Vremea 15 mai 2019. Vijelii şi grindină în cea mai mare parte a ţării

15-05-2019 07:23


Astăzi vremea va fi instabilă şi vin averse cu fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină în nord-vest, centru, în sud şi la munte. În rest, va ploua local iar cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp.

Astăzi vremea va fi instabilă şi vin averse cu fenomene electrice, vijelii şi căderi de grindină în nord-vest, centru, în sud şi la munte. În rest, va ploua local iar cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi pe suprafeţe mici se pot aduna 40 l/mp. Maximele termice, se vor situa între 14 şi 24 de grade Celsius. De asemenea, este în vigoare un cod galben de ploi în şapte judeţe, până la ora 10.00.


Vremea în fiecare regiune a ţării

 

Vedem cum arată vremea în fiecare zonă şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici se anunţă vreme închisă şi ploi sporadice sspre seara. Maximele cresc uşor faţă de ieri şi la amiază vor fi 23 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări şi câteva ploi slabe dar vom zări şi soarele pe parcursul zilei. Se încălzeşte şi după prânz vor fi 22 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă ploi zgomotase, soarele apare printre nori iar maximele termice cresc faţă de ieri.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, se anunţă multă instabilitate şi averse. Vor fi şi tunete, fulgere, vijelii şi chiar grindină. Temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de ieri.

În vestul ţării, vor fi mai multe perioade de instabilitate cu averse consistente. În zona Banatului se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă. Temperaturile, cresc uşor însă vor fi modeste pentru luna Mai!

În ţinuturile centrale, aşteptăm şi astăzi ploi în mai multe reprize! Vor fi şi fenomene electrice, vijelii şi chiar grindină. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane iar maximele vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

În sud-vestul ţării, avem vreme instabilă şi ploi consistente. Se vor strânge cantităţi mai mari de apă iar temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În sudul ţării, instabilitatea persistă şi sunt anunţate averse pe suprafeţe mari, descărcări electrice, vânt intens şi căderi de grindină. Se încălzeşte şi se vor atinge 24 de grade Celsius.

În Bucureşti, astăzi se anunţă alte ploi mai ales după-amiaza, vântul va avea intensificări de scurtă durată iar maximă termică va ajunge pe la 24 de grade.


La munte, astăzi vremea va fi instabilă şi va ploua consistent spre seară. Vor fi şi vijelii, căderi de grindină iar temperatura aerului va creşte uşor.

 

Vremea în următoarele 3 zile

 

Şi mâine, se anunţă multă instabilitate şi ploi de vară, cam peste tot. Se mai pot strânge cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat o să cadă grindină. Vineri mai apar câteva averse, din a doua parte a zilei şi se mai încălzeşte.

Sâmbătă, în jumătatea de nord-est a ţării vin averse şi se răceşte. În rest, se anunţă vreme bună cu cer variabil şi ploile apar doar sporadic.

În Bucureşti, joi se răcoreşte şi mai apar averse, tunete şi fulgere. Vântul, va sufla moderat şi la amiază vor fi 20 de grade. Vineri se face mai cald, zărim soarele dar se mai aduna norii şi s-ar putea să plouă după prânz. Sâmbătă, vor fi înnorări temporare iar din a doua parte a zilei mai sunt posibile câteva averse. Maximă termică va fi de 25 de grade, iar minimă de 13 grade.

La munte, mâine mai vin ceva ploi în majoritatea zonelor de munte, vântul se va înteţi pe creşte şi se răceşte. Vineri mai cresc temperaturile, ploile se restrâng în masivele vestice iar în rest va ploua doar pe spaţii mici. Sâmbătă, se anunţă mai multe serii de averse, cu fulgere şi intensificări de vânt. Temperaturile cresc uşor în masivele vestice dar scad în rest.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO