Vremea 10 octombrie 2018. Atmosferă schimbătoare în anumite regiuni ale țării

Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2018 10:05
Data publicarii: Miercuri 10 Octombrie 2018 09:45
Categorie: Vremea

Miercuri apar ceva înnorări prin sudul şi estul ţării. În rest avem încă o zi însorită şi caldă, cu până la 25 de grade în termometre.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme bună, se mai adună norii, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea unele porniri în Dobrogea şi temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme plăcută şi un vânt mai activ. Scad puţin temperaturile şi după prânz vor fi cel mult 21 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme bună, mai apar câţiva nori pe cer, însă nu sunt anunţate ploi. Maximele termice scad cu 2-3 grade faţă de marți.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem şi miercuri timp frumos şi temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Nu prea zărim norii; vântul rămâne domol, iar după prânz se ating 25 de grade.

Şi în vestul ţării se anunţă o zi foarte plăcută, cu soare şi temperaturi mai potrivite pentru luna septembrie.

În centrul României aşteptam vreme bună, însă dimineaţa este răcoare, mai ales în zona depresionară. Mai târziu soarele dezmorţeşte atmosferă, iar în vestul provinciei se ating 24 de grade. Până la ora 10 este cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Harghita şi Covasna tot până la ora 10 este ceață şi în câteva localităţi din judeţele Braşov, Sibiu şi Mureş. Vizibilitatea este mult scăzută.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Apar câţiva nori de vreme bună şi după prânz se ating temperaturi de 25 de grade Celsius.

În ţinuturile sudice, va fi vreme bună. Mai vin câţiva nori, însă şansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea intensificări în estul şi nord-estul Munteniei, iar maximele termice vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, miercuri aşteptam vreme bună, soare cu nori, un pic de vânt şi o maximă de 21 - 22 de grade. Joi o să avem atmosferă cam schimbătoare, mai mulţi nori, dar şi perioade însorite, iar temperatura ajunge tot pe la 22 grade.

Nici vineri nu sunt schimbări în regimul termic, însă vântul devine mai insistent şi împrăştie norii. Sâmbătă rămânem cu timpul frumos, dar temperaturile scad uşor. Maximă se opreşte la 20 de grade, iar în noaptea următoare se ating 6 - 7 grade.

LA MUNTE

Şi în zona montană continuă vremea frumoasă, nu prea zărim norii şi vântul nu exagerează. Temperaturile se menţin la valorile de miercuri. La fel va fi şi joi: cer mai mult senin şi atmosferă plăcută toată ziua. Vineri rămânem cu timpul frumos. Apar câţiva nori, dar sunt nori de vreme bună, iar după prânz temperaturile ajung la valori agreabile.

Condiţii meteo foarte bune avem şi sâmbătă: soare în cea mai mare parte a zilei şi un vânt mai activ doar în zonele de creastă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea 9 octombrie 2018. Temperaturi peste cele specifice perioadei
Vremea 9 octombrie 2018. Temperaturi peste cele specifice perioadei
VIDEO PROTVPLUS.RO
zapada
Zona din ţară unde s-a aşternut un strat de 3 cm de zăpadă. Temperaturile scad considerabil
Vremea 22 octombrie 2018. Regiunile în care sunt anunțate ploi
Primele efecte ale valului de aer polar care a intrat în România. Situația se va înrăutăți
Vremea 21 octombrie 2018. Temperaturile scad spre 0 grade iar la munte ninge
Vremea 20 octombrie. Temperaturile scad până la 6 grade şi încep ninsorile
România, lovită de un val de aer polar. Ninsori în jumătate de țară
vreme
Vremea 19 octombrie 2018. Temperaturile coboară ușor în unele zone ale țării
Vremea 18 octombrie 2018. Prognoza meteo pentru următorul weekend
Vremea 17 octombrie 2018. Mult mai cald decât în mod obişnuit
Temperaturi peste normalul perioadei. Până când se menține vremea neobișnuit de caldă
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni