Vremea 13 februarie 2018. Ploi și lapoviță, în majoritatea zonelor

Ultimul update: Marti 13 Februarie 2018 09:56
Data publicarii: Marti 13 Februarie 2018 08:04
Categorie: Vremea

Marți avem o zi cam mohorâtă. O să plouă puţin prin vest şi sud-vest, iar maximele vor fi de la zero la 10 grade. La noapte, precipitaţiile cuprind majoritatea zonelor: vor fi ploi şi lapoviţă în sud şi ninsori în nord şi pe la munte.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme destul de bună, un pic de soare şi temperaturi uşor mai ridicate de luni. Situaţia se schimbă peste noapte, când vin ploile şi se porneşte vântul.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vreme schimbătoare până la noapte, când se porneşte vântul şi apar lapoviţa şi poleiul.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina găsim destul de mulţi nori, dar şi un pic de soare. Temperaturile ajung la normal, în jur de 3...4 grade, iar peste noapte vor fi ninsori locale.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să ningă după lăsarea nopţii. Până atunci avem atmosferă cam mohorâtă şi temperaturi cu un grad, două mai ridicate decât ieri.

În vestul ţării: vreme neplăcută, cer noros, ploi slabe pe timpul zilei; lapoviţă şi polei mai târziu. Maximele se opresc pe la 5...6 grade; iar noaptea va fi un pic mai caldă decât ultima, cu minime de 1...2 grade.

În centrul României avem o zi destul de liniştită, însă de la noapte vin ninsorile şi se intensifică vântul. Pe creste revine viscolul. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, ajung pe la 6 grade.

Sud-vestul ţării are vreme închisă, cu ploi slabe şi maxime de 7...8 grade. La noapte, precipitaţiile se înteţesc, va fi mai mult lapoviţă, se pot acumula 10...15 litri de apă pe metru pătrat şi vântul va fi tot mai insistent.

În sudul ţării norii persistă, dar precipitaţiile ajung abia pe timpul nopţii. Vor fi ploi, dar şi lapoviţă în zonele deluroase, iar vântul va prinde putere şi aici.

BUCUREȘTI:

În Bucureşti înnorările persistă, dimineaţa apar condiţii de ceaţă; peste zi e posibil să zărim un pic soarele, iar maximă ajunge la 8 grade. La noapte, însă vin ploile şi se înteţeşte vântul.

Pentru miercuri se anunţă vreme urâtă, precipitaţii mai serioase şi vânt cu intensificări. Vor fi ploi, apoi lapoviţă şi trecător ninsoare, iar temperatura se va opri pe la 3...4 grade.

Joi rămânem cu atmosfera închisă şi mai sunt ceva condiţii de precipitaţii în orele dimineţii. Vântul va fi activ, iar temperaturile se menţin în limite normale. Vineri avem atmosferă schimbătoare, cu înnorări, scurte momente însorite şi vreo 5 grade după prânz. Noapte se răceşte şi minimă ajunge la minus 5 grade.

LA MUNTE:

La munte revin ninsorile. Apar mai întâi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor; apoi se extind în toată zona montană. O să ningă mai mult în masivele sud-vestice; iar pe creste vântul se va transforma în viscol.

Mierucir se face mai frig. Vin alte ninsori, mai consistente în masivele sudice; iar în zona montană înaltă vântul va viscoli ninsoarea.

Joi rămânem cu vremea închisă; dar se mai linişteşte vântul, iar ninsorile se domolesc şi se retrag spre zona Orientalilor.

Vineri se mai anunţă ceva fulguieli în masivele nordice şi în cele estice; zărim puţin şi soarele, iar temperaturile cresc uşor.

Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo
Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo
VIDEO PROTVPLUS.RO
ploaie
Vremea 22 octombrie 2018. Regiunile în care sunt anunțate ploi
Primele efecte ale valului de aer polar care a intrat în România. Situația se va înrăutăți
Vremea 21 octombrie 2018. Temperaturile scad spre 0 grade iar la munte ninge
Vremea 20 octombrie. Temperaturile scad până la 6 grade şi încep ninsorile
România, lovită de un val de aer polar. Ninsori în jumătate de țară
Vremea 19 octombrie 2018. Temperaturile coboară ușor în unele zone ale țării
vreme
Vremea 18 octombrie 2018. Prognoza meteo pentru următorul weekend
Vremea 17 octombrie 2018. Mult mai cald decât în mod obişnuit
Temperaturi peste normalul perioadei. Până când se menține vremea neobișnuit de caldă
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână