Vremea 10 septembrie 2019. Temperaturi neobişnuite pentru această perioadă a anului


Ultimul update: Marti 10 Septembrie 2019 09:53
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2019 08:01
Categorie: Vremea

Astăzi ne aşteaptă o zi frumoasă, cu cer senin, câţiva nori de ploaie prin vest, nord-vest şi la munte şi un vânt mai activ în regiunile sud-estice. Maximele vor fi de la 23 la 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în ţinuturile sudice.

 

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici atmosfera se menţine însorită, vântul mai are ceva intensificări, iar temperaturile ajung la valori agreabile.

Soare şi vreme bună găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Va fi cald pentru o zi de septembrie: maximele se apropie de pragul de 30 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă, cu cer curat şi temperaturi plăcute. E drept că dimineaţa şi noaptea este cam răcoare, dar după prânz se ating 25...27 de grade.

Se îndreaptă vremea şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, pe unde a plouat destul de mult şi vântul a suflat cu putere. Astăzi mai sunt ceva condiţii de ploaie, dar în ansamblu avem vreme bună şi până la 27 de grade în termometre.

Atmosfera destul de plăcută găsim şi în vestul ţării, deşi mai apar unele înnorări, poate şi 2...3 stropi de ploaie. Vântul scade în intensitate, dar se face un pic mai răcoare decât ieri.

În Transilvania avem o dimineaţă rece în depresiuni, pe unde a apărut şi ceaţă. Temperaturile cresc de la o oră la alta; norii nu prea se arată, iar în vestul provinciei se ating chiar şi 28 de grade.

În Oltenia o să avem o zi de toamnă blândă, puţini nori şi temperaturi ridicate. Maximele ajung la 29, poate 30 de grade.

Vreme bună prindem şi în ţinuturile sudice. Nu prea zărim norii şi se face destul de cald după prânz.

Vreme frumoasă se anunţă şi în zona Capitalei: cer senin, un pic de vânt şi o maximă de 28 de grade. Ieri s-au atins 31 de grade. Presiunea atmosferică este în creştere, iar noaptea va fi una liniştită şi agreabilă, cu o minimă de 16 grade.


Vremea la munte şi pe Litoral


La munte avem soare şi atmosferă plăcută în cea mai mare parte a zilei. Totuşi, în unele masive, se înnorează din când în când şi s-ar putea să picure trecător. Temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Pe litoral găsim vreme bună de plajă. Prin staţiuni se ating în jur de 25 de grade, însă vântul mai are unele porniri, aşa că marea va fi destul de agitată.


Vremea în următoarele 3 zile


Şi mâine avem soare şi vreme bună. Doar în zonele montane e posibil să picure trecător, iar vântul sufla mai tare pe creste, în sud-vestul şi sud-estul ţării. Joi: tot amosfera însorită şi temperaturi ridicate pentru luna septembrie. La munte sunt ceva condiţii de ploaie, iar vântul mai are unele porniri în zona Dobrogei. Vineri se mai încălzeşte puţin, iar în sud şi sud-est avem o amiază călduroasă, cu până la 32 de grade. Rămânem cu timpul frumos şi doar prin Carpaţi mai pot veni câţiva stropi.

În Bucureşti mâine se mai încălzeşte un pic, apar ceva nori, dar sunt nori de vreme bună, iar vântul se menţine activ. La fel va fi şi joi: soare, vreme caldă şi câteva adieri de vânt. Vineri rămânem cu vremea frumoasă şi se face mai cald: pe la amiază se ating în jur de 30 de grade.

La munte s-ar putea să mai apară ceva nori de ploaie, dar în ansamblu avem vreme bună şi temperaturi agreabile. Şi mâine domină atmosfera însorită, dar nu este exclus să picure puţin, iar vântul prinde putere în zonele de creastă. Joi prindem încă o zi plăcută, deşi, în unele masive, e posibil să picure trecător. La fel va fi şi vineri: soare, timp frumos şi ceva condiţii de ploaie la apropierea serii. Temperaturile se menţin ridicate pentru o zi de septembrie.

La mare găsim vreme bună de plajă şi va fi mai cald decât în mod obişnuit. Mâine se înseninează, vântul rămâne destul de insistent şi se mai încălzeşte puţin. Şi joi avem vreme caldă şi frumoasă, briza activa şi în jur de 24 de grade în apa mării. Iar vineri se face mai cald; norii apar destul de rar şi maximele din staţiuni ajung pe la 28 de grade. Aşadar, o zi excelentă de plajă.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Vremea 9 septembrie 2019. Transilvania, lovită de ploi şi vijelii
Vremea 9 septembrie 2019. Transilvania, lovită de ploi şi vijelii
Vremea 8 septembrie 2019. Zonele în care se ating maxime de 31 de grade
Vremea 8 septembrie 2019. Zonele în care se ating maxime de 31 de grade
VIDEO PROTVPLUS.RO
Laura Popa - MasterChef 2019

Laura, specialistă în domeniul finanțelor, vrea să demonstreze că este demnă de acest show și i-a îndulcit pe chef Hadad, Chelaru și Tudoran. "Doamne ajută de bărbatul care reușește să mă suporte"


06:51
Sergiu Nap si Oana Chele - MasterChef 2019

O stilistă și un scenograf au venit să facă artă în bucătăria MasterChef


03:00
Ramona Bumbac - MasterChef 2019

Ea este Ramona, are 40 de ani și a venit cu un preparat care i-a făcut pe chefi să se contrazică: "Mie mi se pare că femeia a ieșit din zona de confort..."


07:45
Andrei Popa - MasterChef 2019

Andrei Popa, ”Hipster Jesus”, a pregătit o farfurie care i-a dat pe spate pe cei trei jurați


06:43
. Denisa Chirilă - MasterChef 2019

Denisa Chirilă, cardiologul care le-a dat palpitații juraților Masterchef: ”Seara, frâng inimi”


06:47
Denisa Chirilă, cardiologul care le-a dat palpitații juraților Masterchef: ”Seara, frâng inimi”

00:29
Românii au talent - Fii eroul nostru!

00:30
Românii au talent - Fii eroul nostru!

00:30
Cristi Minculescu și Pacha Man au lansat "Unde inima mea bate", o piesă cu un mesaj special pentru românii plecați în străinătate

03:58
Gospodari Fără Pereche - Fetelor, alegeți-vă jumătatea!

00:30
cumparaturi
(P) Idei inteligente pentru a economisi când ești la cumpărături
Un val de aer polar cuprinde România. În unele zone vor fi -4 grade Celsius
Vremea se răcește. ANM anunță ce temperaturi vor fi până pe 29 septembrie
Vreme caldă luni. Unde se vor înregistra 35 de grade
Zonele din România afectate de valul de aer polar. De când încep să scadă temperaturile
Maxime de 29 de grade duminică, în sudul Olteniei. Vremea în restul regiunilor
România, lovită de un val de aer polar săptămâna viitoare
Val de aer polar în România, săptămâna viitoare. Cât de frig va fi
Temperaturi de 32 de grade sâmbătă. Cum se schimbă vremea în zilele următoare
Vremea 13 septembrie 2019. Regiunea în care se ating 32 de grade
Vremea 12 septembrie 2019. Zonele în care sunt așteptate ploi
Vremea 11 septembrie 2019. Zona în care temperaturile ajung la 30 de grade
Vremea 10 septembrie 2019. Temperaturi neobişnuite pentru această perioadă a anului