Vremea 16 decembrie 2017. Sâmbătă, maxima va atinge 15 grade C în Capitală

×
Codul embed a fost copiat

Sâmbătă, se răceşte în vest şi nord-vest; dar va fi în continuare neobişnuit de cald în restul ţării.

Cod galben de viscol în zona de munte a județelor Neamț și Suceava

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de viscol în zona de munte a judeţelor Neamţ şi Suceava şi de vânt puternic în zona joasă a judeţelor Caraş-Severin şi Timiş.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 11:00, în zona montană înaltă a judeţelor Neamţ şi Suceava, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80 -90 km/h, spulberând şi viscolind zăpada.

De asemenea, până la ora 9:00, în zona joasă a judeţelor Timiş şi Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor atinge şi depăşi 55 - 65 km/h, iar izolat 70 km/h. În aceste zone se vor semnala şi ploi, în general slabe, care care pot cumula 10-15 l/mp.

Citește și
toamna bucuresti
Temperaturile se mențin ridicate în aceste zile. Când vine frigul și începe să ningă
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, citat de Agerpres.ro

O să mai ploua în jumătatea vestică; în rest va fi vreme frumoasă până pe seara. Vom avea maxime de la 5 în Dealurile Vestice, până la 18 grade prin sud-est.

Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici temperaturile cresc şi ajung la valori mult mai ridicate decât ar fi normal la această dată. După prânz se ating chiar şi 17-18 grade; vântul sufla mai tare pe litoral.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vom avea o zi frumoasă şi neobişnuit de caldă, cu maxime în jur de 15 grade. În orele serii încep să apară norii, iar după lăsarea nopţii o să plouă.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Vom avea maxime de peste 10 grade şi atmosferă plăcută în cea mai mare parte a zilei. La noapte, o să plouă sporadic şi trecător s-ar putea să cadă şi lapoviţă sau ninsoare.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme urâtă, ploi şi vânt activ. În prima parte a zilei se mai pot acumula 10-15 litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile se menţin la valori ridicate pentru luna decembrie şi vor ajunge pe la 10-12 grade.

Ploile continuă şi în vestul ţării şi vor fi mai consistente în zona Crisanei. Vântul prinde putere, iar temperaturile scad cu vreo 5 grade faţă de ieri, dar chiar şi aşa se vor situa peste mediile perioadei.

În centrul României găsim vreme caldă; mulţi nori şi ploi pe partea vestică a provinciei. La noapte precipitaţiile se extind: vor fi ninsori la munte şi lapoviţă în rest.

Se strică vremea şi în Oltenia: o să plouă din când în când; se înteţeşte şi vântul; dar la capitolul temperaturi stăm bine, deocamdată: maximele urcă până la 13, poate 14 grade.

În sudul ţării, ploile ajung pe seară şi la noapte. Până atunci avem atmosferă plăcută şi temperaturi mai potrivite pentru luna aprilie.

Sâmbătă noaptea. După lăsarea nopţii, în vest şi nord-vest precipitaţiile se răresc, dar îşi fac apariţia în celelalte zone. În sudul şi sud-estul ţării o să plouă; prin Transilvania şi Moldova va cădea trecător lapoviţă, iar la munte va ninge. Temperaturile scad uşor faţă de noaptea trecută, dar încă avem valori ridicate pentru luna decembrie. Vor fi de la minus 3 grade în depresiuni; până la 7 grade pe litoral.

Duminică, se răceşte tranşant în sud, est şi centru. Norii cuprind toate zonele şi apar alte precipitaţii. Vor fi ninsori la munte, prin Transilvania, Banat şi zona deluroasã a Moldovei şi mai mult ploi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Maine-noapte, lapoviţa şi ninsorile apar şi în ţinuturile sudice. Vântul sufla mai tare în ţinuturile estice, la munte şi în sud-vestul extrem; iar maximele ajung în intervalul 0-10 grade.

București

Astăzi avem atmosfera de primavara si temperaturi mult mai ridicate decat ar fi normal la mijlocul lunii decembrie. Maxima ajunge la 15 grade, iar pe seară încep să se-adune norii și vin ploile.

Duminică, asteptam vreme urată. Se răcește tranșant, va ploua temporar, iar in noaptea urmatoare apar si ninsorile cu lapovita. Maxima va fi in jur de 6 grade, iar noaptea temperatura va ajunge la limita inghetului.

Luni, se face si mai frig, norii persista si o sa ninga trecator. Temperaturile ajung la normal: pe la pranz se vor inregistra 2-3 grade.

Marți, avem altă zi rece, cu ceva fulguieli dimineata si atmosfera de iarna. Pe la pranz vor fi cam 2 grade; iar noaptea temperatura va cobori pana la MINUS 5 grade.

Munte

La munte, precipitaţiile vin în masivele vestice şi în Meridionali, iar peste noapte şi în restul zonei montane. Ziua vorbim de lapoviţă, dar noaptea domina ninsorile. Vântul se transformă în viscol pe creste, iar temperaturile scad în staţiunile din vest, dar rămân ridicate pe Valea Prahovei şi în Orientali.

Duminică, se răceşte peste tot şi vom avea vreme urâtă, cu ninsori temporare în Carpaţii Meridionali şi în zona Orientalilor.

Luni, o să mai ningă puțin prin masivele sudice, inclusiv în zona de Curbura, iar temperaturile scad şi ajung la valori normale pentru dată din calendar.

Marți, va fi soare cu dinţi peste tot şi doar prin Meridionali mai vin câţiva fulgi.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Cod galben de ploi, vânt şi ninsori viscolite în 15 judeţe, începând de vineri seară
Cod galben de ploi, vânt şi ninsori viscolite în 15 judeţe, începând de vineri seară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zona înaltă de munte, valabilă din această seară în 15 judeţe.

Temperaturile se mențin ridicate în aceste zile. Când vine frigul și începe să ningă
Temperaturile se mențin ridicate în aceste zile. Când vine frigul și începe să ningă

Joi va fi cald, în continuare, chiar dacă temperaturile scad uşor în sud şi în sud-est. O să plouă puţin în vestul şi nord-vestul ţării; iar la noapte din vest pătrunde un nou val de ploi.

Vreme neobişnuit de caldă pentru luna decembrie. Zonele unde va ploua
Vreme neobişnuit de caldă pentru luna decembrie. Zonele unde va ploua

Astăzi avem tot vreme caldă, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. O să plouă în Banat, Crisana, Maramureş şi prin Transilvania, iar seara şi în nordul Moldovei.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.