Vremea 15 martie 2018. Temperaturile scad, iar de duminică vin ninsorile

Ultimul update: Joi 15 Martie 2018 11:36
Data publicarii: Joi 15 Martie 2018 09:21
Categorie: Vremea

Ziua de astăzi ne-aduce atmosfera destul de plăcută, temperaturi puţin sub cele de ieri şi ploi slabe prin nordul, centrul şi estul ţării. Maximele vor fi de la 8 grade în depresiuni, la 18 grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum va fi în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Aici găsim atmosfera schimbătoare, ceaţă dimineaţa şi ploi slabe pe parcursul zilei. Apare şi soarele din când în când, iar temperaturile se menţin peste valorile normale.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă o zi caldă, dar cu înnorări şi ploi trecătoare. Local a apărut ceaţă, dar pe la amiază se arată soarele şi se vor înregistra în jur de 14 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina o să plouă slab, zărim un pic şi soarele, local este ceata şi pe aici, iar temperaturile pierd un grad-doua faţă de ziua trecută. Mai multe râuri din zona se află sub cod galben de inundaţii până în această seară la ora 18.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: vreme amestecată, cu înnorări şi câteva reprize de ploaie. Temperaturile scad şi aici. Ieri s-au înregistrat cam 15 grade; astăzi maximele se opresc pe la 10...11 grade.

În vestul ţării găsim vreme destul de bună, deşi nu este exclus să cadă câţiva stropi. Va fi un pic mai răcoare decât ieri; dar mai cald decât ar fi normal la mijlocul lunii martie.

În Transilvania norii se adună din când în când şi mai aduc ceva ploi şi chiar lapoviţă în zonele montane. Apare trecător şi soarele, iar temperaturile scad uşor. Risc de depăşire a cotelor de inundaţie până la amiază pe râurile din Covasna, Braşov şi Harghita. Până diseară se menţine şi codul galben pe Mureş şi pe Târnave.


În Oltenia se anunţă o zi plăcută şi caldă, cu până la 18 grade în termometre. În regiunile deluroase s-ar putea să picure trecător; dar în ansamblu avem vreme frumoasă.

Vreme destul de bună găsim şi în ţinuturile sudice, deşi mai apar ceva condiţii de ploaie. Temperaturile scad uşor, dar va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit. Până la amiază, râurile Teleorman şi Neajlov se află sub cod portocaliu de inundaţii, iar Oltul, Dâmboviţa şi Prahova rămân sub cod galben până diseară.


În Bucureşti avem încă o zi caldă, dar cu destul de mulţi nori şi ploi slabe pe parcursul zilei. Vântul va fi activ, iar maximă va ajunge pe la 15...16 grade. La noapte temperatura coboară până la 4...5 grade, iar spre dimineaţă apar condiţii de ceaţă.

La munte găsim vreme destul de schimbătoare, înnorări şi ceva lapoviţă prin Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul va fi insistent, iar temperaturile scad, mai ales pe timpul nopţii.

 

Vremea în următoarele 3 zile 

Vreme caldă avem şi mâine, când apar alte ploi în vest, nord-vest şi centru. Prin sud-est aşteptam ceaţă, iar maine-noapte în Bucovina se anunţă lapoviţă. Vântul prinde putere în jumătatea nordică şi la munte,aşa că sâmbătă, vremea se răceşte în nordul ţării. În sud, însă, rămânem cu temperaturile neobişnuit de mari: maximele vor fi de 1...2 grade în nord şi de 20 de grade în sud-estul ţării. Precipitaţiile vin în jumătatea nord-vestica: ploi în Crisana şi Banat, dar lapoviţă cu ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova. Sâmbătă noaptea, precipitaţiile cuprind toate zonele.

Duminica avem vreme rece şi urâtă. Răcirea va fi una percutanta, iar precipitaţiile vor veni mai ales în jumătatea estică a ţării. Domina ninsorile, dar prin Oltenia şi la malul mării apare lapoviţă. Vântul va fi mai intens prin estul şi sud-estul ţării, iar maximele coboară dramatic: în unele zone vor fi sub zero grade.

În Bucureşti mâine va fi cald. Soarele va apărea temporar, atmosfera se anunţă schimbătoare, iar ceata poate reveni dimineaţa şi noaptea.

