Vremea 15 martie 2018. Temperaturile scad, iar de duminică vin ninsorile

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astăzi ne-aduce atmosfera destul de plăcută, temperaturi puţin sub cele de ieri şi ploi slabe prin nordul, centrul şi estul ţării. Maximele vor fi de la 8 grade în depresiuni, la 18 grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum va fi în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Aici găsim atmosfera schimbătoare, ceaţă dimineaţa şi ploi slabe pe parcursul zilei. Apare şi soarele din când în când, iar temperaturile se menţin peste valorile normale.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă o zi caldă, dar cu înnorări şi ploi trecătoare. Local a apărut ceaţă, dar pe la amiază se arată soarele şi se vor înregistra în jur de 14 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina o să plouă slab, zărim un pic şi soarele, local este ceata şi pe aici, iar temperaturile pierd un grad-doua faţă de ziua trecută. Mai multe râuri din zona se află sub cod galben de inundaţii până în această seară la ora 18.

Citește și
ploaie
Avertizare de ploi și vânt puternic, până miercuri dimineața
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: vreme amestecată, cu înnorări şi câteva reprize de ploaie. Temperaturile scad şi aici. Ieri s-au înregistrat cam 15 grade; astăzi maximele se opresc pe la 10...11 grade.

În vestul ţării găsim vreme destul de bună, deşi nu este exclus să cadă câţiva stropi. Va fi un pic mai răcoare decât ieri; dar mai cald decât ar fi normal la mijlocul lunii martie.

În Transilvania norii se adună din când în când şi mai aduc ceva ploi şi chiar lapoviţă în zonele montane. Apare trecător şi soarele, iar temperaturile scad uşor. Risc de depăşire a cotelor de inundaţie până la amiază pe râurile din Covasna, Braşov şi Harghita. Până diseară se menţine şi codul galben pe Mureş şi pe Târnave.


În Oltenia se anunţă o zi plăcută şi caldă, cu până la 18 grade în termometre. În regiunile deluroase s-ar putea să picure trecător; dar în ansamblu avem vreme frumoasă.

Vreme destul de bună găsim şi în ţinuturile sudice, deşi mai apar ceva condiţii de ploaie. Temperaturile scad uşor, dar va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit. Până la amiază, râurile Teleorman şi Neajlov se află sub cod portocaliu de inundaţii, iar Oltul, Dâmboviţa şi Prahova rămân sub cod galben până diseară.


În Bucureşti avem încă o zi caldă, dar cu destul de mulţi nori şi ploi slabe pe parcursul zilei. Vântul va fi activ, iar maximă va ajunge pe la 15...16 grade. La noapte temperatura coboară până la 4...5 grade, iar spre dimineaţă apar condiţii de ceaţă.

La munte găsim vreme destul de schimbătoare, înnorări şi ceva lapoviţă prin Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul va fi insistent, iar temperaturile scad, mai ales pe timpul nopţii.

 

Vremea în următoarele 3 zile 

Vreme caldă avem şi mâine, când apar alte ploi în vest, nord-vest şi centru. Prin sud-est aşteptam ceaţă, iar maine-noapte în Bucovina se anunţă lapoviţă. Vântul prinde putere în jumătatea nordică şi la munte,aşa că sâmbătă, vremea se răceşte în nordul ţării. În sud, însă, rămânem cu temperaturile neobişnuit de mari: maximele vor fi de 1...2 grade în nord şi de 20 de grade în sud-estul ţării. Precipitaţiile vin în jumătatea nord-vestica: ploi în Crisana şi Banat, dar lapoviţă cu ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova. Sâmbătă noaptea, precipitaţiile cuprind toate zonele.

Duminica avem vreme rece şi urâtă. Răcirea va fi una percutanta, iar precipitaţiile vor veni mai ales în jumătatea estică a ţării. Domina ninsorile, dar prin Oltenia şi la malul mării apare lapoviţă. Vântul va fi mai intens prin estul şi sud-estul ţării, iar maximele coboară dramatic: în unele zone vor fi sub zero grade.

În Bucureşti mâine va fi cald. Soarele va apărea temporar, atmosfera se anunţă schimbătoare, iar ceata poate reveni dimineaţa şi noaptea.

Sâmbătă se încălzeşte mai tare, vor alterna momentele însorite cu norii, iar către seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminica o să plouă. Vântul devine activ şi aduce aer rece.

Asta înseamnă că duminică, lucrurile se schimbă tranşant. Precipitaţiile vor fi frecvente, întâi ploi, mai târziu lapoviţa şi ninsoare, iar vântul continua să sufle cu putere. La amiază, temperatura rămâne pe la 3... 4 grade, iar în noaptea următoare se ating minus 3... minus 4 grade.

La munte vineri precipitaţiile se extind în zona Meridionalilor şi în masivele vestice. Ploile vor fi dominante, dar pe creşte sunt posibile şi ceva ninsori. Se încălzeşte uşor. 

Sâmbătă, precipitaţiile vin dinspre nord; în Orientali va ninge, iar în celelalte zone va fi mai mult lapoviţă. Vântul se înteţeşte, ziua, temperaturile mai urca puţin, însă în noaptea de sâmbătă spre duminică va fi mai frig decât în nopţile anterioare.

Duminică se aşteaptă vreme urâtă şi o răcire tranşantă. Ninsorile se extind peste toate masivele din Orientali, dar cuprind şi o bună parte din Meridionalii estici.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi de până la 18 grade
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturi de până la 18 grade

În următoarele două săptămâni, vremea se va încălzi, astfel că temperaturile vor fi cuprinse între 10 și 18 grade. Cu toate acestea, în anumite intervale vor fi ploi abundente, conform prognozei ANM pentru perioada 12-25 martie.

Avertizare de ploi și vânt puternic, până miercuri dimineața
Avertizare de ploi și vânt puternic, până miercuri dimineața

O informare de ploi și vânt puternic va fi în vigoare de luni după-amiază și până miercuri dimineață, la nivelul întregii țări, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Temperaturi de 11 grade Celsius, luni, în Vest. Prognoza meteo pentru trei zile
Temperaturi de 11 grade Celsius, luni, în Vest. Prognoza meteo pentru trei zile

Astăzi, vremea se încălzeşte, norii persistă în sud şi prin vest, în rest: soare şi ceva mai plăcut că ieri. Maximele vor fi de la zero grade în Oltenia şi Bucovina până la 11 grade în Dealurile de Vest.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.