Vremea 13 septembrie 2018. Temperaturi de până la 30 de grade

Ultimul update: Joi 13 Septembrie 2018 10:31
Data publicarii: Joi 13 Septembrie 2018 08:26
Categorie: Vremea

Ziua de joi ne aduce soare, vreme caldă şi ploi sporadice prin sud-est şi la munte. Maximele pleacă de la 23 de grade pe litoral şi ajung la 30 de grade prin vestul şi nord-vestul ţării.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă cam schimbătoare: câteva averse slabe şi un vânt mai intens la malul mării. Temperaturile cresc cu un grad, două faţă de ziua trecută.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei norii se risipesc şi o să avem vreme frumoasă şi puţin mai caldă decât ieri. Maximele urcă spre 27 - 28 de grade.

Se încălzeşte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. O să avem o zi plăcută, cu temperaturi agreabile după prânz; dar în zonele înalte mai apar ceva înnorări, poate şi câţiva stropi de ploaie.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş: vreme bună, răcoare dimineaţa, dar temperaturile cresc de la o oră la alta şi ajung la valori mai potrivite pentru o lună de vară. Prin Maramureş se vor atinge 29 - 30 de grade.

Şi în ţinuturile vestică se anunţă vreme caldă şi frumoasă. Ploile lipsesc din prognoză; norii vor fi rari şi maximele vor urca spre pragul de 30 de grade.

În Transilvania s-ar putea să mai vină o ploaie de scurtă durată în zonele montane; dar în ansamblu avem timp timp frumos şi se face mai cald decât miercuri. După o dimineaţă răcoroasă, mai ales în depresiuni, temperaturile urcă rapid şi ajung la 28 - 29 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia aşteptam vreme foarte frumoasă, soare, puţini nori şi până la 28 - 29 de grade în termometre. Vreme bună avem şi în ţinuturile sudice; deşi prin vestul Munteniei mai pot să apară ceva nori de ploaie. Domină însă perioadele cu soare şi se face un pic mai cald decât miercuri.

LA BUCUREȘTI

În Bucureşti joi se anunţă o zi plăcută, caldă, cu 28 - 29 de grade la orele amiezii. Se mai înnorează din când în când, însă e puţin probabil să plouă. Vreme frumoasă avem şi vineri: soare în prima parte a zilei; câţiva nori mai târziu şi o maximă tot de 29 de grade.

Sâmbătă se face mai cald şi temperatura urcă spre 30 - 31 de grade. Se înteţeşte puţin vântul, iar pe seară şi în noaptea următoare cresc şansele de averse. Duminică aşteptam vreme schimbătoare. O să picure trecător; vântul rămâne activ şi se răcoreşte. Vor fi cel mult 26 - 27 de grade.

LA MUNTE

La munte găsim atmosferă plăcută şi temperaturi în creştere. Spre seară, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se mai aduna norii şi pot lăsa câteva ploi slabe, de scurtă durată.

Vreme bună avem şi mâine, deşi mai sunt ceva condiţii de ploaie tot prin Orientali şi prin Meridionali. Sâmbătă se strică vremea şi vin aversele, mai întâi în masivele vestice şi nordice; apoi şi în restul zonei montane. Vor fi şi ploi torenţiale şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă.

Duminică o să mai plouă slab în masivele din sudul ţării. În rest vremea se îmbunează, dar se răcoreşte peste tot şi vântul sufla mai tare pe creşte.

LA MARE

Şi la mare se mai încălzeşte puţin, însă rămânem cu vremea schimbătoare. Se înnorează din când în când, apar şi câteva averse slabe, iar vântul devine mai insistent. Pe plajă vor fi 24 - 25 de grade, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 12 septembrie 2018. Temperaturi ridicate cu înnorări și ploi temporare
Vremea 12 septembrie 2018. Temperaturi ridicate cu înnorări și ploi temporare
VIDEO PROTVPLUS.RO
zapada bucuresti
Ninsoarea abundentă din București a provocat blocaje în trafic. Recomandarea primarului Firea
Valul de frig a provocat două decese și haos în trafic. Vremea rea se menține în 13 județe
Vremea în următoarele două săptămâni. Zonele în care temperaturile urcă la 11 grade
Prognoza meteo în București pentru următoarele 2 zile. Mesajul de informare al meteorologilor
MAE: Cod galben de vreme rea în Bulgaria
Vin ninsorile în aproape toată țara, de duminică seara. Zonele vizate de avertizare
Vremea
COD GALBEN de ninsori, lapoviță și ploaie în cea mai mare parte a țării, inclusiv Bucureşti
Vremea 18 noiembrie 2018. Regiunile in care va ninge abundent
Primele efecte ale valului de aer polar: ninsori și temperaturi mai mici cu 10 grade. Situația se va înrăutăți
Vremea 17 noiembrie 2018. Zonele țării în care va continua să ningă
Locul din România unde vineri s-au atins -4 grade. Zăpada a ajuns deja la jumătate de metru
Rafale puternice de vânt și valuri de aproape trei metri înălțime pe litoral