Vremea 15 ianuarie 2019. Temperaturi scăzute și vânt puternic în multe regiuni din țară

×
Codul embed a fost copiat

Marți, vremea se răceşte, şi în plus, vântul amplifică senzaţia de frig. Prin vest, nord şi centru, ninsorile se extind după lăsarea nopţii şi vor fi mai consistente pe la munte.

Vântul nu se linişteşte nici miercuri. Pe crestele Carpaţilor mai poate depăşi 120 Km/h, iar în sud şi centru va atinge viteze de 65 KM/h. O să mai ningă la munte, prin nordul şi centrul ţării, iar în zonele joase din vest, vor mai fi condiţii de lapoviţă şi polei. Temperaturile cresc uşor.

Joi, vremea continuă să se încălzească. Vom avea soare şi atmosfera destul de plăcută. Prin nord, nord-vest şi centru mai sunt ceva înnorări, dar precipitaţiile apar sporadic abia în noaptea următoare.

Ziua de vineri ne-aduce vreme frumoasă aproape peste tot. Doar prin nord-vest vin câţiva stropi de ploaie, iar la munte se aşteaptă un pic de lapoviţă.

Vremea în fiecare regiune

Citește și
Ploaie, zapada, ger
Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În Dobrogea şi Bărăgan avem o zi destul de însorită, deşi marți dimineaţa mai sunt ceva înnorări şi ninsori. Vântul rămâne activ, iar temperaturile scad faţă de ieri, când pe litoral s-au atins 7...8 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim nori de ninsoare acum dar vreme frumoasă şi vânt mai târziu. Se face mai frig decât ieri, iar peste noapte temperaturile ating pragul gerului.

Vremea se răceşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Luni, pe aici s-au înregistrat 5...6 grade; astăzi vor fi în jur de zero grade şi vântul va accentua senzaţia de frig. Norii apar în trecat şi pot lăsa câţiva fulgi de zăpadă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se răceşte foarte tare, iar din cauza vântului frigul va fi şi mai greu de suportat. Ninsorile apar sporadic pe timpul zilei, dar se extind după lăsarea nopţii şi vor fi mai serioase în zonele montane de aici.

Temperaturile coboară şi în vestul ţării. Vântul are intensificări şi aici, şi vă amintesc că în zona de munte a judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin, este i vigoare chiar un cod portocaliu de intensificări ale vântului. Se pot depăşi viteze de 125 km/h, viscolul reduce mult vizibilitatea. Ninsorile revin la noape. în zona de munte.

În Transilvania găsim înnorări şi un pic de soare, dar la noapte ninsorile cuprind suprafeţe tot mai mari. Frigul va fi accentuat de vântul nervos, care în zona montană înalta poate depăşi chiar şi 120 Km/h.

Aerul rece ajunge şi în zona Olteniei, pe unde ieri s-au atins şi 8 grade. Astăzi vom avea soare şi până la 2 în termometre, însă din cauza vântului vom simţi valori mult mai scăzute de atât.

În ţinuturile sudice, norii se risipesc, dar temperaturile coboară şi aici, mai ales pe timpul nopţii, iar vântul accentuează senzaţia de frig.


BUCUREȘTI

În Bucureşti, acum sunt zero grade şi ninge. Mai sunt condiţii de fulguiala o oră, două, dar mai târziu se arată soarele şi maximă ajunge pe la 2 grade, dar vântul rămâne destul de activ, aşa că vom resimţi mai puţin de atât.

La noapte se face foarte frig: vor fi minus 7 grade în centru, însă în zona periferică, temperatura se apropie de pragul gerului. Noaptea trecută am avut doar minus 2 grade.

Miercuri avem o zi cam neplăcută: mulţi nori şi un vânt tot mai insistent, care poate atinge viteze de 45 KM/h. Joi se înseninează, vântul se domoleşte, iar temperaturile urcă până la 6 grade.

Vreme frumoasă prindem şi vineri: soare, câţiva nori şi 5...6 grade la orele amiezii.

Vremea la munte

La munte ne-aşteaptă două zile cu vreme aspră, şi asta din cauza vântului, care va sufla cu putere. La altitudini mari ar putea depăşi 120 KM/h, ceea ce însemna viscol puternic şi vizibilitate foarte redusă. Ninsorile se înteţesc în această noapte, în special în masivele vestice şi în nordul Orientalilor.

Miercuri o să ningă peste tot, se încălzeşte puţin, dar vântul continua să sufle tare, iar pe creste va mai viscoli ninsoare cu viteze de 100...120 Km/h.

Joi, temperaturile continuă să crească. Vântul mai are unele răbufniri în zona Carpaţilor Orientali şi de Curbura, iar în noaptea următoare, prin Apuseni şi în nordul Orientalilor apar condiţii de lapoviţă şi polei. Vineri avem soare şi vreme bună. Doar în masivele nordice se mai aduna norii şi vor aduce puţină lapoviţă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, luni, atenţionarea Cod galben de viscol emisă duminică, şi a extins la 27 de la 12, numărul judeţelor afectate.

Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade
Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade

Sâmbătă, avem vreme geroasă în mare parte a Moldovei, prin Maramureş şi în depresiuni. Va fi frig şi peste zi, iar la munte, în vest, centru şi nord o să ningă slab.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.