Instabilitate atmosferică accentuată în întreaga ţară. Ploi torențiale și grindină în unele zone

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii anunţă că, miercuri, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în întreaga ţară, îndeosebi în vestul şi nord-vestul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane.

Vor fi perioade cu averse care vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină, cantitatea de precipitaţii putând ajunge şi la 35 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au transmis, miercuri, o informare de instabilitate accentuată, valabilă până la ora 19.00.

Sunt vizate îndeosebi vestul şi nord-vestul ţării, precum şi zonele montane şi submontane.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi pe spaţii mici căderi de grindină”, anunţă meteorologii.

Citește și
nor
Vremea 10 mai. Sunt anunțate ploi în sudul țării
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Cantităţile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor depăşi local 15...25 l/mp şi izolat 35 l/mp.

Prognoza miercuri în țară

Miercuri ploile se mai domolesc şi instabilitatea este în scădere. Totuşi, prin vest, nord-vest, la deal şi munte mai vin câteva serii de averse consistente, cu fenomene electrice şi răbufniri de vânt.

Ploile apar local şi prin centru şi nord-est, în rest va domina timpul frumos. Vom avea maxime de la 17 grade în Maramureş, la 27 de grade în sudul Munteniei şi în sud-vestul Dobrogei.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi frumoasă şi doar pe timpul nopţii sunt anunţate averse cu fulgere şi vânt mai nervos. Temperaturile cresc cu 4-5 grade în zona Dobrogei.

Se încălzeşte uşor şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosferă va fi plăcută şi vântul domol. La amiază vor fi 26 de grade, valori peste normalul perioadei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă înnorări şi câteva averse, dar şi perioade cu soare. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici şi vom avea temperaturi de până la 26 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme instabilă şi vor veni mai multe serii de averse, cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos. Pe spaţii mici se pot strânge cantităţi mai mari de apă. Maximele termice vor fi în uşoară scădere.

Şi în ţinuturile vestice vor fi perioade cu ploi zgomotoase şi răbufniri de vânt. Izolat vor fi cantităţi mai însemnate de apă şi temperaturile scad puţin. În judeţul Timiş, este cod galben de averse până la ora 10. Se vor acumula cantităţi de apă de 25 l/mp şi izolat 30 l/mp.

În centrul României se anunţă vreme bună în ansamblu dar mai vin şi câteva reprize de ploaie.

Sud-vestul ţării, are parte de soare şi atmosferă plăcută. Maximele termice, comparabile cu cele înregistrate ieri, vor ajunge la 23 de grade şi vor fi normale pentru data din calendar.

În ţinuturile sudice se anunţă vreme frumoasă şi temperaturi de până la 27 chiar 28 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, astăzi aşteptăm vreme bună, câţiva nori de ploaie dimineaţa şi un vânt mai insistent. Maxima ajunge pe la 26-27 de grade.

La munte va fi ceva mai bine ca ieri. Nu scăpăm de ploi, însă acestea scad în intensitate. Aversele vor uda temporar masivele vestice şi nordice, apar pe zone restrânse şi în restul zonei montene şi se răcoreşte puţin.

În judeţul Timiş este cod galben de averse de ploaie până la ora 7 şi jumătate. Se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp.

Maine se anunţă alte ploi zgomotoase în nord-vestul ţării, în zonele montane şi submontane. În rest: atmosferă destul de plăcută şi scurte reprize de ploaie, pe zone restrânse.

Vineri instabilitatea revine în vestul, centrul, nordul ţării, la deal şi la munte, pe unde se aşteaptă alte serii de averse, condiţii de grindină şi cantităţi mai însemnate de apă. În sud şi est domină timpul frumos.

Sâmbătă o să avem atmosferă schimbătoare. Aversele apar după-amiază în zonele înalte, prin nordul ţării şi sporadic în rest, dar vor fi şi perioade însorite pe parcursul zilei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii
Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii

Astăzi avem vreme destul de plăcută, deşi în regiunile sud-vestice mai vin câteva reprize de ploaie. Duminică instabilitatea cuprinde jumătatea estică a ţării, pe unde se şi răcoreşte.

Vremea 10 mai. Sunt anunțate ploi în sudul țării
Vremea 10 mai. Sunt anunțate ploi în sudul țării

Joi avem vreme destul de răcoroasă prin sud, dar se face mai cald în rest. Norii apar mai mult în jumătatea sudică, aduc ploi de vară, temporare, în sud-est şi sud-vest, pe unde se pot strânge 15...20 de litri pe metru pătrat.

Vremea 8 mai 2018. Ploi şi risc de grindină în toată ţara până la sfârşitul săptămânii
Vremea 8 mai 2018. Ploi şi risc de grindină în toată ţara până la sfârşitul săptămânii

Astăzi o să avem vreme caldă, dar şi multă instabilitate. Aversele apar frecvent în zonele de deal şi munte, în est şi în sud-est, iar spre seară o să plouă temporar şi în restul ţării. Maximele vor fi de la 18, la 28 de grade.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.