Vremea 16 iulie 2019. Regiunile în care temperaturile se mențin scăzute


Ultimul update: Marti 16 Iulie 2019 09:32
Data publicarii: Marti 16 Iulie 2019 08:16
Categorie: Vremea

Până la ora 9.00, se menţine ceaţă în multe zone din Transilvania, este ceață şi în zone din judeţul Teleorman, dar în ansamblu vremea se îmbunează.

 Ploile apar local prin sud-vest, centru şi la munte şi se face puţin mai cald decât luni. Maximele vor fi de la 21 de grade în depresiuni, la 28 de grade în zonele joase.

Cum arată vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare, înnorări şi câteva reprize de ploaie. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută, dar va fi mai răcoare decât în mod obişnuit.

Se încălzeşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Mai apar ceva nori, poate şi o aversă-două, dar în ansamblu avem vreme bună şi temperaturi agreabile.

În nordul Moldovei şi în Bucovina scăpăm de ploi. Norii se risipesc şi o să avem o zi frumoasă şi mai caldă decât cea de luni. Chiar şi aşa, temperaturile vor fi mai scăzute decât ar fi normal la mijlocul lunii Iulie.

Soare şi vreme bună găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Nu prea sunt semne de ploaie, iar pe la amiază se ating 24 - 25 de grade.

Şi în ţinuturile vestice prindem vreme frumoasă. E puţin probabil să plouă; se face mai cald decât luni, dar încă nu ajungem la normal cu temperaturile şi vom avea cel mult 26 - 27 de grade.

În Transilvania, acum este ceaţă pe zone din Alba, Mureş, Sibiu, Braşov şi Harghita. Peste zi, vremea se îndreaptă, dar nu scăpăm complet de ploi. Acestea apar sporadic şi pot fi însoţite de tunete, fulgere şi vânt activ. Dimineaţa va fi răcoare, mai ales în depresiuni, iar pe la amiază se vor înregistra cel mult 24 - 25 de grade în vestul provinciei.

Şi în zona Olteniei se mai adună norii şi vor aduce câteva reprize de ploi zgomotoase. Nu mai vorbim însă despre cantităţi mari de apă; iar temperaturile rămân destul de modeste pentru luna lui Cuptor.

Şi în ţinuturile sudice mai apar ceva înnorări şi averse trecătoare. Se arată şi soarele din când în când, iar temperaturile mai câştiga un grad-doua faţă de ziua trecută.

BUCUREȘTI

Marți avem vreme schimbătoare, înnorări frecvente şi, poate, câţiva stropi de ploaie. În barometre, presiune atmosferică se menţine scăzută.

Miercuri se anunţă vreme mai bună. Norii se răresc, vântul se intensifică şi scad şansele de ploaie.

Joi prindem vreme frumoasă şi temperaturi plăcute, iar vineri intrăm într-un nou episod de vreme călduroasă. Pe la prânz se ating 32 de grade la umbră, iar în noaptea următoare vor fi în jur de 17 - 18 grade. În week-end va fi şi mai cald.

LA MUNTE

La munte, ziua de marți ne-aduce vreme mai caldă decât luni, dar chiar şi aşa, prin staţiuni va fi mai răcoare decât în mod obişnuit la mijloc de iulie. Domina vremea însorită şi doar pe zone restrânse apar ploi după prânz.

Miercuri se mai încălzeşte puţin, prindem câteva ore cu soare, dar şi averse locale în zona Carpaţilor Orientali. Joi se anunţă vreme şi mai plăcută, cu temperaturi agreabile, nori puţini şi condiţii scăzute de averse.

Vineri, însă, creşte instabilitatea, iar după-amiaza se întorc ploile în toate masivele.

LA MARE

Pe litoral mai prindem o zi răcoroasă şi instabilă. Astăzi o să plouă după prânz. Aversele apar cu fenomene electrice şi răbufniri ale vântului, iar maximele se opresc pe la 26 de grade.

Miercuri va fi ceva mai bine. Se anunţă vreme de plajă, temperaturi în creştere şi chiar şi apa mării va fi puţin mai caldă.

Şi joi va fi soare şi destul de plăcut. După prânz se adună câţiva nori, dar se pare că scăpăm de ploi. Vineri o să avem altă zi însorită, cu briza activă şi temperaturi plăcute. Se încălzeşte, treptat, şi apa mării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Au venit la mare să se distreze, însă au dat vremea de toamnă. Ce fac turiștii pe litoral
Au venit la mare să se distreze, însă au dat vremea de toamnă. Ce fac turiștii pe litoral
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
VIDEO PROTVPLUS.RO
canicula, caldura
ANM avertizează că nopțile în România vor deveni ”tropicale”. Care e perioada vizată
Urmează încă patru zile de caniculă. Temperaturile ajung până la 34 de grade la umbră
Cod portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice și grindină. Zonele vizate
Temperaturi ridicate și disconfort termic. Când vom scăpa de vremea caniculară
Un nou val de caniculă lovește România. Temperaturile au ajuns la 37 de grade la umbră
ANM a emis o informare de disconfort termic accentuat pentru următoarele zile
canicula
Caniculă şi un aer greu de respirat în vest. Cum va fi vremea în restul țării
Temperaturi la pragul caniculei în Vest. Atmosfera devine înăbușitoare de miercuri
Vremea va fi călduroasă. Ce temperaturi anunță meteorologii
Temperaturile continuă să crească. De săptămâna viitoare se instalează canicula
Vânt și posibile averse în unele regiuni, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
Vremea se răceşte considerabil şi se adună nori de ploaie. Cum va fi în weekend