Vremea 13 februarie 2018. Ploi și lapoviță, în majoritatea zonelor

Ultimul update: Marti 13 Februarie 2018 09:56
Data publicarii: Marti 13 Februarie 2018 08:04
Categorie: Vremea

Marți avem o zi cam mohorâtă. O să plouă puţin prin vest şi sud-vest, iar maximele vor fi de la zero la 10 grade. La noapte, precipitaţiile cuprind majoritatea zonelor: vor fi ploi şi lapoviţă în sud şi ninsori în nord şi pe la munte.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme destul de bună, un pic de soare şi temperaturi uşor mai ridicate de luni. Situaţia se schimbă peste noapte, când vin ploile şi se porneşte vântul.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vreme schimbătoare până la noapte, când se porneşte vântul şi apar lapoviţa şi poleiul.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina găsim destul de mulţi nori, dar şi un pic de soare. Temperaturile ajung la normal, în jur de 3...4 grade, iar peste noapte vor fi ninsori locale.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să ningă după lăsarea nopţii. Până atunci avem atmosferă cam mohorâtă şi temperaturi cu un grad, două mai ridicate decât ieri.

Informare meteo. Temperaturile încep să scadă și vin ninsorile

În vestul ţării: vreme neplăcută, cer noros, ploi slabe pe timpul zilei; lapoviţă şi polei mai târziu. Maximele se opresc pe la 5...6 grade; iar noaptea va fi un pic mai caldă decât ultima, cu minime de 1...2 grade.

În centrul României avem o zi destul de liniştită, însă de la noapte vin ninsorile şi se intensifică vântul. Pe creste revine viscolul. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 6 grade.

Sud-vestul ţării are vreme închisă, cu ploi slabe şi maxime de 7...8 grade. La noapte, precipitaţiile se înteţesc, va fi mai mult lapoviţă, se pot acumula 10...15 litri de apă pe metru pătrat şi vântul va fi tot mai insistent.

În sudul ţării norii persistă, dar precipitaţiile ajung abia pe timpul nopţii. Vor fi ploi, dar şi lapoviţă în zonele deluroase, iar vântul va prinde putere şi aici.

BUCUREȘTI:

În Bucureşti înnorările persistă, dimineaţa apar condiţii de ceaţă; peste zi e posibil să zărim un pic soarele, iar maximă ajunge la 8 grade. La noapte, însă vin ploile şi se înteţeşte vântul.

Pentru miercuri se anunţă vreme urâtă, precipitaţii mai serioase şi vânt cu intensificări. Vor fi ploi, apoi lapoviţă şi trecător ninsoare, iar temperatura se va opri pe la 3...4 grade.

Joi rămânem cu atmosfera închisă şi mai sunt ceva condiţii de precipitaţii în orele dimineţii. Vântul va fi activ, iar temperaturile se menţin în limite normale. Vineri avem atmosferă schimbătoare, cu înnorări, scurte momente însorite şi vreo 5 grade după prânz. Noapte se răceşte şi minimă ajunge la minus 5 grade.

LA MUNTE:

La munte revin ninsorile. Apar mai întâi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor; apoi se extind în toată zona montană. O să ningă mai mult în masivele sud-vestice; iar pe creste vântul se va transforma în viscol.

Mierucir se face mai frig. Vin alte ninsori, mai consistente în masivele sudice; iar în zona montană înaltă vântul va viscoli ninsoarea.

Joi rămânem cu vremea închisă; dar se mai linişteşte vântul, iar ninsorile se domolesc şi se retrag spre zona Orientalilor.

Vineri se mai anunţă ceva fulguieli în masivele nordice şi în cele estice; zărim puţin şi soarele, iar temperaturile cresc uşor.

Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo

Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo

viscol

ANM a emis noi atenționări de vreme rea. Cod portocaliu și galben de viscol în jumătate din țară

Duminică noapte intră în vigoare Codul portocaliu de ger. Vor fi până la -22 de grade

Ninsori și temperaturi de -18 grade în următoarele zile în Capitală

Episod de ger în România. Se anunţă minus 20 de grade şi ninsori

Cod portocaliu de ger în peste jumătate de ţară, de luni. Temperaturi de -22 de grade

Vreme închisă cu ninsori în mai multe regiuni. Prognoza meteo

viscol

Viscol pe Autostrada Soarelui. Drumarii acționează cu 9 utilaje

Risc de avalanşă în Ceahlău. Temperatura resimţită va fi de - 34 grade

Vreme închisă cu precipitații. Duminică maximele vor fi sub 0 grade

Un val de ger va lovi România. Vortexul polar aduce temperaturi de -10 grade

Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Cod galben de viscol în judeţul Caraş-Severin