Vremea 14 februarie 2018. Ploi și ninsori în toată țara

Ultimul update: Miercuri 14 Februarie 2018 10:48
Data publicarii: Miercuri 14 Februarie 2018 08:56
Categorie: Vremea

Miercuri avem vreme rea în toată ţara. În sud vor domina ploile; în vest va fi lapoviţă; în rest o să ningă abundent: dimineaţa în zonele de deal şi munte din sud; apoi în Carpaţii Orientali, în Moldova şi nordul Munteniei.

Maximele termice, vor fi de la minus 1 grad în depresiuni şi în Bucovina, până la 9 grade pe litoral.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan va ploua zdravăn şi vântul va avea unele porniri. Temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută şi ajung până la 8 grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei sunt anunţate ploi consistente, vântul se înteţeşte, dar la munte va ninge şi va fi viscol pe creşte. Maximele termice în scădere faţă de ieri ajung până la 4 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii vor fi numeroşi, va ninge îndeosebi după prânz şi se va depune strat consistent de zăpadă. La munte, ninsoarea va fi viscolita şi la amiază vor fi cel mult 2 grade Celsius.

Ninsori abundente de marți seară. Zonele vizate de avertizare

Vreme închisă aşteptăm şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Vor predomina ninsorile şi e posibil să apară poleiul, iar temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută.

În ţinuturile vestice, va fi lapoviţă în zonele de câmpie, însă la deal şi la munte va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în sudul Banatului şi în vestul Meridionalilor. Temperaturile vor ajunge până la 3 grade Celsius.

În centrul României o să ningă cam peste tot, vântul va viscoli ninsoarea îndeosebi la altitudini mari unde pot fi viteze de 80 km/h. Se răceşte chiar şi cu 5 grade pe partea estică a provinciei.

În sud-vestul ţării se anunţă vreme urâtă cu precpitatii peste tot: ninsori abundente la deal şi la munte dar va ninge şi în Oltenia în orele dimineţii. În rest vor fi ploi şi vântul va agita atmosfera. Maximele termice ajung până la 5 grade în zona Olteniei.

Şi în ţinuturile sudice, aşteptam mulţi nori. Vor predomina ploile în zonele joase însă la deal şi la munte va ninge şi se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul se înteţeşte şi temperaturile scad cu 3-4 grade faţă de ziua trecută.

BUCUREȘTI

În Bucureşti o să plouă, trecător va fi lapoviţă sau ninsoare; maxima se opreşte la 4 grade, iar vântul va spori senzaţia de frig. Joi precipitaţiile dispar, însă cerul va fi acoperit de nori şi vântul va fi activ. Se încălzeşte uşor şi termometrele vor indica 6 grade ziua dar noaptea se răceşte şi vor fi minus 2 grade.

Vineri avem atmosfera schimbătoare şi vreo 6 grade după prânz. Noapte se încălzeşte şi vor fi zero grade. Sâmbătă, cerul va fi temporar noros şi vântul mai are unele porniri.

LA MUNTE

La munte va ninge abundent, la început în Munţii Banatului şi în Meridionali, apoi o să ningă mai mult în zona Orientalilor. Vântul va sufla cu putere şi va viscoli ninsoarea, în special pe creşte. 

Joi, în zona Orientalilor vor predomina ninsorile şi vântul se va înteţi în Carpaţii de Curbura cu viteze de peste 60 km/h. În celelalte masive, se anunţă vreme mai bună. Vineri, se anunţă vreme mai bună şi doar noaptea va fulgui sporadic şi vântul se va înteţi pe creşte.

Sâmbătă norii vor fi mai numeroşi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde va mai ninge slab. Temperaturile se vor apropia de cele normale pentru aceastã perioadã.

Cod galben de viscol pentru 14 județe, până joi. Regiunile vizate

Cod galben de viscol pentru 14 județe, până joi. Regiunile vizate

viscol

ANM a emis noi atenționări de vreme rea. Cod portocaliu și galben de viscol în jumătate din țară

Duminică noapte intră în vigoare Codul portocaliu de ger. Vor fi până la -22 de grade

Ninsori și temperaturi de -18 grade în următoarele zile în Capitală

Episod de ger în România. Se anunţă minus 20 de grade şi ninsori

Cod portocaliu de ger în peste jumătate de ţară, de luni. Temperaturi de -22 de grade

Vreme închisă cu ninsori în mai multe regiuni. Prognoza meteo

viscol

Viscol pe Autostrada Soarelui. Drumarii acționează cu 9 utilaje

Risc de avalanşă în Ceahlău. Temperatura resimţită va fi de - 34 grade

Vreme închisă cu precipitații. Duminică maximele vor fi sub 0 grade

Un val de ger va lovi România. Vortexul polar aduce temperaturi de -10 grade

Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Cod galben de viscol în judeţul Caraş-Severin