Vremea 13 septembrie 2018. Temperaturi de până la 30 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de joi ne aduce soare, vreme caldă şi ploi sporadice prin sud-est şi la munte. Maximele pleacă de la 23 de grade pe litoral şi ajung la 30 de grade prin vestul şi nord-vestul ţării.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă cam schimbătoare: câteva averse slabe şi un vânt mai intens la malul mării. Temperaturile cresc cu un grad, două faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei norii se risipesc şi o să avem vreme frumoasă şi puţin mai caldă decât ieri. Maximele urcă spre 27 - 28 de grade.

Se încălzeşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. O să avem o zi plăcută, cu temperaturi agreabile după prânz; dar în zonele înalte mai apar ceva înnorări, poate şi câţiva stropi de ploaie.

Citește și
Vremea
Vremea 11 septembrie 2018. Zonele în care vor fi temperaturi de vară
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: vreme bună, răcoare dimineaţa, dar temperaturile cresc de la o oră la alta şi ajung la valori mai potrivite pentru o lună de vară. Prin Maramureş se vor atinge 29 - 30 de grade.

Şi în ţinuturile vestică se anunţă vreme caldă şi frumoasă. Ploile lipsesc din prognoză; norii vor fi rari şi maximele vor urca spre pragul de 30 de grade.

În Transilvania s-ar putea să mai vină o ploaie de scurtă durată în zonele montane; dar în ansamblu avem timp timp frumos şi se face mai cald decât miercuri. După o dimineaţă răcoroasă, mai ales în depresiuni, temperaturile urcă rapid şi ajung la 28 - 29 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia aşteptam vreme foarte frumoasă, soare, puţini nori şi până la 28 - 29 de grade în termometre. Vreme bună avem şi în ţinuturile sudice; deşi prin vestul Munteniei mai pot să apară ceva nori de ploaie. Domină însă perioadele cu soare şi se face un pic mai cald decât miercuri.

LA BUCUREȘTI

În Bucureşti joi se anunţă o zi plăcută, caldă, cu 28 - 29 de grade la orele amiezii. Se mai înnorează din când în când, însă e puţin probabil să plouă. Vreme frumoasă avem şi vineri: soare în prima parte a zilei; câţiva nori mai târziu şi o maximă tot de 29 de grade.

Sâmbătă se face mai cald şi temperatura urcă spre 30 - 31 de grade. Se înteţeşte puţin vântul, iar pe seară şi în noaptea următoare cresc şansele de averse. Duminică aşteptam vreme schimbătoare. O să picure trecător; vântul rămâne activ şi se răcoreşte. Vor fi cel mult 26 - 27 de grade.

LA MUNTE

La munte găsim atmosferă plăcută şi temperaturi în creştere. Spre seară, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se mai aduna norii şi pot lăsa câteva ploi slabe, de scurtă durată.

Vreme bună avem şi mâine, deşi mai sunt ceva condiţii de ploaie tot prin Orientali şi prin Meridionali. Sâmbătă se strică vremea şi vin aversele, mai întâi în masivele vestice şi nordice; apoi şi în restul zonei montane. Vor fi şi ploi torenţiale şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă.

Duminică o să mai plouă slab în masivele din sudul ţării. În rest vremea se îmbunează, dar se răcoreşte peste tot şi vântul sufla mai tare pe creşte.

LA MARE

Şi la mare se mai încălzeşte puţin, însă rămânem cu vremea schimbătoare. Se înnorează din când în când, apar şi câteva averse slabe, iar vântul devine mai insistent. Pe plajă vor fi 24 - 25 de grade, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Vremea 12 septembrie 2018. Temperaturi ridicate cu înnorări și ploi temporare
Vremea 12 septembrie 2018. Temperaturi ridicate cu înnorări și ploi temporare

Miercuri, 12 septembrie, în regiunile estice şi sud-estice valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cerul va fi temporar noros, iar averse, descărcări electrice şi uşoare intensificări ale vântului vor fi mai ales ziua.

Vremea 11 septembrie 2018. Zonele în care vor fi temperaturi de vară
Vremea 11 septembrie 2018. Zonele în care vor fi temperaturi de vară

Marți mai apar ploi locale prin est şi pe la munte. În restul zonelor avem vreme caldă şi frumoasă. Temperaturile vor fi de la 20 la 30 de grade.

Vremea 10 septembrie 2018. Nori de ploaie în mai multe regiuni
Vremea 10 septembrie 2018. Nori de ploaie în mai multe regiuni

Luni o să mai plouă prin estul ţării, unde va fi tot răcoare şi vântul va sufla cu putere; mai poate atinge viteze de 65 km/h. În celelalte zone, persistă vremea frumoasă. Maximele vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.