Instabilitate atmosferică accentuată în întreaga ţară. Ploi torențiale și grindină în unele zone

Ultimul update: Miercuri 16 Mai 2018 10:45
Data publicarii: Miercuri 16 Mai 2018 08:57
Categorie: Vremea

Meteorologii anunţă că, miercuri, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în întreaga ţară, îndeosebi în vestul şi nord-vestul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane.

Vor fi perioade cu averse care vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină, cantitatea de precipitaţii putând ajunge şi la 35 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au transmis, miercuri, o informare de instabilitate accentuată, valabilă până la ora 19.00.

Sunt vizate îndeosebi vestul şi nord-vestul ţării, precum şi zonele montane şi submontane.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi pe spaţii mici căderi de grindină”, anunţă meteorologii.

Vremea 10 mai. Sunt anunțate ploi în sudul țării

Cantităţile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor depăşi local 15...25 l/mp şi izolat 35 l/mp.

Prognoza miercuri în țară

Miercuri ploile se mai domolesc şi instabilitatea este în scădere. Totuşi, prin vest, nord-vest, la deal şi munte mai vin câteva serii de averse consistente, cu fenomene electrice şi răbufniri de vânt.

Ploile apar local şi prin centru şi nord-est, în rest va domina timpul frumos. Vom avea maxime de la 17 grade în Maramureş, la 27 de grade în sudul Munteniei şi în sud-vestul Dobrogei.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi frumoasă şi doar pe timpul nopţii sunt anunţate averse cu fulgere şi vânt mai nervos. Temperaturile cresc cu 4-5 grade în zona Dobrogei.

Se încălzeşte uşor şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosferă va fi plăcută şi vântul domol. La amiază vor fi 26 de grade, valori peste normalul perioadei.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă înnorări şi câteva averse, dar şi perioade cu soare. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici şi vom avea temperaturi de până la 26 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme instabilă şi vor veni mai multe serii de averse, cu tunete, fulgere şi vânt mai nervos. Pe spaţii mici se pot strânge cantităţi mai mari de apă. Maximele termice vor fi în uşoară scădere.

Şi în ţinuturile vestice vor fi perioade cu ploi zgomotoase şi răbufniri de vânt. Izolat vor fi cantităţi mai însemnate de apă şi temperaturile scad puţin. În judeţul Timiş, este cod galben de averse până la ora 10. Se vor acumula cantităţi de apă de 25 l/mp şi izolat 30 l/mp.

În centrul României se anunţă vreme bună în ansamblu dar mai vin şi câteva reprize de ploaie.

Sud-vestul ţării, are parte de soare şi atmosferă plăcută. Maximele termice, comparabile cu cele înregistrate ieri, vor ajunge la 23 de grade şi vor fi normale pentru data din calendar.

În ţinuturile sudice se anunţă vreme frumoasă şi temperaturi de până la 27 chiar 28 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, astăzi aşteptăm vreme bună, câţiva nori de ploaie dimineaţa şi un vânt mai insistent. Maxima ajunge pe la 26-27 de grade.

La munte va fi ceva mai bine ca ieri. Nu scăpăm de ploi, însă acestea scad în intensitate. Aversele vor uda temporar masivele vestice şi nordice, apar pe zone restrânse şi în restul zonei montene şi se răcoreşte puţin.

În judeţul Timiş este cod galben de averse de ploaie până la ora 7 şi jumătate. Se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp.

Maine se anunţă alte ploi zgomotoase în nord-vestul ţării, în zonele montane şi submontane. În rest: atmosferă destul de plăcută şi scurte reprize de ploaie, pe zone restrânse.

Vineri instabilitatea revine în vestul, centrul, nordul ţării, la deal şi la munte, pe unde se aşteaptă alte serii de averse, condiţii de grindină şi cantităţi mai însemnate de apă. În sud şi est domină timpul frumos.

Sâmbătă o să avem atmosferă schimbătoare. Aversele apar după-amiază în zonele înalte, prin nordul ţării şi sporadic în rest, dar vor fi şi perioade însorite pe parcursul zilei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii

Vremea 12 mai 2018. Soare în jumătatea nordică. Zonele lovite de vijelii

nor

Vremea 24 mai 2018. Joi va fi foarte cald, temperaturile ajungând până la 28 de grade

Vremea 23 mai 2018. Temperaturile vor crește în majoritatea regiunilor țării

Vremea 22 mai 2018. Temperaturile cresc uşor, iar în vestul ţării sunt aşteptate ploi

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea 21 mai 2018. Grindină în jumătatea de vest a ţării

Vremea 20 mai 2018. Plouă în cea mai mare parte a ţării şi ar putea cădea grindină

furtuna romania

18 județe din țară, sub cod galben de ploi și descărcări electrice

Vremea 19 mai 2018. Ploi în toată ţara până marţi şi chiar grindină

Ploile cuprind toată țara în weekend. Zonele unde vor fi averse cu fulgere

Vreme instabilă în aproape toată țara, cu ploi și grindină. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Instabilitate atmosferică accentuată în întreaga ţară. Ploi torențiale și grindină în unele zone

Cod portocaliu de ploi abundente în localităţi din judeţul Timiş. Vânt puternic în alte 3 judeţe