Sâmbătă se încălzeşte mai tare, vor alterna momentele însorite cu norii, iar către seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminica o să plouă. Vântul devine activ şi aduce aer rece.

Asta înseamnă că duminică, lucrurile se schimbă tranşant. Precipitaţiile vor fi frecvente, întâi ploi, mai târziu lapoviţa şi ninsoare, iar vântul continua să sufle cu putere. La amiază, temperatura rămâne pe la 3... 4 grade, iar în noaptea următoare se ating minus 3... minus 4 grade.

La munte vineri precipitaţiile se extind în zona Meridionalilor şi în masivele vestice. Ploile vor fi dominante, dar pe creşte sunt posibile şi ceva ninsori. Se încălzeşte uşor. 

Sâmbătă, precipitaţiile vin dinspre nord; în Orientali va ninge, iar în celelalte zone va fi mai mult lapoviţă. Vântul se înteţeşte, ziua, temperaturile mai urca puţin, însă în noaptea de sâmbătă spre duminică va fi mai frig decât în nopţile anterioare.

Duminică se aşteaptă vreme urâtă şi o răcire tranşantă. Ninsorile se extind peste toate masivele din Orientali, dar cuprind şi o bună parte din Meridionalii estici.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi de până la 18 grade
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi de până la 18 grade
VIDEO PROTVPLUS.RO
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei - sezonul 8: Cristian Alexa
Cristian Alexa este din Focsani si a incantat la Vocea Romaniei cu piesa "Billionaire" a lui Bruno Mars

07:17
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei - sezonul 8: Sorina Bica
Sorina Bica a interpretat piesa celor de AC/DC "You shock me all night long"

07:52
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei - sezonul 8: Lavinia Rusu
Lavinia Rusu a interpretat piesa "Wrecking Ball" a artistei Miley Cyrus

07:30
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei - sezonul 8: Nicoleta Oancea
Nicoleta Oancea a impresionat pe scena Vocea României și a reușit să întoarcă două scaune

04:49
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei - sezonul 8: Renate Grad
Concurenta a interpretat piesa regretatei Withney Houston "I will always love you"

06:07
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei - sezonul 8: Daria Tanasa
Daria Tansa a interpretat piesa Chrstinei Aguilera "Ain't no other man"

09:39
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei - sezonul 8: Eduard Malareu
Eduard Malareu este din Chisinau si a ales sa cante piesa "Perfect" a lui Ed Sheeran

05:23
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei - sezonul 8: Odri Barca
Odri Barca a facut spectacol total pe scena Vocea Romaniei si a intors toate scaunele

08:30
LA MARUTA
Speak si Stefania, aventuri in Las Vegas
Speak si Stefania au avut parte de momente indite in Las Vegas. Ce obiective turistice au vizitat cei doi

07:28
LA MARUTA
Andreea Esca, povesti despre fiica din Anglia
Andreea Esca a vorbit in exclusivitate despre experienta fiicei sale. Cum s-a acomodat Alexia Eram in Regat

13:11
val arctic romania
O masă uriașă de aer arctic va lovi de 2 ori România, începând de sâmbătă. Temperaturile scad drastic și ar putea ninge
Vremea 22 septembrie 2018. Răcire bruscă, iar de săptămâna viitoare vin ninsorile
Vremea se răceşte și încep ploile. Prognoza ANM până pe 22 octombrie
Vremea se schimbă de sâmbătă. Ploi cu vânt puternic vor cuprinde treptat toată țara
Un val de ger arctic ajunge în Europa. Temperaturile vor scădea dramatic și în România
Vremea 20 septembrie 2018. Avem temperaturi de vară şi cer senin până duminică
vremea
Vremea 19 septembrie 2018. Regiunea în care se anunță temperaturi de până la 30 de grade Celsius
Vremea călduroasă îi ajută pe patronii teraselor. Când vine frigul
Se anunţă o toamnă frumoasă, cu temperaturi de până la 31 de grade. Zonele în care va ploua
Efectele pe care le au cele trei uragane din Oceanul Atlantic asupra României
Prognoza ANM până pe 30 septembrie. De când scad temperaturile și încep ploile
Vremea 17 septembrie 2018. Singurul loc din țară în care se vor înregistra ploi