Vremea 1 iulie 2018. Scăpăm de ploile torențiale. Când se întoarce canicula


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 01 Iulie 2018 08:54
Categorie: Vremea

Duminică se îmbunează vremea, ploile se domolesc şi mai apar pe zone restrânse prin nordul, centrul şi estul ţării. Va fi însă răcoare, iar pe crestele montane s-ar putea fulguiască trecător.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării:

Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera schimbătoare, înnorări, poate şi câţiva stropi de ploaie la începutul zilei şi un vânt mai insistent pe litoral. Temperaturile mai pierd un grad, două faţă de sâmbătă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, scăpăm de ploile abundente; dar o să mai picure din când în când. Vor fi şi perioade cu soare, însă maximele nu vor reuşi să depăşească 23 - 24 de grade.

Se îndreaptă vremea şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Duminică se mai aşteaptă câteva ploi, dar de scurtă durată şi neînsemnate cantitativ. Regimul termic lasă mult de dorit: maximele se opresc pe la 22 - 23 de grade, iar la noapte temperaturile coboară spre 9 - 10 grade.

Și în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme răcoroasă, înnorări şi ploi sporadice. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi vom avea valori mai potrivite pentru luna aprilie.

În ţinuturile vestice aşteptăm vreme frumoasă, dar se răceşte simţitor. Sâmbătă s-au atins şi 28 de grade în zonă, duminică vor fi cel mult 22 - 23 de grade. La noapte se înseninează şi minimele ajung pe la 10 grade.

Aerul rece cuprinde şi Transilvania. Mai pot să apară scurte reprize de ploaie, vântul suflă mai tare la munte, iar la altitudini mari s-ar putea să cadă puţină lapoviţă sau ninsoare slabă. Vor fi de la 17 grade în depresiuni, la cel mult 21 - 22 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia se anunţă o zi plăcută, însorită, cu temperaturi agreabilă. Se răcoreşte şi aici: după cele 30 de grade
de ieri, astăzi maximele se opresc pe la 26, poate 27 de grade.

Şi în ţinuturile sudice găsim vreme bună; în prima parte a zilei e posibil să mai cadă câţiva stropi, apoi cerul se degajează treptat. Temperaturile rămân însă sub valorile normal şi mai scad puţin faţă de ziua trecută.

BUCUREȘTI

Dimineaţă mai sunt ceva condiţii de ploaie; apoi vântul împrăştie norii, dar va fi cam răcoare. Vom avea o maximă în jur de 24 de grade, iar la noapte temperatura va coborî până la 12 grade.

Luni, tot vreme răcoroasă, deşi temperaturile cresc uşor şi pe la amiază se ating 26 de grade. În noaptea următoare se înseninează şi se face mai frig: minima ajunge la 10 grade.

Marţi aşteptam vreme frumoasă şi în încălzire. Nu prea zărim norii şi maximă urca spre 28 de grade. Şi miercuri avem o zi plăcută, foarte puţin nori, vânt domol şi temperaturi potrivite pentru început de iulie.

LA MUNTE

Şi la munte se îndreaptă vremea. E drept că duminică mai vin câteva ploi de scurtă durată, pot fi şi descărcări electrice, dar nu mai vorbim de cantităţi mari de apă. Se răceşte, însă, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali apar condiţii de lapoviţă şi ninsoare.

Luni, rămânem cu temperaturile modeste, dar vom avea vreme frumoasă, vânt intens pe creşte şi poate câţiva stropi de ploaie după-amiaza. Marţi o să avem o zi plăcută, cu mult soare şi câţiva nori de ploaie doar prin Carpaţii Orientali. Temperaturile încep să crească.

Miercuri se mai încălzeşte puţin şi tot prin zonă Orintalilor e posibil să plouă slab. În rest găsim vreme frumoasă şi vânt cel mult moderat.

LA MARE 

Pe litoral, vremea rămâne schimbătoare. În această dimineaţă apare soarele, însă mai târziu cresc şansele de ploaie. Luni, va fi puţin mai bine, deşi norii persistă şi mai pot aduce o aversă, două. Vântul rămâne activ, iar temperaturile abia ating 24 de grade.

Luni se anunţă vreme frumoasă, nori din când în când şi condiții de ploaie în zona Deltei şi în staţiunile nordice. De marţi se face mai cald şi se instalează timpul frumos.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cod de inundații în 20 de județe. Patru persoane au murit, 760 salvate din calea apelor: „M-a distrus de tot”
Cod de inundații în 20 de județe. Patru persoane au murit, 760 salvate din calea apelor: „M-a distrus de tot”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 18 iulie. Vor fi ploi și temperaturi maxime de 32 de grade
Vremea 17 iulie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile ajung până la 32 de grade
Zăpadă de peste 3 metri la Bâlea Lac, în mijlocul verii. Turiștii, în sandale. FOTO
Vremea 16 iulie 2019. Regiunile în care temperaturile se mențin scăzute
Prognoză ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
14 județe, sub cod galben de inundații. Până când va fi în vigoare alerta
Vremea
Vremea 15 iulie 2019. Regiunile în care sunt temperaturi de primăvară
Cod portocaliu de furtună în 4 judeţe, duminică după-amiază. Zonele afectate
Cod galben de inundaţii pe râuri. Care sunt zonele afectate
Alertă de vreme severă! Cod galben de ploi torenţiale în 22 de județe
Vreme rece şi multă instabilitate în toată ţara. Ce ne aduce începutul de săptămână
Prognoză specială pentru București. ANM anunță ploi și furtuni