Vremea 13 februarie 2018. Ploi și lapoviță, în majoritatea zonelor

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 13 Februarie 2018 08:04
Categorie: Vremea

Marți avem o zi cam mohorâtă. O să plouă puţin prin vest şi sud-vest, iar maximele vor fi de la zero la 10 grade. La noapte, precipitaţiile cuprind majoritatea zonelor: vor fi ploi şi lapoviţă în sud şi ninsori în nord şi pe la munte.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme destul de bună, un pic de soare şi temperaturi uşor mai ridicate de luni. Situaţia se schimbă peste noapte, când vin ploile şi se porneşte vântul.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vreme schimbătoare până la noapte, când se porneşte vântul şi apar lapoviţa şi poleiul.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina găsim destul de mulţi nori, dar şi un pic de soare. Temperaturile ajung la normal, în jur de 3...4 grade, iar peste noapte vor fi ninsori locale.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să ningă după lăsarea nopţii. Până atunci avem atmosferă cam mohorâtă şi temperaturi cu un grad, două mai ridicate decât ieri.

În vestul ţării: vreme neplăcută, cer noros, ploi slabe pe timpul zilei; lapoviţă şi polei mai târziu. Maximele se opresc pe la 5...6 grade; iar noaptea va fi un pic mai caldă decât ultima, cu minime de 1...2 grade.

În centrul României avem o zi destul de liniştită, însă de la noapte vin ninsorile şi se intensifică vântul. Pe creste revine viscolul. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 6 grade.

Sud-vestul ţării are vreme închisă, cu ploi slabe şi maxime de 7...8 grade. La noapte, precipitaţiile se înteţesc, va fi mai mult lapoviţă, se pot acumula 10...15 litri de apă pe metru pătrat şi vântul va fi tot mai insistent.

În sudul ţării norii persistă, dar precipitaţiile ajung abia pe timpul nopţii. Vor fi ploi, dar şi lapoviţă în zonele deluroase, iar vântul va prinde putere şi aici.

BUCUREȘTI:

În Bucureşti înnorările persistă, dimineaţa apar condiţii de ceaţă; peste zi e posibil să zărim un pic soarele, iar maximă ajunge la 8 grade. La noapte, însă vin ploile şi se înteţeşte vântul.

Pentru miercuri se anunţă vreme urâtă, precipitaţii mai serioase şi vânt cu intensificări. Vor fi ploi, apoi lapoviţă şi trecător ninsoare, iar temperatura se va opri pe la 3...4 grade.

Joi rămânem cu atmosfera închisă şi mai sunt ceva condiţii de precipitaţii în orele dimineţii. Vântul va fi activ, iar temperaturile se menţin în limite normale. Vineri avem atmosferă schimbătoare, cu înnorări, scurte momente însorite şi vreo 5 grade după prânz. Noapte se răceşte şi minimă ajunge la minus 5 grade.

LA MUNTE:

La munte revin ninsorile. Apar mai întâi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor; apoi se extind în toată zona montană. O să ningă mai mult în masivele sud-vestice; iar pe creste vântul se va transforma în viscol.

Mierucir se face mai frig. Vin alte ninsori, mai consistente în masivele sudice; iar în zona montană înaltă vântul va viscoli ninsoarea.

Joi rămânem cu vremea închisă; dar se mai linişteşte vântul, iar ninsorile se domolesc şi se retrag spre zona Orientalilor.

Vineri se mai anunţă ceva fulguieli în masivele nordice şi în cele estice; zărim puţin şi soarele, iar temperaturile cresc uşor.

Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo
Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo
VIDEO PROTVPLUS.RO
ninsori
Sâmbătă revin ninsorile şi temperaturile scăzute. Prognoza meteo pentru weekend
Vreme de primăvară pentru două zile. Sâmbătă se anunţa ninsori sau chiar burniţa
Cod galben de viscol, până joi. Lista județelor vizate de avertizarea ANM
VREMEA 16 ianuarie 2019. Zona în care temperatura va ajunge la 11 grade
Ne vom confrunta cu ger cumplit, urmat de fenomene extreme. Explicațiile ANM
Avertizare de Cod Portocaliu. Vântul va depăşi 125 de kilometri pe oră
ninsoare
Vremea 15 ianuarie 2019. Temperaturi scăzute și vânt puternic în multe regiuni din țară
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest
Vremea 14 ianuarie 2019. Zona din țară în care vor fi 8 grade
Un ciclon din Atlantic lovește România. Zonele afectate de zăpadă și vânt puternic
Cod galben de ninsoare și viscol în 12 județe. Avertizarea în vigoare pentru restul țării
Vremea 13 ianuarie 2019. Zonele care nu vor scăpa de ger