind jumătatea vestică a ţării şi vor fi mai consistente în zonele montane de aici. Vom avea maxime de la 8 grade în depresiuni, la 18 grade în sud-est.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum va fi în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim atmosfera destul de plăcută; soare cu nori şi un pic de vânt. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută şi ajung pe la 17...18 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme bună; după se se risipeşte ceata matinală. În judeţele Vaslui şi Neamţ este cod galben de ceaţă densă până la ora 9.
Vântul va fi activ şi maximele cresc puţin.

Se încălzeşte şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Acum dimineaţa ceata persista cel puţin până la ora 9 în judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Peste zi vom avea vreme schimbătoare, înnorări, dar şi momente cu soare pe timpul zilei. Vântul devine insistent, iar temperaturile urcă spre 14 grade.

Citește și
freezing rain
"Freezing rain" în România. Meteorologii, despre fenomenul de "ploaie înghețată"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o zi cam neplăcută, cu cer noros şi ploi pe zone vaste. Temperaturile cresc uşor şi va fi mai cald decât ar fi normal la această dată. Până la ora 9, avem ceata persistenta în judeţele Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

O să plouă şi în ţinuturile vestice, iar în zonele montane de aici se pot strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Se înteţeşte vântul şi va fi puţin mai răcoare decât ieri. Vom avea cel mult 12...13 grade în termometre.


Ploile ajung şi în Transilvania, în special în vestul acestei provincii şi în zonele de munte. Pe creste se anunţă şi lapoviţa şi ninsoare, iar vântul sufla tare, cu 70...80 Km/h. Temperaturile se menţin ridicate pentru mijlocul lunii martie.
Până la ora 11 este coe galben de ceaţă densă pentru judeţele Braşov, Alba şi Siibu.

În Oltenia se răceşte şi vom avea vreme urâtă, cu ploi frecvente şi vânt intens. Ieri s-au înregistrat 18 grade în zonă, astăzi maximele se opresc pe la 12...13 grade.

În sudul ţării avem atmosfera destul de plăcută, caldă, cu maxime de până la 17, poate 18 grade. Norii vin şi trec, iar pe seară şi la începutul nopţii e posibil să picure trecător.

Vremea se menţine caldă şi în zona Capitalei. Mai apar unele înnorări; iar pe înserat cresc şansele de ploaie. Maximă ajunge pe la 17 grade. Noaptea va fi mai caldă decât ultima, cu o minimă de 7...8 grade.


La munte, astăzi se mai încălzeşte puţin; dar se întorc ploile şi se porneşte vântul. În masivele vestice se pot strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Pe creste vor fi şi ninsori şi lapoviţă, iar vântul va sufla cu viteze de 70...80 Km/h.


Vremea în următoarele 3 zile

Mâine se răceşte accentuat în nord-est; dar în sudul Munteniei şi al Dobrogei maximele ajung la 22 de grade. Se înteţeşte vântul; precipitaţiile vin la început în vestul şi nord-vestul ţării; apoi şi în centru şi nord-est, iar pe seara devin consistente.
Duminică temperaturile scad dramatic. Precipitaţiile apar mai ales în jumătatea estică şi vor fi destul de serioase. În Moldova domina ninsorile; în Muntenia şi Dobrogea va fi lapoviţă; în rest o să plouă. Vântul va sufla cu putere la munte, în est şi sud-est.
Luni avem vreme foarte rece, mai cu seamă în sudul şi în estul ţării. Precipitaţiile vin îndeosebi în jumătatea sudică, iar vântul mai are unele răbufniri în sud, în est şi la munte.

În Bucureşti sâmbătă  se face şi mai cald: la amiază se ating 19 grade. Rămânem cu atmosfera schimbătoare, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse. Noaptea se înteţeşte vântul şi aduce un aer rece.

Duminică vremea se schimbă radical. Temperaturile scad accentuat; o să plouă, iar mai târziu apare lapoviţa. Maximă se opreşte la 6 grade, dar vântul sporeşte senzaţia de frig.

Luni se răceşte şi mai tare. Vom avea vreme urâtă, de iarnă, cu lapoviţă, vânt şi cel mult 1 grad pe timpul zilei. Minima ajunge la minus 4 grade.

La munte, mâine avem vreme rea. Precipitaţiile se înteţesc în orele serii. În Carpaţii Orientali vor domina ninsorile; în rest va cădea lapoviţă şi vântul va continua să sufle cu putere. Duminică se răceşte. O să ningă serios în nordul Orientalilor; va cădea lapoviţă în Meridionali, iar în Carpaţii Occidentali vor fi mai mult ploi. Luni se face mai frig; precipitaţiile se retrag către masivele sudice şi vântul mai are unele răbufniri.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi de până la 18 grade
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi de până la 18 grade

În următoarele două săptămâni, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile vor fi cuprinse între 10 și 18 grade. Cu toate acestea, în anumite intervale vor fi ploi abundente, conform prognozei ANM pentru perioada 12-25 martie.

"Freezing rain" în România. Meteorologii, despre fenomenul de "ploaie înghețată"

ANM a anuntat că până duminică vor fi precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate şi strat consistent de zăpadă. Mai mult, după episodul de ger, este foarte posibil să ne confruntăm cu fenomenul de "ploaie înghețată".

Plajele din Spania, acoperite de zăpadă. Autorităţile au anunţat cod roşu
Plajele din Spania, acoperite de zăpadă. Autorităţile au anunţat cod roşu

Ninsorile şi frigul au ajuns şi în Spania.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.