Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 14 Aprilie 2018 10:36
Categorie: Vremea

Şi sâmbătă rămânem cu vremea frumoasă şi neobişnuit de caldă. Câteva reprize de ploaie apar pe la munte şi, local, în centrul şi estul ţării, iar maximele vor fi de la 14 la 26 de grade.

Vedem mai detaliat fiecare zonă a ţării şi începem cu zona de sud-est. Vreme frumoasă, în general, dar revine ceaţă.Toată Dobrogea este sub Cod galben de ceaţă până la ora 9. Vineri, negura s-a risipit abia după prânz în zona Constanța, iar temperatura de la Mangalia s-a oprit pe la 9 grade. Sâmbătă, se mai încălzeşte puţin.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să avem soare şi temperaturi ridicate. Maximele scad cu vreo două grade faţă de ieri.

În jumătatea nordică a Moldovei, instabilitatea este ridicată şi aversele vin în mai multe reprize. Este de aşteptat să se răcorească faţa de ieri. În schimb la noapte va fi tot cald: 9-10 grade în zonă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme destul de bună, dar prin Orientali, apar ploi de vară. Termic stăm destul de bine pentru acest moment al anului, deşi e mai răcoare că ieri. Vă amintesc ca alaltăieri s-au atins 29 de grade în Baia Mare, iar ieri au fost 26 de grade în zonă.

Va fi soare şi în vestul ţării, unde se mai încălzeşte puţin. Ieri au fost fenomene de vară, tunete, fulgere şi condiţii de grindină, azi avem timp frumos şi maxime în jur de 25 de grade.

În Transilvania: vreme schimbătoare. Zărim şi soarele din când în când, dar sunt şanse mari de averse aproape peste tot. La munte, ploile vin pe suprafeţe mari.

În Oltenia, ploile de azi-noapte încheie repriză de instabilitate. Se porneşte vântul, aşa că azi o să avem vreme bună. Maximele pierd un grad sau două.

Vreme plăcută prindem şi prin sudul ţării, chiar dacă apar câţiva nori. Ieri s-au înregistrat 29 de grade la Giurgiu şi 27 de grade la Zimnicea. Azi vom avea 24... 25 de grade.

Duminică, cam aceleaşi condiţii: vreme caldă, însorită şi vânt activ. Se răcoreşte uşor în noaptea următoare, aşa că minimă coboară spre 6 grade. În ultimele nopţi am avut valori de 10-11 grade

Luni, vântul se înteţeşte, atmosferă va fi agitată, iar temperatura urca până la 20 de grade. Chiar şi această valoare este una ridicată pentru mijlocul lunii aprilie.

Vreme frumoasă vom avea şi marţi. Temperaturile mai urcă puţin, vântul rămâne activ şi nici vorbă de ploi!

Munte

La munte, ziua de azi se anunţă schimbătoare. Apare şi soarele prin Apuseni, dar în rest, aversele vin în mai multe reprize.

Duminică, va fi ceva mai bine, timp frumos peste tot, vânt activ în masivele sudice, iar prin staţiuni, temperaturile rămân ridicate.

Vreme frumoasă aşteptăm şi luni. NU prea apar schimbări, iar prin Meridionali, vântul continua să sufle cu putere.

Marţi se face şi mai cald, va fi vreme bună în masivele sudice şi estice, dar prin Apuseni şi în Orientalii nordici se aşteaptă ploi de vară.

Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend
Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ploaie, zapada, ger
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători
Vremea 4 decembrie 2018. Zonele în care va ploua
Vremea se va schimba radical. La ce trebuie să ne așteptăm în zilele următoare
Vremea 3 decembrie 2018. Zonele în care ninsoarea va fi înlocuită de ploi